Scoala

Scoala | Autor: maria m m

Link direct la acest mesaj

Dragi parinti,
M-am intrebat de multe ori daca fata mea invata destul,daca nu o "lalaie" cu temele&invatatul,daca nu ar avea nevoie de profesori in paritcular,daca nu o "lalaie" cu temele...etc.
Cred ca majoritatea avem cate ceva de intrebat referitor la scoala,la programa scolara,la temele si invatatul de acasa,asa ca va propun un subiect cu aceasta tema:SCOALA.maria, de Paula (1 an) si Miruna (13 ani)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maria m m spune:

Ca si prime intrebari pe care as avea sa vi l-e pun:

Cat timp le ia copiilor vostri sa invete si sa faca temele(stiu ca raspunsurile vor fii aproximative pt ca unii au mai multe teme,altii mai putine dar ma intereseaza comparativ)?

Au copii vostrii profesori in particular?

maria, de Paula (1 an) si Miruna (13 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelei_19 spune:

Malinei ii lua inainte foarte mult timp, pentru ca se apuca de-o treaba si mai picta putzin, mai visa, si uite-asha trecea timpul. De cand e la internat, nu mai sunt probleme: are program de invatat, fac totzi la fel, e profesor cu ei si-i supravegheaza.

Paul are nevoie de noi:
http://www.ana-design.ch/paul/paul.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

Anca are tendinta sa se lungescaaaaa...
La sedinta cu parintii, invatatoarea ne-a spus ca temele pe care le da pot fi terminate in 30 de minute maxim.
Ne-a sugerat sa-i avertizam pe copii ca dupa 30 de minute le luam caietul si stiloul si le bagam in ghiozdan chiar daca nu si-au terminat exercitiul.
Stiind ca a doua zi va avea de dat explicatii invatatoarei, Anca nu se mai lalaie de loc !!!


« C’est une grande folie que de vouloir ętre sage tout seul. »
La Rochefoucauld

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns descintec spune:

Cand am dat cu ochii de subiect chiar ma gandeam ca nu prea sunt multumita de felul in care invata Maria.

Nu sta foarte mult pe teme, nici nu prea are cum, ca pleaca dimineata la sapte jumate de acasa si se intoarce seara, la aproape 6. Deci ii mai raman vreo doua ceasuri pentru teme. Note bune are, ar trebui sa fiu multumita. Si totusi, o vad ca nu stie sa invete. E si o tira cam conformista si ascultatoare, vrea sa faca exact cum si cat i se cere scoala, nu se lasa dusa de val. De exemplu, la istorie, se chinuie cu lectiile din manual, greoaie, pe care nu si le stie sistematiza. Problema e ca face istoria in germana, asa ca nu o pot ajuta. Dar de fapt imi pare bine ca nu imi pot baga nasul, sa se descurce :) M-am hotarat, totusi, sa merg la biblioteca sa caut ceva carti de istorie mai atractive, enciclopedii.

Ii place romana, dar nu are timp sa citeasca mare lucru. Nu stiu exact ce face, tot acum cateva minute imi propuneam sa vad cum sta treaba acolo si sa o orientez cu diplomatie, daca o fi cazul. Are noroc de o profa faina, care ii stimuleaza sa citeasca. Nu a strambat din nas cand a auzit ca se dau in vant dupa Harry Potter, chiar le-a promis sa o citeasca si ea.

La mate, fizica lucram impreuna. Deci se descurca. Limbile straine, la fel, le facem amandoua si lucreaza in plus fata de ceea ce se cere la clasa. Cand apuca.

Problema meditatiilor nu se pune.

Cam asa stam cu scoala. Notele bune ma lasa rece, as vrea sa o vad mai pasionata, mai selectiva, mai profunda. I se aprind beculetele numai cand e vorba de inot :)

D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelei_19 spune:

quote:
Originally posted by descintec
Nu sta foarte mult pe teme, nici nu prea are cum, ca pleaca dimineata la sapte jumate de acasa si se intoarce seara, la aproape 6.


Descintec, scumpo, da ce scoala face bietul copil, Doamne fereste. Mie mi se pare mai mult decat exagerat! si cand mai vine seara, mai face si 2 ore de tema. Cu asta m-ai dat gata! Munceste mai mult decat mine, zau! mai are timp pentru ea? offf, saracutza de ea

Paul are nevoie de noi:
http://www.ana-design.ch/paul/paul.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns descintec spune:

Nu, nu sta la scoala pana la 6 seara. Are ore pana la 3 (de doua ori pe saptamana pana la 2). De la scoala merge direct la antrenament, adica de la 3-3 jumate la 5. Pana ajunge acasa e aproape 6. E un program incarcat, dar s-a obisnuit.

D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria m m spune:

Intr-adevar,descantec,programul Mariei e foarte incarcat.
Eu cu Miru nu prea fac multe,fizica&chimie face cu taica-sau,romana&mate cu mine.
La matematica e(zic eu) buna.......merge foarte bine.
Romana&limbile straine ii plac,o pasioneaza.De citit nici ea nu prea are cand.


maria, de Paula (1 an) si Miruna (13 ani)

Mergi la inceput