Jocul cu cartea (10)
Raspunsuri - Pagina 15
iileana spune:
Vorbesti serios???? Eu raspunsesem oarecum la misto, crezind ca la mijloc e o capcana...Imi pare rau ca n-am asteptat si hint-ul...

Doamnelor si domnilor,
Va urma o carte pe care nu poti sa nu o iubesti si care nu trebuie sa lipseasca din nici o casa, din dulapiorul cu medicamente, raftul cu antidepresive:
Un grup de pierde-vara, de betivi si de dame de companie intra in actiune pentru a-si readuce prietenul, un biolog cam confuz dupa intoarcerea din razboi, pe calea cea dreapta.
Naivitate si profunzime in egala masura, emotie, duiosie, intr-un cuvint bucurie pura.
-----------------------------------------------------------------
Biologul isi dorea sa studieze si sa scrie un articol despre apoplexia la caracatite.
Depresia a survenit cind a constatat ca nu reuseste.
-----------------------------------------------------------------
Sa mai zic de microscop, de Alba-ca-Zapada, de bita de baseball?
Dar ce tot povestesc eu cartea? Ea traieste, de fapt, prin atmosfera si prin stilul in care este scrisa! Atita haz, optimism, ironie, nastrusnicie si dulceata la un loc...(psst.psst. hint in hint)
------------------------------------------------------------------
Scriitor foarte cunoscut (ce-i drept, nu prin cartea asta, altele sint "de baza"); a mai fost in jocul nostru de cel putin doua ori.
-------------------------------------------------------------------
Locatia (aceeasi ca si in alte romane ale acestui autor): un orasel californian, simpatic si pitoresc, pe tarmul oceanului (cel doldora, pe vremuri, de sardele).
lilanda spune:
Avea 32 de ani si, pentru a putea trai, cumpara si vindea viermi de matase...
pozulici
lilanda spune:
Drumul matasii ii arata dragostea, insa el nu vede, decit la sfirsit, cit de aproape era iubirea de el!!! O povestire tare frumoasa scrisa de cel care l-a creat pe pianistul care nu a cunoscut pamintul!!! ![]()
pozulici
iileana spune:
Of,of...
Piei ispita!!!!!!
Macar sa mai stam un pic, poate trece p-aci careva care chiar a citit-o...