Bebelusi de martie-aprilie 2004 (23)
Raspunsuri - Pagina 11
Nedda spune:
Apar si eu dupa ce am trimis copilul la culcare. Azi am avut o vreme superba afara, cu mult soare, asa ca ne-am plimbat iar ore intregi. Sa vedem daca mai avem si in weekend noroc de asa vreme.
Elena, felicitari lui Amelie pentru dintzucu' nr. 2!
Andreea, reteta aia cu mar suna bine. Sa ne mai zici si altele.
Apropo, cred ca voi toate mamicile care "le aveti" cu combinarea originala a alimentelor pentru bebei ar trebui sa ne mai ziceti si noua din cand in cand.
Monica, parca ziceai ca ai terminat cu teza. Sau doar ai predat-o si acum urmeaza sa o sustii? Succes mult iti urez desi sunt convinsa ca nu mai ai tu emotii asa mari de-acum!
Kulta, bine ai venit in club! Nu te necaji ca o sa aiba si bebe Daniela si dintzoci si o sa si mearga de-a busilea (sau poate o sa plece direct in picioare). Nu ramane ea in urma !
Alona, bravo pentru Thea care s-a ridicat singurica in picioare!
Daniela si papusa LARA - 7 aprilie 2004
Nedda spune:
Clau, cu ce te-a incantat cuscra Elena, sau e secret? Spune-ne aici sau pune pozele sa vedem si noi. Stii tu vorba: secret-secret dar sa-l stim si noi !
Codritu, nu te intrista ca pleaca sora ta. Eu iti zic tie dar asa de mult imi lipsesc cateodata prietenele mele din Ro (ca n-am nici-o sora) cu care stateam de vorba in fiecare zi! Of, ce vremuri!
Cristina, cum o fi ajuns samanta aia chiar in scutec?? Ca presupun ca Anelisa a fost imbracata cu ceva deasupra. In fine, mai bine ca sperietura ta a fost degeaba! Anelisa e copil cuminte, nu mananca ea seminte de-acuma.
Nedda spune:
Spiculetz, daca-ti zic eu cat mananca Lara... E adevarat ca nu pot sa-i masor laptele pe care il bea, fiindca ea suge inca si formula nu i-am dat deloc. Dar cu solidele stam prost. Si la iaurt sau alte kestii avansate nici n-am ajuns inca.
Azi, de exemplu, a supt de dimineata pe la 9:30 si apoi am plecat in oras. Ne-am mai intors pe la 15:30 si ea era vesela si vioaie (a tras un pui de somn de vreo 20min. in masina) si nici gand sa dea semne de foame. Cand am ajuns acasa primul lucru a fost sa hranesc copilul. Piure de legume n-a vrut deloc iar dupa jumatate de borcanel cu fructe s-a oprit si s-a strambat. Tzatzele le-a atacat, ce-i drept, fara comentarii dar nu i-am citit foamea pe fatza. Apoi iar a supt pe la 18:00 si apoi pe la 20:00 si ultima data la 23:00 inainte de culcare. Peste noapte se va trezi sigur de vreo 2 ori, cel putin: probabil pe la 2:00, la 6:00 si maine iar incepem: la 9:00 si...tot asa.
Deci, dupa cum vezi nu numai ca nu pot masura cat lapte mananca dar mai are si un stil liber ales si total haotic de masa. Maine orele la care mananca nu vor mai fi aceleasi, cat m-as chinui eu !
Nedda spune:
Si ca tot vorbiti aici de slabit, poate imi ziceti si mie daca voua vi s-au mai schimbat gusturile dupa ce ati nascut? Eu am inceput sa mananc prostii pe care nici inainte si nici in timpul sarcinii nu le mancam deloc, cum ar fi: alune, paine, ceva dulce cateodata dar nu ciocolata ci mai degraba biscuiti sau prajiturele. M-am trezit zilele trecute gandindu-ma la halva!!! Toata viata nu mi-a starnit nici-un interes aceasta kestie numita halva si acum m-am trezit ca as gusta putin. (Tocmai ce cumparasem un sortiment cu cacao facut la unul din magazinele turcesti de-aici, ca tare mult ii place sotzului.)
Sper sa-mi revin la vechile mele gusturi si sa ma dreg cu niste castraveti muratzi, ca tare mult imi plac ! Sau poate o sa-mi revin indata ce incep sa-mi beau cafeaua mult dorita in cana ceaaaaa mai maaaaare!!
spic de grau spune:
Ma enerveaza tare netu meu si disparitia mesajelor tocami dupa ce ai scris unu fff lung. Vorba sotului - mai bine il scrii in WORD, si apoi il postezi
Nedda - mersic de incurajari. Problema la David nu e ca nu mananca..mult..ci ca nu mananca lapte . Adica mananca daca doarme. Si tot timpu trebuie sa aiba cereale in el. SI ma enerveaza rau tare chestia asta! Ca mi-e sa nu-l ingras prea tare (nu-i vorba ca acu are vreo 8.5kg..zic eu..ca acu vreo saptamana jumate avea 8.2 si simt ca s-a mai ingrasat...;e piticutz fatza de ai vostri - are 68cm sper sa nu semene cu mine ca-s tare scunda ).
Hai sa vedetii ce a mancat ieri (ne-am zapacit de tot cu orele de masa ):
la 9:00 - 100ml lapte cu putine cereale (de gust)
la 12.00 - piure de morcovi + dovlecel + piept de pui (vreo 130g)
la 15:00 - 2 iaurtele de vreo 50g fiecare, cu fructe
la 17:00 - 150g =un borcanel de mere+struguri+orez
la 20:30 - 120ml lapte cu legume (mancate cu chiu cu vai)
la 23:30 - 240ml lapte cu cereale pe baza de miere (date in timp ce dormea ..ca daca era treaz sigur nu papa!!) - uite asa scot eu ml de lapte pe o zi..profit de somnu copilului
Kulta - bine ai venit, si sa-ti traiasca printesa. POvestea nasterii Danielei seamana intru catva cu a lui David, noi am ajuns insa la cutit
Amelie felicitari ptr dintisoru2! Noi suntem inca plini de speranta (adica speram sa ii iasa cate unu ca la mine, si nu toti deodata ca la ta-su )
Fetelor - carora v-am dat linku cu chansonete, va merge? (sorry celorlalte dar am trimis cui am avut adresa YM).
Pupicei la toate! Azi tati ne-a promis ca ne duce la Zoo Cool!
Luminita si DAVID - 11.03.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34758" target="_blank">Povestea nasterii lui David
"Il y a des fleurs partout, pour qui veut bien les voir" (Henri Matise)
Rayuela spune:
Buna ziua si multumim pemntru urari!
Sintem foarte incintati de ei doi dintisori care si-au facut aparitia!Desigur,usor nu a fost,ultimele zile a fost mititica tare necajita si se vedea clar ca o dor gingiile,asa ca fetelor,curaj!!
Claudelu,sper ca e cumintel ginerica,ca vad ca a inceput sa se ia dupa fimea ,sint maraiti si somnambuli amindoi
Nedda,chiar nimic nu-i place mai Larei sa pape?Eu zic sa incerci cu mincarici care contin mult morcov,ca e mai dulce,mai placut la gust,am observatca Amelie e topita dupa cele cu morcov!
Spic de griu,cred ca nu trebuie sa te ingrijorezi ca papa laptic cu cereale,si eu ii dau piticutzei,si e topita.Cerealele sint sanatoase,zic eu!Si chansonete vreau si eu!!!!
Kulta,bine ai venit!!chiar nu aveam nic o colega pe aici,nordica!
Va pup pe toate si mai ales pe piticoti!
Elena si pisicutza Amelie
poze Amelie
Nedda spune:
Plecam si noi la plimbare acum dar am zis sa va spun doua vorbe inainte.
Elena, draga mea, am incercat sa-i dau Larei tot felul de combinatii cu morcov sau cartof dulce. Se stramba de n-ai vazut si se scutura a greatza. O sa mai incerc ca asta e, trebuie s-o fac sa manance ceva. Taica-su se stramba si acum la legume, ca cica ce, el e iepuras sa rontaie legume?
Spiculetz, zic si eu ca Elena, cerealele sunt bune. De ce sa nu-i dai? Si mai ales ca uneori le pui doar de gust si nu in cantitati prea mari.
Hai, am fugit la plimbare ca iar avem soare afara. Mai povestim cand ne intoarcem. Va pup!
codritu spune:
Am tras o tura de plans aseara dupa ce a plecat sora-mea. Uf, a foat tare bine sa o am putin cu mine, am povestit vrute si nevrute, iar Tudor a fost topit dupa ea. Cine stie cand mai vine ca astia tare greu dau viza mai ales la tineri.
Nedda si noi in clubul nemancaciosilor de solide, tzatza si iar tzatza, nu ii plac nici morcovii, nici cartoful dulce nici dovlecelul, nici marul, acum vad ca a mancat mai bine mar cu piersica. Ceea ce mananca sunt cerealele, dar numai goale cum am bagat altceva in ele se stramba. Eu ma bucur ca mai am lapte sa ii dau asa ca nu imi fac probleme atat timp cat suge.
Azi e tare urat afara si ieri a fost la fel, ploaie si vant asa ca nu am iesit deloc, sper sa doarma la noapte.
La multi ani pentru lui Ildi!Sanatate la bb-i!
bebe2004 spune:
Nu am prea mult timp de barfe azi ca ma duc in vizita la soacra-mea.Ieri Alex a mancat cartofi la cuptor cu suc de rosii si pulpite de pui. Mancarea era pentru noi, dar am pus foarte putina sare. Cand se trezeste la ora 18-19, dupa somnul de dupa-amiaza, mananca iaurt fara sa comenteze ceva.Cred ca e alimentul care ii place cel mai mult. Si daca ma vede pe mine mancand iaurt, vrea si el.Si i-a placut. Poate ne mai intalnim mai pe seara.Pa si pupicuri.
Alexandru si mama (26 apr 2004)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/andreeea77/my_photos
Nedda spune:
LA MULTI ANI IUBITA MEA LARA! Sa cresti mare, sa ai o viata minunata si sa ti se implineasca toate dorintele. Mama si tata te iubesc cel mai mult, pretioasa mea fetita!
La multi ani si pentru cavalerii nascuti in aceeasi zi cu Lara: DARIUS, GEORGE, si ceilalti doi bebelusi la care nu le vad numele in lista! Sa fiti fericiti copii dragi!