mamici de noiembrie decembrie 2004 (81)
Raspunsuri - Pagina 7
gandacelu spune:
bits am ajuns si eu! Daomne ajuta!
ai ca trece!
roaga pe cineva sa-ti rupa apa, o sa te dilati mult mai repede!
nici la mine n-au functionat exercitiile de respiratie!
nici eu nu dormisem cu o noapte in urma...
nu tipa! pastreaza energia pentru impingere!
nu impinge pana nu-ti zice dr, altfel te rupi!
roaga-te la Dumnezeu si la Sf. Cosma si Damian!
onitza spune:
BITSO, sper din suflet ca ai nascut pana acum...ma da' ce curoajoase sunt romancele noastre..nu-i asa, Bits?? Kenzo e un baietel norocos ca te are ca mamica, dr si prietena...te
dulce, si prefer sa-ti urez: recuperare rapida!!!!
Fetelor, revenind la noi....s-a cam dt drumul la bariera...iar noi stam si incurajam si privim, si asteptam sa ne vina randul...parca ne-am duce pe rand la taiere...de fapt...pai....la taiere ne cam ducem, nop?![]()
Ce zi de toamna urata!!!! Brrrrrrrrr!
Onitza
DPN - 8 decembrie
Municipal, dr. Corina Grigoriu
http://community.webshots.com/user/fix_indiferent
FELIS spune:
BITS ...
hai curaj... daca nu ai nascut inca sau in acest moment se produce... noi ne gandim la tine si la bb KENZO. Sa dea Domnul sa suporti durerile pana la sfarsit cu bine si sa fiti amandoi sanatosi...

M-ai emotionat cu povestea ta on-line
de nu am mai vazut nici calculatorul...
Ce zic eu: am plans in toata regula...

Felis, 35 sapt, DPN 12 dec, Dr. Iliescu Marian (Filantropia)
Pozele mele!
fulguletz spune:
Bits, ne gandim cu toate la tine...
sper ca deja durerile mari au trecut si acum il tii pe Kenzo
in brate...
cu
David, 35 sapt., DPN 7 dec.
poze
ionela roxana spune:
Bits cred ca deja ai nascut, dupa toate presimtirile mele kenzo a iesit la lumina
; eu in ultima ora si 30 min. nu am putut atinge calculatorul, ptr. ca a trebuit curatat de virusi, si nu am aavut voie sa-l ating, ptr. ca intr-dusesem controlul de virusi; scuzama ca te-am sacait cu tel.; acum stiu ca iti este si mai greu sa vorbesti la tel., iti urez refacere rapida si oricand doresti poti sa ma suni, ca nu ma deranjezi, ma refer azi, ca maine am sa te sun sigur; acum iti urez odihna placuta

,@‚tr. ca in primele clipe asta iti trebuie ODIHNA, ODIHNA si iar ODIHNA!!! ; SOMN USOR!!!
roserb spune:
Bitsule, bafta multa , incearca sa respiri in timpul contractiilor, ajuta!HAi ca mai ai putin si il vei tine pe bebe in brate.
Anne Mary, te rog modifica tu greutatea lui Mihnea: 3,550 g , 52 cm (nu 3,350).Merci.
Ela, e o draguta fetita ta .
Si acum, povestea mea pe larg:
Joi , 28 oct: Dupa cum stiti, merg la control pe la 4 dupa amiaza. Dr. imi spune ca am dilatatie 3-4, si ne facem planul sa vin a doua zi dimineata sa grabim un pic lucrurile. Totul era aranjat, vorbise cu anesteziste cu care lucreaza pentru epidurala, ce sa mai, planul de bataie era gata facut. Ca atare ma sui in masina si hopa acasa sa astept (cu ocazia asta ma pot lauda ca am condus pana inainte de nastere). O trimit pe Bianca la mama , si imi fac inventarul la bagajul pentru maternitate. Contractii, ca de obicei, destul de dese. Pe la 7 seara ma gandesc sa le cronometrez- hopa, sunt la 10 minute. Ionut (dr.) imi zisese ca daca ma tin jumatate de ora la 10 minute, sa vin fuguta la spital. Eu ma gandesc sa mai stau, fac un dus, si cand durau deja de vreo ora si jumatate , pe la 9 , ii zic lui Catalin: gata , hai la spital! Am uitat sa va spun ca nu erau dureroase, doar senzatia de strangere era mai puternica.
La spital, ma vede o rezidenta , dilatatie 4, si ma interneaza. Merg la sala de nasteri, imi iau aia tensiunea, bineinteles ca din cauza emotiilor si a fobiei mele fata de aparatul de tensiune aveam 16,10. Imi mai masoara peste 5 minute, gata scazuse la 13,8 , se linistesc aia pe acolo, desi le explicasem cauza problemei.Medicul de garda era un arab, ma controleaza si ala evident, ma tot scormoneste si scobeste, o adevarata placere, apoi il suna pe Ionut sa-l anunte ca am venit. El prevazuse ca o sa ma intorc , si aranjase cu un anestezist sa vina , ce mai, le spusese tuturor sa ma astepte. Intre timp se indesesc contractiile, totul suportabil , acum erau la 3 minute.Ionut suna din jumate in jumate de ora (ramasese sa vina dupa ce imi rupeau membranele, pentru ca stia de data trecuta ca la mine se precipita lucrurile din acel moment).
La ora 12 vine anestezistul sa-mi monteze epidurala (aveam dilatatie 5 si in continuare nu ma durea nimic). Se chinuie vreo jumatate de ora , timp in care curgeau apele siroaie pe mine (ma gandeam ca poate nu nimereste cum trebuie si imi face vreun pocinog, eu avand un pic de scolioza). In sfarsit reuseste, merg in pat si astept contractii. Ionut de acasa il tot suna pe arab sa-mi rupa odata membranele ca sa terminam mai repede. Intre timp ala mai asista la o nastere, astfel incat al meu doctor se supara , se suie in masina si vine. Imi rupe membranele (nasoala operatiunne- brr- asta chiar nu mi-a placut) si apoi incep contractiile adevarate. Noroc cu apidurala, datorita careia nu ma doare nimic si simt doar intarirea burtii.
Ei si acum se precipita lucrurile.La ora 3 cand mi-au rupt membranele, imi pusesera si o noua doza de anestezic , al carui efect dureaza cam 45-50 min, dupa care trebuie reinnoit. Ei bine, la ora 3,45 aveam dilatatie 6 si anestezia trebuia reimprospatata. Imi pune in perfuzie jumatate de fiola de oxitocin, si instantaneu, simt nevoia sa imping. Saracul anestezist imi mai pune o doza, dar pana isi face efectul dureaza 20 minute. Nimeni nu se astepta ca eu intr-un sfert de ora ajung de la dilatatie 6 la 10 si bebe va fi afara. Deci cum spuneam la 4 fara un sfert ma apuca niste dureri horror, de simteam ca se rupe fundul cu totul . Ma controleaza, dilatatie completa, ajung cumva nu stiu cum , de la pat la masa de nasteri, cu senzatia ca in orice moment scapa capul lui Mihnea printre picioare si cu niste dureri cumplite, strigand la Ionut (eu care de obicei nu ma manifest: unde e epidurala mea cand am nevoie de ea?). Cumva ajung la masa, imping de vreo 2 ori si iese Mihnea ca din pusca. Ma uit la el , e simpaticut , mai putin pletos decat Bianca, are pielea curata si rozalie si e un pic vanat la fata. Il iau sa-l curete, nu inainte de a-mi pomeni despre cat de norocos a fost , din cauza nodului cordonului, care-i putea fi fatal in orice moment.
Urmeaza cusutul epiziotomiei, timp in care relaxata fiind , fac bancuri cu dr. , deh, acum imi arde. Merg apoi in salon, si astept cu bucurie intalnirea cu minunea mea, intalnire care se produce dupa vreo 4 ore , cand ma dau jos din par si incep sa ma plimb prin spital. Fata de data trecuta , m-am refacut incredibil de repede (sa n-o spun intr-un ceas rau!), acum aproape nu ma mai doare nimic. Personalul din spital a fost nemaipomenit, in afara asistentelor de la copilasi, care trebuiau "stimulate" mai intens la buzunar, ca sa coopereze.
De ieri suntem acasa, asteptam cu bucurie intalnirea cu Bianca , ii multumesc lui Dumnezeu ca totul s-a terminat cu bine si nu pot decat sa sper ca vom avea putere si rabdare sa-i creastem pe amandoi sanatosi!
In curand punem si pozici
Roxana, Bianca si bebe Mihnea
DPN 6 nov- Dr. Ion Ionut - Giulesti
http://f2.pg.photos.yahoo.com/roxanaserbanescu
onitza spune:
ROSERBITZO, totul e bine cand se termina cu bine, nu? frumos ai povestit, totul atat de real...te felicit ca esti cu copilasii (si Biencutza) tai acasa...bravo!
Onitza
DPN - 8 decembrie
Municipal, dr. Corina Grigoriu
http://community.webshots.com/user/fix_indiferent
gandacelu spune:
roserb, felicitari!

sa-ti traiasca ficioru! vrem poze!
mooooooooooooooooooor de fricaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
![]()
dama spune:
Bits, iubita, ma gandesc la tine. Abia am reusit pe nerausflate relatarea ta on-line (si mi-e ciuda ca am ratat-o) si m-a emotionat pana la lacrimi curajul tau. Sper ca pana la aceasta ora deja sa fi nascut usor si fara prea mari dureri. Te
si un si
dulce si micutului Ken. Refacere cat mai grabnica, ca deja ne lipsesti.
38 saptamani
pozitze
dama spune:
Doamne, Roxana, cat m-a imprecionat povestea ta. Ma bucur pt tine si Mihnea ca totul a descurs repede si ca a avut noroc cu cordonul. Sunteti niste curajoase, mai fetelor. Doamne, ajuta-ne pe toate si da-ne putere sa suportam totul pt momentul magic al intalnirii cu puiutii nostri.
ici la toate mamicile cu puiuti ca au fost niste curjoase si lor bebeilor lor multa sanatate.
38 saptamani
pozitze