Fetele din Anglia, va rog ajutati-ma!

Fetele din Anglia, va rog ajutati-ma! | Autor: lau10

Link direct la acest mesaj

Buna Fetelor! Am si eu o problema care ma afecteaza enorm. Sora mea geamana locuieste in Londra ( ca si mine de altfel) si s-a casatorit in ianuarie anul asta cu un englez ( politist) dupa o relatie de numa 4 luni. A fost o dragoste nebuna la inceput si s-au casatorit foarte repede din doua motive: se iubeau enorm si de asemenea viza surorii mele expira si ea trebuia sa se intoarca in Romania, iar el nu suporta ideea asta. Insa pot sa spun ca nici nu erau casatoriti si existau totusi niste certuri (poate din prea multa dragoste) care eu nu le consideram sanatoase si mereu ii spuneam ca poate trebuie sa mai astepte cu casatoria.
Temerile mele au fost indreptatite. Sora mea traieste un calvar psihologic cu acest animal ( ca altfel nu pot sa il numesc), nu o bate insa o ameninta in fiecare zi ca va avea consecinte foarte grave si ea si familia ei daca pleaca din casa. La el nu mai este dragoste, este o obsesie nebuna fata de sora mea, pentru ca nu pot sa imi explic cum dintr-o simpla cearta, fara prea mare importanta, o injura foarte grav si o ameninta si o face de nu ii mai trebuie nimic pe lumea asta. Sunt multe amanunte, dar nu mai pot sa le insir aici caci imi tremura mainile de cata furie am pentru acest om.

Intrebarea mea este: Care sunt pasii pentru un divort in Anglia?..Stiti vreun avocat sau ati auzit cam care sunt tarifele, pasii. Eu am citi pe internet niste informatii despre divort dar as vrea mai explicit, adica unde trebuie sa se duca si cu cine sa se sfatuiasca. Ea mai este si in situatia in care daca divorteaza isi pierde dreptul de a sta in Anglia caci vize ei este Wife Visa si depinde de el. Ar vrea totusi sa vorbeasca cu un avocat caci poate exista o portita sa ramana in Anglia, caci are un job foarte bun, studiaza la colegiu, ma are pe mine si pe sotul si fetita mea aici. Dar mai important este sa fie ea in siguranta la urma urmei.
Nu stiu fetelor, va rog sfatuiti-ma, voi ce ati face?

Va multumesc mult

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mirupati spune:

Ce magarie ! Hai ca ne gindim, gasim noi ceva.
Pina una alta, poate ne adunam cele de-aici si mergem sa-i dam una la moaca lu englezu !

Acum pe bune: iti trimit un PM mai pe seara, cu niste idei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lau10 spune:

Iti multumesc mult pentru mesaj Mirupati, sa stii ca m-am gandit si eu sa adun o gasca si sa ii dau o mama de bataie acelui nesimtit . Glumesc binenteles, insa visez cu ochii deschisi la chestia asta.
O intrebare stupida, insa sunt foarte noua pe site. Ce inseamna PM( ma gandesc ca e personal message), dar cum il pot citi?

Va pup

Mergi la inceput

Chiar nu este nimeni care ma poate ajuta cu un sfat pe aici? Stiu ca majoritatea aveti casnicii fericite si nu va intereseaza problema divortului sau nu v-ati confruntat cu problema asta, insa poate auziti ceva si despre asta si ma ajutati si pe mine.
Va multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Milia spune:

quote:
Originally posted by lau10

Chiar nu este nimeni care ma poate ajuta cu un sfat pe aici? Stiu ca majoritatea aveti casnicii fericite si nu va intereseaza problema divortului sau nu v-ati confruntat cu problema asta, insa poate auziti ceva si despre asta si ma ajutati si pe mine.
Va multumesc

Cred ca nu ai ales forumul care trebuie. Poate de aceea nu ai primit raspunsul cerut.

Poate gasesti aici informatiile de care ai nevoie sau poti cere un sfat. Acest topic a fost creat special pentru femeile victime ale abuzului domestic, cum este sora ta:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=32602&whichpage=1

Si PM este personal message, intr-adevar. Cand te loghezi te anunta daca ai vreun mesaj. Daca vrei, poti accesa casuta cu mesaje dand click pe butonul albastru "Mesaje private" din stanga oricarei pagini de pe DC. Daca esti conectata, bineinteles.

Posteaza un subiect pe forumul "In unul sau doi mergem mai departe" si acolo vei primi mai multe raspunsuri. Poti face copy-paste de pe topicul asta, ca sa nu-l concepi din nou. Sa ne tii la curent!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doina spune:

Prima intrebare la care trebuie sa-si raspunda sora ta, este:
- vrea sa ramina in Anglia cu orice pret?

apoi urmeaza:
- vrea sa traiasca o viata linistita ?...
si apoi sa puna raspunsurile in balanta

Chestia cu bataia iese din discutie, asta ar fi cea mai proasta modalitate de a-l pune la punct pe tipul respectiv.

E bine ca el lucreaza la Politie, e se poate folosi de asta. Eu l-as inregistra pe un reportofon, plus ca as chema toate neamurile si prietenii pe care le are in Londra, sa fie de fata la o discutie aprinsa, apoi i-as lua pe toti de minuta si as merge la politie, sa dam cu totii niste declaratii. Tipul o sa aiba mari probleme daca sora ta reuseste sa dovedeasca cum se poarta el.

Trebuie sa se duca la primaria orasului si la serviciile sociale sa ceara ajutorul. De la serviciile sociale si de la politie i se vor da multe numere de telefon pentru femei abuzate, sa sune si sa ceara informatii+spijin+sfaturi.

dar daca ea vrea MUSAI sa ramina in Anglia.... intii trebuie sa decida ce anume vrea si apoi va fi usor sa mearga pe drumul ales.

Mult succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Cauta un avocat! Cum crezi ca te aputem ajuta noi? Cel mai bine e sa iei informatia de la sursa...

Andra
http://community.webshots.com/album/170190778fEpvgj

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aluna spune:

Fetelor nu cred ca va trebui sa paraseasca musai Anglia dupa divort...
Eu aici am o cunostinta care dupa ce a stat 5 ani cu un nemernic,nefind casatoriti a plecat de la el pur si simplu,dupa ce a fost mai intii la politie si a explicat ce viata de calvar a dus cu nemernicul.A stat la o prietena timp de 6 luni timp in care a gasit de lucru cu contract care ia permis sa ramina pe teritoriul tarii.
Deci ideea aici este ca daca lucrezi oficial cu contract si ai si un domiciliu stabil,(ca ea a inchirit un apartament in cele din urma),ai dreptul sa ramii atita timp cit lucrezi,si in asteptarea nationalitati care aici se da dupa 5 ani in conditiile data,necasatorita fiind etc!
Acum nu stiu in Anglia ce se intimpla,cred ca are un statut aparte decit restul Europei!!
Nu cred sa fie o problema pentru ea!!

Aluna si Bulina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

pai daca e sa ne dam cu parerea asa, eu zic ca daca are job si pirede visa wife, poate aplica pt self-employment.

Andra
http://community.webshots.com/album/170190778fEpvgj

Mergi la inceput

Buna fetelor,

Asta vrea si ea sa faca, sa se duca la un avocat si sa vada daca divortata fiind, exista vreo posibilitate sa ramana aici, si varianta cu serviciul mi se pare cea mai plauzibila. Are un job foarte bun, se intelege cu sefele si colegele de minune, sunt ca o familie, si ele stiu situatia. Ea lucreaza cu contract binenteles, momentan locuieste cu sotul normal si inchiriaza un apartament, dar ar putea sa isi inchirieze singura ceva la o adica.
Nu aveti idee cam care sunt tarifele pentru avocatii astia de aici? De gasit sunt sigura ca sun o gramada pe internet, dar nu zice pe site tarifele.
Nu se poate chiar sa nu mai fie nici o solutie, sa o dea pur si simplu afara din tara asta daca nu mai e casatorita cu englezul, la urma urmei, plateste taxe la stat si asa mai departe, nu sta si asteapta acasa sa vina totul.
Se va duce la un avocat si va vedea. Va mai tin la curent

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mary-Jane spune:

Laura,

imi pare tare rau ca sora ta are asemenea probleme cu sotul.

N-am idee de procedura necesara pt divort, dar imi inchipui ca poti afla la un Citizens Advice Bureau (vezi in Yellow Pages pt unul in apropiere de ea) cit costa, cit dureaza.

In orice caz, compromisul nu merita, adica sa stea in Anglia cu o asemenea viata.

Cristina

Mergi la inceput