Inseminare artificiala [IAS] 10

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns annaa spune:

Am facut si analizele din ziua 15-a (14-a zi a fost dumineca) sunt foarte suparata
-FSH -6,92 (ovulatie 4,7-21,5)
-LH -7,67 (ovulatie 14-95,6)
-ESTRADIOL-69,32(ovulatie 312-1828)

Acum un an si ceva cad mi-am facut analizele in ziua 14-a era invers
FSH-era mult mai mic (3,04) si
LH-era in limite normale (36,44).
Ce se intampla oare?
De ce are ESTRADIOLUL si LH valori atat de mici?
Ce inseamna asta?

Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shylili spune:

ana, nu te panica asa!
eu am umblat pe la multi endocrinologi si ginecologi pana am primit cea mai de bun simt explicatie: analizele hormonale( mai putin cele de ziua 3,4-care se pot face pana in ziua 7) sunt relevante doar in cazul unui cm regulat, de 18 zile
pai daac tu ai cm de 35-40 de zile, ovulatia ar trebui sa fie undeva 17-20 si se poate determina prin monitorizare ecografica si apoi sa faci analize de sange
nu te speria, astea arata ca nu ai inca ovulatie, ceea ce e normal, ciclul tau e mai lung dragalaso
nu mai plange, mai bine enerveaza-te pe doctorul care nu ti-a explicat asta
daca te calmezi o sa vezi ca e logic : intai vezi caand e ovulatia si repeta analizele de ziua "14" cand trebuie si ziua "21" la fel
altfel risti ca mine, sa iei hormoni degeaba si sa dai din lac in put pentru ca organismul se revolta daac ii dai medicatie aiurea
te pup si sper sa te ajute "explicatia" pe care ti-am scris-o

lili
Sometimes I lie awake at night, and I ask "Where have I gone wrong?" Then a voice says to me "This is going to take more than one night."

Charles M. Schulz

Mergi la inceput

lilimultumesc de incurajari, intradevar CM la mine este de 35-40zile, si temperatura creste cam in a 25-26zi(cat am luat-o 4luni).
Ce ma ingrijoreaza este schimbarea raporturilor FSH /LH de la ultimele analize (cele din 2003 si 2001 sunt cam la fel adica FSH mic, LH-aproape normal).
Eu fac dozarile hormonale ca poate in ian-febr.2005 da Domnul sa resesc sa fac inseminare.

Ana

Mergi la inceput

pui nu stiu daca ai facut tratament intre timp dar toti hormoneii sintetici sunt cu dus-intors: pe moment fac bine si apoi
sa-ti ajute Dumnezeu la inseminare si macar intreaba doctorul la care esti de ce ti-am zis, nu de altceva dar e un stres suplimentar sa vezi niste analize aiurea si acum tu trebuie sa fii vesela, sa te pregatesti sufleteste sa devii mamaica nu sa dai bani aiurea si sa iti faci mai multe probleme decat trebuie
ai incredere in dumnezeu; se spune ca dupa ce te rogi sa ai sentimentul ca dumnezeu te-a auzit si iti va indeplini ruga, e doar o chestiune de timp sa-ti caute sufletelul

lili
Sometimes I lie awake at night, and I ask "Where have I gone wrong?" Then a voice says to me "This is going to take more than one night."

Charles M. Schulz

Mergi la inceput

Tratamente hormonale am facut incepand din 2000-2002, in 2003-laparoscopie, si in martie 2004 am avut o sarcina oprita in evol la 9sapt.(prima mea sarcina si fara sa fac nici un tratament).

E posibil ca atat tratamente hormonale cat si sarcina sa-mi fi modificat raportul hormonala cred, dar chestia e ca atunci cand aveam FSH mic dr. mi-a spus ca nu am ovulatie.

O sa repet Estradiolul si LH si in ziua 22 odata cu progesteronul si prolactina.

Ana

Mergi la inceput

ei, da asa mai merge: sa fii stapana pe situatie; nimeni nu stie mai bine decat ce se intampla cu organismul tau
profita de fiecare minut de consultatie si intreaba tot ce vrei sa stii, eu una imi fac listuta si dac tot platesc macar aflu ce ma intereseaza
eu te pup si sper sa te simti mai bine, lucrurile nu stau chiar asa de rau si se pot rezolva; parerea mea este intotdeauna sa te gandesti bine ininte de a face urmatorul pas pentru ca trebuei sa ne pastram sanatatea pentru bebitii nostri
te pup dragalaso si capul sus: trebuie sa vina soarele si pe strada noastra

lili

Charles M. Schulz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Ana,estradiolul nu este concludent in ziua 21.Trebuie sa il faci in ziua 2-3.

FSH-ul este putin mai mare dar fiind in ziua 14 iarasi nu iti dai seama daca este bine sau nu.Incearca sa iti faci analizele dupa schema care o am eu de la prof Ancar.

Numai bine!

Gabi.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by gabid

Ana,estradiolul nu este concludent in ziua 21.Trebuie sa il faci in ziua 2-3.

FSH-ul este putin mai mare dar fiind in ziua 14 iarasi nu iti dai seama daca este bine sau nu.Incearca sa iti faci analizele dupa schema care o am eu de la prof Ancar.

Numai bine!

Gabi.

Schema este asemantoare doar ca la mine e ziua 5-a nu a 2-a in rest el la fel:
-ziua 5-a -LH, FSH, ESTRADIOL
-ziua 14-a -LH, FSH, ESTRADIOL
-ziua 21-a -PROGESTERON, PROLACTINA, ESTRADIOL
-TSH,
-T4.
Ce ma ingrijoreaza pe mine e valoare foarte mica a estradiolului in ziua 14-a, ca in a 5-a a esit in limite normale .

Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Ana,problema ta este FSH-ul putin marit!Eu am 4 asa cum ai avut si tu acum un an.Probabil ca dr iti va da tratament hormonal.Eu am estradiolul la minim in ziua 2 ca in 14 eu nu mi-am facut analize acum un an cand ma gandeam sa fac alt FIV.Problema mea este progesteron 0.1 in ziua 21.Restul analizelor sunt bune.Ancar mi-a spus ca problema progesteronului se rezolva cu utrogestan.

In februarie imi voi face alte dozari,HSG si eco pentru inseminare!
Te-ai hotarat la ce dr mergi?

Gabi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MRL spune:

Fetelor, am si eu cateva intrebari legate de inseminare.
Eu TPC negativ si sotul astenoteratospermie. Recomandare: inseminare.
Din ianuarie am sa trec in tabara fetelor care vor face inseminare.
In mare am inteles cum decurge inseminarea dar mai am unele nelamuriri.
1. Din cate am citit se incepe de hormonale in anumite zile, nu?
2. Din cate am intele sperma trebuie prelucrata ianinte de inseminare. Recoltarea spermei ar trebui facuta in aceeasi zi sau se poate folosi si sperma recoltata cu cateva zile mai devreme dar care a fost pusa la pastrare sau la congelator (nu prea stiu ce se practica)?
3. Am vazut la spital (Giulesti) la fetele care asteptau sa fac inseminare ca primeau un supozitor. Ce este si la ce foloseste?
Daca mai puteti sa imi dati si alte informatii care mi-ar fi de ajutor v-as fi recunoscatoare.
Pup toate fetele
LilianaM

Mergi la inceput