La France (22)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns didita spune:

Curaj Nadia! Imunitatea la toxoplasmoza nu e chiar asa de speriat! Cum ti s-a recomandat deja spala bine fructele si legumele, prajeste bine carne si nu manca branza nepasteurizata! Nici eu nu am imunitate si am avut doi copii. iIntre cele doua sarcini am incercat sa-mi creez imunitate mancand legume din gradina proprie (pe unde treceau pisicile vecinilor) si n-a mers. Cat am fost insarcinata a trebuit sa ma ocup de o pisica a unei prietene si am facut-o cu multa atentie si nu au fost probleme!
Partea nasoala e ca trebuie sa mergi in fiecare luna la vampir sa vada cum stai. Oricum nu are nici o legatura cu corpul galben. Stai linistita ca oricum nu poti face altceva!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Nadia, înseamna ca degeaba m-ai invitat cu pisicul meu, Aliosha, la tine ...nu-i nimic, sa dea D-zeu sa ne fie bine!!!
Sunt de acord cu tot ce ati zis voi fetelor pt Oana, doar ca acum nu pot scrie prea multe...am mâncat o racleta si prea mult vin rosu.
Va pup si va urez numai bine!

http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sib_maillet/album?.dir=/dce8

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Nadia, uite inca o viitoare mamica care iti spune sa te linistesti legat de imunitatea la toxoplasmoza. Nici eu nu sunt imuna la ea, si luna de luna imi ia sange sa vada daca, Doamne fereste m-a atins, si pana acum, slava Domnului, nu am avut probleme si am mancat salam de sibiu o gramada, care e carne cruda.

Sibylle, merci, dar ce ai facut tu aseara dupa vinul ala rosu? Ai mai nimerit patul?

Va pup! O zi buna!

oana si bebitza din burtica (31s+)
"Si maine mai este o zi..."

http://community.webshots.com/user/oanacretu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emoison spune:

Fetelor, aveti idee unde as putea gasi (eventual pe net) unul/doua scaune spate de peugeot 806/citroen evasion/fiat ulysse? Merçi d'avance.
PS NU caut scaune de bebe...
"Viata e ca mersul pe bicicleta: daca vrei sa-ti mentii echilibrul, trebuie sa avansezi. (A. Einstein)"
Cu bine,
Elena
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Buna dimineata !

Elena, ai incercat sa vezi in magazinele Norauto sau FeuVert ? Sigur ca se pot comanda, poate chiar la un garaj normal.

Nadia, nu-ti fa griji cu toxolasmoza, 80% dintre fete nu sunt imunizate. Nici eu nu sunt si am avut 3 bebei. Tre' sa fii numai foarte atenta cind esti insarcinata.

Sa va povestesc ultima invetie a celui mare : ieri era infernal, copil rau, si eu ramineam calma, pina cind s-a infuriat si mai tare si mi-a cerut "donnes-moi une fessée maman !"

Aveti grija de voi !

Mik.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dama spune:

quote:
Originally posted by oana cretu

Nadia, uite inca o viitoare mamica care iti spune sa te linistesti legat de imunitatea la toxoplasmoza. Nici eu nu sunt imuna la ea, si luna de luna imi ia sange sa vada daca, Doamne fereste m-a atins, si pana acum, slava Domnului, nu am avut probleme si am mancat salam de sibiu o gramada, care e carne cruda.

Nadia, subscriu si eu la ce a spus Oana. Nu e grav daca nu ai imunitate la toxo si esti deja graviduta (e si cazul meu). In fiecare luna ti se fac prelevari de sange pt a vedea daca ai luat boala sau nu. Cazurile sunt rare si nu au legatura neapart cu salamul, ci cu carnea cruda in special (cea care nu e bine gatita) si sa nu intri in contact cu excrementele pisicii (daca ai asa ceva ar fi bine sa o tii cat mai departe de tine si sa nu-i faci tu curatenie) sau cu pamant, eventual legume/fructe sa fie cat mai bine spalate. Daca nu esti inca gravidutza, da, se face un vaccin, care pe timp de sarcina nu se face (chiar daca ai boala), deci e mai bine sa-l faci preventiv. Si fa-ti toate, dar absolut toate analizele posibile, chiar si cea a virusurilor de Hepatita A, B, C, etc. Sanatate multa iti doresc si sa auzim de bine.
ici la frantzuzoaice

38 saptamani
pozitze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliprejbeanu spune:

Sfaturi, sfaturi... fetelor am nevoie de sfaturi voastre avizate.
Maine o prietena va naste cu siguranta .
Este programata la cezariana ca nazdravanele ei nu s-au asezat cum trebuie in burtica, aiii, aiii!.
Uitasi sa va spun ca de fapt asteapta 2 fetite gemene & !

Acum vine intrebarea mea: Ce se duce de obicei la 'lauza' la clinica? Flori, fructe (care?),... Dar la nazdravane?

Multu-merci .

Mik la mine iar va trage o ropota de ploaie. Ca de, nu a ploaut destul. Tot WE asta am dormitat ca un bursuc. Pacatoasa toamna mai avem!

Liliana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oLo spune:

Lili, eu nu stiu cum e la cezariana... dar ma intreb daca are voie sa manance asa... mai solid (fructele). Florile sunt ok, (numai ai grija sa nu fie extrem de mirositoare, ca nu-i bine sa dormi cu flori in camera, ca parfumul lor da migrene). Poti sa duci pt bb hainute, jucarele samd. Sunt niste pachete dragute prin magazine, care contin costumas, body, caciulita, botosei si o jucarioara (de cele mai multe ori e vorba de girafa Sophie). Ai grija, chiar daca-s fetitze gemene (ohhh, ce-mi doresc si eu), s-ar putea ca parintii sa nu fie adeptzii imbracatului la fel. Asa ca e bine sa iei lucruri distincte pt BBi.

despre toxoplasmoza, stiu ca nu este vaccin , poti sa capetzi imunitate numai daca faci boala. Nici eu nu-s imunizata si totusi am facut fara pb 2 fete frumoase foc si sanatoase si mai foc!

Misto faza cu fessée!!

Eu cam am pb la cresa :(( Individa care se ocupa de KiKi e cam delasatoare :(( si n-o schimba cat de des ar trebui. Si de asta KiKi are poponeatza rosie :o. Am avertizat-o de cateva ori, dar imi motiveaza ca ar avea kk prea acid si asta o irita la poponeatza. Si in o luna juma' a consumat deja un tub de crema de poponeatza (chiar daca eu n-am dat-o niciodata cu crema pe KiKI). Culmea e ca imi dau seama daca individa e de serviciu sau nu , dupa cum arata poponeatza lui KiKI :o... Ce naiba sa fac? sa ma plang la directoare? Totus n-as vrea sa aibe KiKi de suferit :(

Mihaela
Anaïs & Emma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Lili la mine e soare ! Am sa acusi !

La prietena ta du-i flori (chiar in in ghiveci) si la cele mici, cum spune Mihaela o jucarioara.

Mihaela, daca ai problema cu individa de la cresa spune-i directoarei, ca nu-i normal ! Fetita nu va avea de suferit caci ar sti de unde vine suferinta !

Mik.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

quote:
Originally posted by liliprejbeanu

Acum vine intrebarea mea: Ce se duce de obicei la 'lauza' la clinica? Flori, fructe (care?),... Dar la nazdravane?
Nastere usoara prietenei tale!
Cit despre flori sau fructe... nu e o idee buna. Cu flori nu e voie la spital (din motive de igiena/alergie) si ea dupa cezariana oricum nu maninca nimic in primele zile, iar apoi incepe cu un regim lejer dat de clinica. Deci gindeste-te la altceva, mai degraba ceva pentru fetite (jucarele pentru nou-nascuti sau altceva simpatic)

Nadine, nici eu nu-s imunizata contra toxoplasmozei si am trecut cu bine de sarcina, asa ca nu mai fii suparata. Vaccin nu exista, din pacate. Singura solutie ca sa te imunizezi este sa fii bolnava, dar cum, nu stiu, ia si tu o pisicuta (sau mai multe, ca poate pici peste una sanatoasa) si pup-o pe botic. :))) Asta doar daca nu esti .

~Otilia&LaAdelita~www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">
www.desprecopii.com/INFO.ASP?id=451" target="_blank">Povestea nasterii Adelitei

Mergi la inceput