hai in cancelarie!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ANDRUSHKA spune:

Si eu in breasla: 5 ani de invatatorie in Ploiesti, ceva supliniri pe la engleza la 5-8, si de cand am sarit garla am lucrat ca educatoare, iar in prezent predau English as a Second Language si suplinesc pe unde-apuc, inclusiv la copii cu nevoi speciale. A mai fost un subiect pe-aici, intitulat "invatatorii, educatorii.." dar si-a dat obstescul sfarsit inainte de vreme.
Cine da cafeaua in pauza mare?

Cateodata, ca sa mergi inainte, trebuie sa faci un pas inapoi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Salmida spune:

In cancelarie se fac acum prezentärile:

acinorev ( pt. initiativä) - prof. de sprijin - activä
Fiquelle - prof. de lb. romanä - activä
rachel owen - invätätoare - intrerupt in 2003
Mik - prof. (conf.) de informaticä - activä
smillaraaq - predat englezä si spaniolä - intrerupt
lu.more - prof. de francezä - intrerupt
mephala30 - prof. de religie - intrerupt temporar (CIC)
Sabina - prof. de muzicä - activä
casandra - prof. de informaticä 94-96 - intrerupt
Camelia - invätätoare 93-99 - intrerupt
Adela - prof. de fizicä 97-00 - intrerupt
Salmida - prof. inginer 92-00 - intrerupt
OtiliaLia - prof. de matematicä&informaticä 88-01 - intrerupt
irina.c - psihopedagog - intrerupt temporar (CIC)
Gabriela.G - prof. de fizicä 95-02 - intrerupt
mamamariana - prof. de matematicä 90-prezent - activä
scarmanus - prof. de englezä-francezä - activä
lizi - invätätoare 98-04 - activä
Andrushka - invätätoare/englezä - activä
Babee - romanä/englezä (doctorand) - intrerupt temporar
oana2004 - religie - de 6 ani - activä
lai - spaniolä/francezä (doctorand) - activä
orchid - science/biologie/germanä - activä
lumitan@k.ro - geografie - activä
florypop - matematicä (3 ani) - intrerupt
vickic - latinä (doctorand) - activä
khristin - francezä/englezä - 6 ani - intrerupt
nadine2004 - invätätoare - 7 ani - intrerupt
blue_rain - englezä - activä
Elena I. - germanä - intrerupt temporar (CIC)
Angela T. - contabilitate - activä
kittutza - englezä - intrerupt
kim - francezä - 8 ani (6 in Ro+2 in Ca) - activä
rory - invätätoare - activä

Inima are ratiuni pe care ratiunea nu le cunoaste.(Blaise Pascal)
Câtä luciditate, atâta dramä. (C. Petrescu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

Mey, da' aici numa' prezenta se face? Haideti, spune-ne si noua in ce anume consta munca ta, acinorev, ca prof de sprijin? Cred ca ar fi foarte interesant de discutat mai aplicat, ca sa zic asa, ca de nu iar facem doar subscriu si prezent, suntem doar o prezenta sterila. Ei, ce ziceti? Daca vreti incep eu cu a doua intrebare adresata voua, celor cu mai muta experienta. Iaca: Am un cupil in clasa a 2-a (cam asta ar fi echivalentul) care mi se foieste de nu-i adevarat, piloteaza avioane prin aer cu creioanele, si le prinde de buzunare, de urechi, ce mai, tot tacamul. E un copil inteligent altfel, insa se ridica din banca cand are chef, pierde sirul lectiei, e cu capul in nori scurt pe doi? Ce ma fac cu el, ca nu mai rezist mult, ii angreneaza si pe ceilalti in ma intrerupe pe mine, evident, din lectie.
Astept raspunsuri la ambele intrebari!

scarmanus

Sa nu lasi nici o zi sa treaca fara sa faci sau sa auzi ceva frumos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babee spune:

ca n-am cum lipsi.Am studiat Engleza-Romana, am predat 4 ani de la gradinita la liceu, momentan sunt doctorand(dar in pauza ca-s cu puiul acasa).
Vorba cuiva:cand e consiliul profesoral???

'Babies come into the world holding joy in their hands and when they open those small fingers, the whole world's supply is replenished.'

www.unet.univie.ac.at/~a0209879/botez.html" target="_blank"> Botez

Primele luni
Album2
Scumpetel

Iubi si Phillip (6.02.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana0204 spune:

Spun si eu PREZENT apelului, profesoara de Religie timp de 6 ani de la clasa I pana la a XII-a si anul III profesioanala, momentan intrerupt din cauza schimbarii domiciliului, sper sa-mi pot gasi ceva tot in invatamant. ANDRUSKA, imi poti da niste sfaturi... imi surade ideea cu educatoare aici pese balta, imi plac foarte mult copiii si am si ceva experienta.

Oana D

http://community.webshots.com/album/205792726GbMnHz?421

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acinorev spune:

pai hai sa va povestesc ce fac eu la serviciu. incep anul cu testari psihopedagogice si curriculare. depistez astfel copiii care au nevoie de sprijin. apoi, impreuna cu invatatoarea elevului depistat intocmesc programa adaptata puterilor lui. dupa ce am terminat si etapa asta ne punem la treaba pe capul copilului. in clasa invatatoarea lucreaza diferentiat iar eu il iau in cabinet de minim 2 ori pe saptamana si aprofundez materia propusa in programa adaptata. sunt cazuri, mai ales la clasa I cand stau in clasa langa copil si il ajut in parteneriat cu invatatorul.
hai, mai povestiti si voi cum e pe la scolile voastre! vad ca sunt fete care lucreaza in invatamant in strainatate. spuneti-ne si noua cum e pe la voi, cum e sistemul acolo? aveti inspectii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Eu fac seminariile pentru 2 materii, Armonie si Forme.La armonie corectez teme.partea nasoala e ca sunt acu si 30 intr-o grupa si se plictisesc sa astepte pana le corectez celorlati.Asa ca ii pun sa faca si o tema la tabla.sa vezi ce-i acolo...cativa in jurul pianului chiombindu-se la caietul colegului si restul la table...iar eu cu ochii in nspe mii de locuri.
Inainte erau cate 2 la seminar, acu 15 ani se facea si individual, dar acuma nu mai sunt bani pt. atat de multe ore.Cam asta e...Povesti simpatice mai incolo!

Sabina si Sofia Galagia
www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=834" target="_blank">Poze cu noi

Cele mai frumoase fete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Ce subiect frumos
ma inscriu si eu, am lucrat un an de zile ca profesoara de spaniola si franceza, iar in prezent sunt doctorand si lucrez ca asist. univ., materia la care fac seminariile fiind metodologia cercetarii in stiintele sociale. imi place enorm munca de profesor, stiu ca am muuulte de invatat in materie de pedagogie si sper sa invatam aici una de la alta.

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns orchid spune:

Vin si eu de peste mari si tari.
Sunt profesora la liceu si predau Science, biologie si limba germana.
In sistemul de invatamant australian in clasele a VIII-a (primul an de liceu), IX-a si a X-a chimia, fizica, biologia, geologia sunt combinate intr-o singura materie care se numeste Science si este obligatorie pentru toti elevii. In treapta a II- a( clasele a XI-a si a XII-a) elevii aleg biologie, fizica sau chimie ca subiecte separate in functie ce ce vor sa studieze mai departe.
Copii care au dificultati de invatare sunt integrati in sistemul normal pentru a li se da aceeasi sansa de a se realiza in viata ca toti ceilalti copii. Daca am in clasa copii cu learning difficulties (ADHD, ADD, etc.) primesc un teacher aide (profesor de sprijin) care ma ajuta.
La scoala la care sunt eu avem foarte multi copii cu learning diff. dar si cu probleme de comportament majore care sunt integrati in clase normale. Acest lucru face jobul dificil iar stressul prin care trec profesorii creste de la an la an. Lucrurile se schimba cat de cat daca esti la o scoala privata sau la o scoala de renume din marile orase. Acolo presiunea vine din partea parintilor care platesc taxe si vor rezultate bune pentru copii lor.
In momentul de fata m-am inscris sa fac un master in education si sa devin teacher librarian ( profesor bibliotecar).
Sunt f ocupata in timpul saptamanii si weekendul il folosesc sa-mi reincarc bateriile. Atunci mai intru si pe DC.
pentru toti profesorii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

quote:
Originally posted by scarmanus
..
Iaca: Am un cupil in clasa a 2-a (cam asta ar fi echivalentul) care mi se foieste de nu-i adevarat, piloteaza avioane prin aer cu creioanele, si le prinde de buzunare, de urechi, ce mai, tot tacamul. E un copil inteligent altfel, insa se ridica din banca cand are chef, pierde sirul lectiei, e cu capul in nori scurt pe doi? Ce ma fac cu el, ca nu mai rezist mult, ii angreneaza si pe ceilalti in ma intrerupe pe mine, evident, din lectie.
Astept raspunsuri la ambele intrebari!

scarmanus

Draga Scarmanus,
Al tau copil are simptome de copil super_dotat. Ai incercat sa_i dai de lucru mai mult ?
Ar trebui vorbit cu parintzii ca sa-i testeze IQ-ul si daca e intr-adevar super-dotat si se poate, sa-l schimbati de clasa.

acinorev, eu n-am inspectii pe la mine. Am cursuri de Sisteme de Informatii, Baze de Date, Algoritmi si alte minuni. predau in amfiteatru mare, am seminarii si laboratoare. Nu ma plictisesc deloc. La sfirsit de semestru studentii isi spun deschis parerea despre curs.

Mik.

Mergi la inceput