Fetele din Anglia, va rog ajutati-ma

Fetele din Anglia, va rog ajutati-ma | Autor: lau10

Link direct la acest mesaj

Buna Fetelor! Am si eu o problema care ma afecteaza enorm. Sora mea geamana locuieste in Londra ( ca si mine de altfel) si s-a casatorit in ianuarie anul asta cu un englez ( politist) dupa o relatie de numa 4 luni. A fost o dragoste nebuna la inceput si s-au casatorit foarte repede din doua motive: se iubeau enorm si de asemenea viza surorii mele expira si ea trebuia sa se intoarca in Romania, iar el nu suporta ideea asta. Insa pot sa spun ca nici nu erau casatoriti si existau totusi niste certuri (poate din prea multa dragoste) care eu nu le consideram sanatoase si mereu ii spuneam ca poate trebuie sa mai astepte cu casatoria.
Temerile mele au fost indreptatite. Sora mea traieste un calvar psihologic cu acest animal ( ca altfel nu pot sa il numesc), nu o bate insa o ameninta in fiecare zi ca va avea consecinte foarte grave si ea si familia ei daca pleaca din casa. La el nu mai este dragoste, este o obsesie nebuna fata de sora mea, pentru ca nu pot sa imi explic cum dintr-o simpla cearta, fara prea mare importanta, o injura foarte grav si o ameninta si o face de nu ii mai trebuie nimic pe lumea asta. Sunt multe amanunte, dar nu mai pot sa le insir aici caci imi tremura mainile de cata furie am pentru acest om.

Intrebarea mea este: Care sunt pasii pentru un divort in Anglia?..Stiti vreun avocat sau ati auzit cam care sunt tarifele, pasii. Eu am citi pe internet niste informatii despre divort dar as vrea mai explicit, adica unde trebuie sa se duca si cu cine sa se sfatuiasca. Ea mai este si in situatia in care daca divorteaza isi pierde dreptul de a sta in Anglia caci vize ei este Wife Visa si depinde de el. Ar vrea totusi sa vorbeasca cu un avocat caci poate exista o portita sa ramana in Anglia, caci are un job foarte bun, studiaza la colegiu, ma are pe mine si pe sotul si fetita mea aici. Dar mai important este sa fie ea in siguranta la urma urmei.
Nu stiu fetelor, va rog sfatuiti-ma, voi ce ati face?

Va multumesc mult

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns didita spune:

Laura, mi se pare imposibil sa existe astfel de cazuri, dar din pacate realitatea depaseste imaginatia!!! Pare usor de zis sa plece fie ce-o fii, dar e ceva mai greu de facut. Citeste subiectul despre abuzul domestic care este destul de complet si unde fetele dau sfaturi practice pentru divort. De ex: adunare de probe, hartii etc.. Multumesc lui Dumnezeu ca nu sunt in situatia de a imi pune intrebari de genul asta. ea isi da seama de situatia in care se afla sau o neaga si mai spera sa se schimbe el?
Ce mi se pare mie absolut esential este sa nu cumva sa ramana insarcinata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lau10 spune:

Didita, binenteles ca isi da seama, nu e genul care sa se ascunda in spatele problemei si sa nu realizeze. De fiecare data dupa o cearta, el isi cere mii de scuze si totul e perfect iarasi ( tipic ). De data asta, lucrurile au mers prea departe in sensul ca se fac amenintari din partea lui la adresa familiei noastre si a ei. Sunt insa convinsa ca numai gura e de el, ca il cunosc destul de bine, insa e o teroare psihologica cu care sora mea se confrunta.
Binenteles ca nu va ramane insarcinata, oricum ea e genul care vroia sa mai astepte pana la copii si sa isi mai traiasca viata, are numai 25 de ani.
Nu stiu ce va fi, deocamdata situatia e tot la fel si ea sufera cumplit.

Va pup

Mergi la inceput