Reactie urata dupa epidural!

Fetelor, am o prietena care a nascut normal, cu epiduralul, pe 26 octombrie. E la a treia nastere. Are un baietel sanatos si frumos, de 3.6kg.
Am fost la ea pe 27 seara, arata destul de bine dupa o nastere, se dadea jos din pat, vesela ... ca orice mamica care-si vede noul puisor. A spus insa ca nu se simte prea bine, ca are dureri mari de burta si cum mananca ceva cum vomita (zicea ea ca din cauza durerilor si ii dadeau pastile pt dureri). Mi-a povestit cum a decurs nasterea si mi-a zis ca dupa ce i-a facut epiduralul a avut niste frisoane groaznice. Era invelita si tot tremura ca varga.
Pe 28 mi-a zis deja o alta prietena ca fetita lui Vio e la ea, ca Vio se simte foarte foarte rau. Va dati seama ca am sunat repede sa vad ce se intampla cu ea. Mi-a zis sotul ei ca se simte rau tare si ca ii trimisese mesaj pe la 3 de noapte sa se duca urgent la ea.
Voma non-stop, o stare de lesin, dormea tot timpul, trebuia sa traga de ea sa vorbeasca cu el si sa-i spuna de cateva ori un lucru pana intelegea. Au bagat-o repede la perfuzie, roiau cate 6 doctori in jurul ei, analize peste analize, sonda pentru urinat, injectii contra greturilor ...
Pana la urma au zis ei ca totul se trage de la epidural. Cica una la 200 de femei poate pati asa ceva. Au dus-o cu salvarea la un alt spital, i-au facut raze la coloana si la cap ... Au zis ca daca in 5 zile nu-i trece trebuie sa-i scoata lichid din coloana, din zona unde i s-a facut epiduralul si sa-i mai faca nu stiu ce analize.
Partea buna e ca de ieri de dimineata nu a mai vomat si aseara i-au scos perfuzia ... sper ca de acum sa-si revina.
A sunat acasa la sora ei care a vorbit cu un medic si i-a spus ca ori i-a facut doza prea mare, ori organismul ei nu primeste substanta si a reactionat astfel. Totusi si acum doi ani cand a nascut fetita, deci la a doua nastere, a avut epidural si nu a reactionat asa. Acum sa vedem ce vor zice astia de aici.
Ma duc in seara asta pe la ea sa-i duc niste supa de pui si sa vad cum se mai simte.
Pot sa va spun ca si eu cand am nascut fata am avut epiduralul si nu am avut absolut nici o problema de la el. Acum insa, m-am speriat rau de tot si nu stiu daca o sa-l mai fac sau nu. Mai rau e ca nu rezist la dureri deloc. Mama mea, care s-a speriat si ea din ce i-am povestit a zis ca sa nu-mi mai trebuiasca, ca de durerile nasterii n-a murit nici o femeie si ca n-o sa patesc nici eu nimic.
Gabriela (DPN 9 martie) & Laura (9 aprilie '01)
Raspunsuri

Viktoria spune:
Draga Claudia,
Imi pare rau pentru prietena ta si ma gindesc ca acum iti faci ginduri legat de nasterea urmatorului copil.Eu te-as sfatui sa vorbesti cu medicul tau ginecolog si sa-i ceri parerea. Sau sa incerci sa nasti normal si daca vezi ca nu se poate primesti epidurala.
Multa sanatate si nastere usoara

crinuta spune:
M-am cam speriat citind mesajul asta, mai ales ca am de gand sa fac epidurala, indiferent de cum voi naste.
Eu personal nu am auzit de cazuri de genul asta, dar asta nu inseamna ca nu se poate intampla, insa nu pot intelege de ce la prima nastere tot cu epidurala nu a avut nimic, in schimb la a doua nastere organismul ei a reactionat prost.
Daca o fi gresit anestezistul?
Crinuta si bb din burtica 31+ saptamani
Dr. Nayel, CFR2