Bebelusi de mai-iunie 2004 (19)
Raspunsuri - Pagina 7
iuliana c spune:
Buna fetelor!
La noi au fost prob cu calculatoarele,intai al meu apoi a lui Dan,si cum sunt in retea, net si nu am mai putut intra pe forum...
Asa pe scurt despre noi ca apoi sa dau fuguta sa citesc ce ati mai scris,Rares papa bine si are cu cine semana mancacios si ce este important face singurel kk de 2-3 ori pe zi.Iar seara la ora 19 il apuca somnul ca abea pot sa il mai tin sa ii fac baita.Vineri seara cand l-am vazut asa de marait de somn am zis sa nu ii fac baita asa devreme sa doarma putin si apoi in baie.A dormit baiatul meu pana la 2 fara ceva noaptea si nu l-am mai spalat.Duminica am fost in vizita la nasi de botez si pe drum spre casa a adormit de ne gandeam ca iar doarme nespalat si se mureaza asa nespalat 2 zile,dar l-am trezit asa cu teama sa nu cumva sa fie marait ca ii stricam somnul,dar cum a dat de apa cum a inceput sa rada.O sa va mai spun despre noi, dar acum ma duc sa citesc ce ati mai povestit ca tare dor imi este de vorbele voastre
Iuliana & Rares (12iunie)
piatra lunii spune:
Mai LILI mai, io cand doarme Ingrid asa, zic mersi :))) pai ea asa doarme de cateva zile, adica daca se trezeste numa la 5 si apoi mai doarme pana la 7-8, eu zic ca-i bine, is multumita, pai cand stiu cum 2 luni se trezea numa din ora -n ora... na, te-am incurajat? :)))
cu speriatul , nu stiu, poate, ca adineauri am avut si noi niste musafiri si a urlat nonstop, pana au plecat aia :)))
MONET, nu stam mult in Italia, doar vreo 4-5 zile, cu totul , adica si drumul, ca are sotul meu de mers acolo, cu business, si mergem si noi cu el, ca eu is innebunita dupa Italia (oricum el ne-a invitat :)) da' e bine, mai scot si capul in lume, ca prea numa' bebe vad si fac :))
zaraza spune:
Servus!
am fost la servici si e tare greu, mai ales ca la fiecare 3 ore vin acasa sa hranesc copilul.
Ieri am fost la vaccin si noaptea trecut a facut febra cam mare, am stat cu ea de la 2 la 4 pe urma am mai dormit un pic si iar am plecat la servici. Greu, greu
Am avut si o bucurie zilele astea, faptul ca a aparut povestea nasterii Sofiei pe prima pagina a forumului. Nu stiu ce am facut sa merit, dar m-am bucurat tare mult.
Vad ca voi sunteti harnicutze, scrietzi o gramada, eu daca nu voi mai intra asa des sa nu ma uitati, sunt doar un om al muncii depasit momentan de evenimente.
vanessa ionescu spune:
buna seara
am lipsit 2 zile si ati scris o groaza. aseara nu am mai avut pitere sa scriu dar v-am citit.
Paloma, lui Catta nu i-au placut cerealele cu banane si el e mancacios. nici mie nu mi-au placut cum miros. lui ii plac cele cu mar si morcov si cele cu orez si porumb.
Cata doarme bine noaptea exceptand faptul ca el se scula la 6 iar acum de cand s-a schimbat ora e pe ora veche. el nu stie inca ce s-a intamplat cu ceasul si se scoaka de nebun la 5 si eu dupa el. azi am admirat cum se lumina afara iar in dreptul geamului avem niste tei si admiram amandoi cum se misca frunzele. era ca hipnotizat.
la 7 a adormit iar eu am plecat chiauna la servici si am si iesit iar din Bucurestri de am condus iar adormita. daca ma vedeti la stop cantand de zor in masina (cat pot eu de tare ca sa nu adorm) ma veti recunposte.
Cata s-a ridicat azi in fundic. nu eram acasa. dar nu s-a ridicat din pozitia culcat ci din sezlong ceea ce e mai simplu.
sunt chiauna de somn si de nemanvcat (un iaurt dieteti).
i-am bagat de vreo doua zile si cartofior si brocolii in piureul de legume si un picut de pilpa de rosie.
fetelor, iertati-ma dar nu sunt in stare sa mai tin ochii deschisi.
Vanessa, Andutu (30.07.1997)si Catalin (13.06.2004)
http://community.webshots.com/user/vanessaionescu
madutza spune:
Vanessa, frumos rasaritul de soare, nu?
Zaraza, sa stii ca am vazut si eu povestea nasterii pe prima pagina si chiar vroiam sa te felicit inca din week-end, dar neuronul meu se pare ca nu mai functioneaza la parametrii normali. Hai ca o sa iti intri tu in ritm cu serviciul. Cum s-a descurcat Sofia singura, adica fara tine?
Lili, se numeste angoasa lunii a 8-a, dar care de fapt are loc intre 6-8 luni. Copilul realizeaza ca este entitate separata de mama si atunci plange cand nu te mai vede. Hai sa iti scriu din carte: "In timpul acestei perioade bebelusul incepe sa recunoasca ce este in exterior. Isi da seama ca el si mama nu mai sunt un "tot", este ascensiunea la "relatia -obiect". Bebelusul incepe sa recunoasca ceea ce tine de el si ceea ce nu tine de el, sa diferentieze eu-l de non-eul si sa faca distinctia intre el si mama. Realizeaza treptat unitatea propriului sa corp, in special cand se priveste in oglinda. Schema corporala care este imaginea pe care o are despre ansamblul propriului sau corp si diferitele pari ale acestuia se dezvolta spre 6 luni. Face distinctie intre partile corpului sau si ale altuia, si individualizeaza deasemenea partile propriului corp. Inainte de aceasta varsta el nu face distinctia intre picioare si botosii sai"
"In acelasi timp in care copilul incepe sa diferentieze lumea exterioara, el ii recunoaste pe cei apropiati si reactioneaza negativ in fata unei figuri noi"
"copilul este mai mult intrigat de lingurita decat de alimentele noi, pt. ca mancarea nu ii mai vine constatnt, la la supt"
Ti-am dat mai multe citate care mi s-au parut interesante.
Mona, am vazut-o pe lia, este atat de dulce!!! Meci pt. sfaturile cu laptele.
De ieri ii dau cereale preparate astfel: le dizolv in sucul de la un sfert de mar si 3 felii de portocala, apoi adaug si piure de banana. Ii plac foarte mult...
MariaG spune:
mey fetelor cucuietelor
era sa inchideti subiectu' fara sa scriu si eu un mesaj la el
diseara vine mama!!!!!!! de abia astept. n-am mai vazut-o de jumatate de an ca a fost plecata la soru-mea in Santorini...
v-am tot citit zilele astea da' cand sa scriu si eu venea tati si ne tot luam cu una cu alta (mai ales cu alta ) si nu mai apucam sa scriu
Pietricico: asa a facut si Alex cu dintisorul, si a facut in doua ture. Ba chiar intr-o seara a plans o ora dupa care a picat lat la mine in brate (nu exagerez, in clipa asta urla si in clipa urmatoare s-a nmuiat tot si a adormit instantaneu ca m-am si speriat ca ce a patit de s-a lasat asa deodata) Si inca mai are limba rosie cu s-a tot frecat de dintisor (eu tot asa il numesc desi nu-l mai vad in gurita la el) Om vedea!! Distractie placuta ca e tare frumos sa mai iesi de acasa chiar si pentru 4 zile cu bebe cu tot! Eu n-am mai fost de vreo luna si era sa-i fac o vizita azi Madutzei la Ploiesti ca avea Mircea treaba la primarie acolo (el inca are domiciliul in Ploiesti) da' am lasat-o pe altadata ca am o gramada de treaba pana vine mama diseara (Madutzule nici nu stii ce mult m-am gandit ieri dupa masa la tine!!)
Lili: pupic pentru liniute
Christina noi la 5 luni mancam la masa de la ora 10 un mar (fiert ca crud ne face gaze) cu vreo doua linguri de cereale (erau fulgi de porumb de la Bebelac atunci, acum sunt fulgi fara gluten de la Hero) si in rest laptic de la tzatzuca (adica 6, 14, 18, 21). De vreo saptamana mancam si piure de legume la 14 si mai completam cu o tzatza (in primele zile i le dadeam pe amndoua dar incepea sa vomite ca manca prea mult acumii dau numa una si suntem foarte bine), la masa de la 18 iar numa una, iar la alea de la 21 si de la 6 mananca din ambii sani. Seara e mai rau ca i se face foame si nu mai are rabdare sa-l imbrac, dar ii dau vreo 50 ml de ceai si ma mai pasuieste cateva minute.
Clara Maria tu cu cine il lasi pe Alex cand esti la serviciu? Eu tot intreb ca eu n-o sa-l pot lasa cu mama (nici nu-mi doresc) si vreau sa aflu daca are cineva bona si cum a gasit-o si cum se impaca samd.
Madutzule pe noi Alex nu ne lasa nici dimineata prea mult singuri. Nu trebuie sa-l bagam in seama doar sa ne vada din cand in cand asa ca mai mancam ce mai mancam si mai dam o tura prin cadrul usii sa vada ca mai suntem pe acolo sit tot asa...
Gabitzu tu te mulgi dupa fiecare masa? De ce? Mie mi se pare normal sa am sanii goi dupa ce mananca Alex (el oricum rade tot), ca nu producem decat cat au ei nevoie si pana acuma s-o fi perfectionat si organismul cu cererea si oferta. Mie chiar mi s-a mai micsorat sanii.
Carmen: Iustin nu bea lichidele nici daca sunt caldutze?
Nici noi nu ne taraim mai mult decat cativa cm. Incercam cu disperare sa mergem de-a busilea (adica ridica fundul, apleaca capul, da' cand sa-si miste picioarele aluneca inapoi). Tre' sa ma duc sa cumpar aparatori pentr prize ca sa nu am vreo surpriza.
Lili la 6 luni stiu ca incep probelemele sociale: adica nu doar ca isi recunoaste parintii si cunoscutii da' se gandeste la ei si cand ei nu sunt de fata si isi poate da seama ca cel de fata nu e nici mama, nici tata, nici vreun prieten, deeeci, e dusman..sa vina maaaaamaaaaaa .
Sunt curioasa cum o face Alex maine dimineata cand o sa o vada pe mama.
Maria (01.08.1978) si Alex(06.05.2004)
http://community.webshots.com/user/magda_i
http://community.webshots.com/user/maria_alex100
gabitza_ro spune:
'neatza!
Maria,nu ma mulg mah ci am facut asha ca o proba, si am pompat odata, sa vad ce si cum, caci sanii mi se micsorasera si tampoanele de sani erau uscate intre alaptari(care inainte erau veshnic umede)...insa vad ca deja dupa 2zile de alaptat intens s-a marit productia, asta noapte m-am trezit cu nishte pepenashi pe piept ca in vremeurile de odinioara...ma simt asha bine cand vad ca nu sunt nevoita sa ma gadesc la lapte praf!
Suntem in showuri mari eu si sotul, cu o casa pe care am vazut-o in week-end si ne-a placut si acum ducem tratative sa o cumparam, sa vedem ce-o iesi(de-o iesi).E cam scumpicica dar casa este cam cum ne-ar place noua.
apropo, Piatra Lunii, am citit eu bine:te muti in Danmark..in sfarsit cineva care e prin apropierea nordului, care intelege frigul si intunericul(cele 6 luni pe an) pe care le traim aici.
Gabitza si baietzelul Dennis, 040609
http://community.webshots.com/user/gabitza_ro
Irinusha spune:
Pupicuri Ayumitzei ptr. cele 5 luni si si mai multi pupici ptr. prima jumatate de an lui Raducu si puiului meu! :) Sa cresteti mari si sanatosi ... si sa aduceti in continuare multe bucurii parintilor!!!
Astept sa mi se scoale puiul sa plecam in oras ... combin plimbarea cu utilul ca am de rezolvat cateva chestii. Sper sa apuc sa va scriu, ca de citit am reusit doar vreo doua pagini ...
Noi suntem bine, facem progrese si ne bucuram de orice zi impreuna ... week-end-ul trecut a fost Cris la ai mei si noi iar free si cu dorul pe noi ... oricum a fost fain ca am avut timp de mese cu prietenii si de petreceri (o petrecere de 30 de ani ... eu nu am avut parte :( si am savurat-o barem pe asta ... ). Crisuletz e un cuminte ... si-a facut un oarecare program cu somnul, adica doarme de dimineata vreo 1-1,5h, iar dupa masa iar vreo 2-3 h ... si cam atat, dar in rest e fresh si nu am cum sa-l culc ... adoarme tot singurel si sper sa-si pastreze obiceiul ... noptile le petrece tot in pat la noi, dar e bine asa ... azi noapte am facut pe desteapta sa-l pun la el in patut si a fost tare cuminte al meu flacau pana s-a trezit, n-a zis nici pas ca nici nu am bagat de seama, a facut doar scandal cand a ajuns cu capul in tablita de lemn de la pat. Deci va dati seama ca era cu ochii cat cepele... cine s-a chinuit pe la 2 noaptea sa-l adorma din nou? ... asa ca-i mai bine la noi in pat ca nu apuca sa se trezeaca ca sunt pe faza ... deci facem schimbarea cu patul lui cand e mai mare si nu se mai trezeste. Imi papa bine si mai nou, accepta din nou laptele praf ... asa dintr-o data a baut iar noaptea 2 biberoane si masa de dupa-amiaza e tot de lapte. Asta ca sa-mi arate ca tot dupa capul lui merg toate ... a trebuit intai sa intru in panica ca cine stie ce are copilul meu, sa-l chinui cu analize peste analize sa aflu ca-i sanatos tun (Doamne ajuta si pe viitor!) , ca sa se schimbe iar de buna voie ... Asa, va sa zica face mofturi si e capos ... are si cu cine semana :)
Asa, mai departe: sta in fundulet in carucior ptr. ca e proptit, altfel nu merge inca .... ii place sa stea in picioare si sta cat il ti, deci nu are limita si nu oboseste, dar nu stie sa faca pasi ... in Tummy Tub incearca sa se ridice in picioare, ajutat chiar reuseste si este tare fericit, chiuie si se scutura tot :), insa nu intelege ca ar reusi daca s-ar ajuta cu mainile de margine ... cum va spuneam, e tare capos! :) Vorbeste din ce in ce mai mult ... cand e suparat spune doar "bebe" de parca te-ar certa ... ce sa mai, e un baiat mare!!!
Eu nu prea mai am timp de net ... nu ca m-ar stresa Cris atat, dar pe langa el si casa mai am si alte treburi si prefer sa-mi petrec timpul liber cu Crisulet, la plimbari, intalniri cu prietenele, etc. Imi lipsiti tare mult, dar asta-i situatia ... cand mai prind liber mai bag un ochisor pe la voi pe aici!
Ptr. ca nu mai stiu ce mai e nou pe la voi, raspund doar la ce am citit in ultima vreme:
Madutza, saru-mana ca te gandesti la noi ... bun sfat cu pozele. Presupun insa ca cel care le ridica trebuie sa le si plateasca, asa-i? Asa ca nu merge metoda ptr. familia mea ... ca ei asteapta doar tot ce-i pe gratis, restul nu-i bun ... dar poate merge asa cu unii prieteni. Poate poti sa-mi dai si mie adresa! Zic saru-mana!!!!
Irinel, e chestia mai veche, dar atunci nu am putut sa-ti raspund ... referitor la diversificarea lui Cris. Mai mi-ai spus tu si am impresia ca ti-am mai raspuns, dar tot imi doarme puiul acum, profit din nou ... Eu una nu cred ca i-am introdus prea multe si prea repede ... oricum, eu ii dau mai putine legume si fructe decat aud aici la voi ca dati copiilor. De exemplu eu de abia acum la 6 luni vreau sa-i dau brocoli si conopida, mi-a fost frica ca o sa-l baloneze prea tare ... si nu i-am dat mai mult decat ce am gasit in comert ptr. 4 luni ... ba multe chiar le-am evitat, dupa cum spuneam. Chestia cu refuzatul laptelui nu are nimic de aface cu legumele mancate, pur si simplu a fost un moft ... poate s-a saturat, i-a trebuit o pauza, cine stie ... fact e ca-i sanatos si nu are nici o alergie, da' chiar la nimic ... Iti dai seama ca mai mult noua ne-a fost greu, ptr. ca masa de lapte a trebuit inlocuita cu altceva si deja nu mai aveam idei, mai ales ca nu poti sa-i dai de toate ... acum s-a rezolvat, dar sunt tare curioasa cand o sa se sature din nou ... Dr. chiar spunea ca un copil de varsta lui nu ar mai trebui sa manance noaptea, dar daca el cere, ce sa-i fac? Noroc ca primeste iar laptele si doarme mai bine ... Asta e, ne facem noi si asa mari!!!! Sanatate sa fie, ca restul vine de la sine!!!
Ptr. ca habar nu am ce s-a mai discutat pe la voi inchei aici - deja am scris un roman - si va pup pe toate in parte!!! Pupici si mai multi bb-lusilor!!! O zi minunata!!!
Irinusha & Cris ( 3 Mai 200 )
Irinusha spune:
Am uitat, Cris nu are inca nici un dintisor si nici gand ca o sa apara asa repede ... e tot asa de balosit ca inainte, dar asa e de la 3 luni ... mai asteptam, insa oricum e mai bine mai tarziu decat prea devreme ... acu' nu stiu daca e adevarata vorba ca dintii iesiti mai devreme se strica si mai repede, cred mai de graba ca depinde si de cum ii invatam pe copii sa se spele pe dinti. Ei, mai traim si mai vedem!!!
Pupici din nou ... vad ca al meu smecheras nu are nici un gand sa se scoale ...
Irinusha & Cris ( 3 Mai 200 )
piatra lunii spune:
DANA A : Retentii de urina, colici nefritice, cistite, tulburari renale, calculi, guta. Porumbul este unul dintre cei mai puternici diuretici naturali. Se recomanda administrarea lui, pentru eliminarea deseurilor organice si impotriva retentiei de urina. Porumbul exercita un efect sedativ asupra cailor urinare si tripleaza secretia de urina in 24 de ore. Se recomanda in caz de calculi renali, colici nefritice, cistite cronice si in toate afectiunile care necesita o crestere a volumului de urina (guta, reumatism).
Reteta: se infuzeaza 20-25 g de matase de porumb intr-un litru de apa clocotita. Se strecoara si se indulceste cu miere. Din aceasta infuzie se beau 4 cani in 24 de ore. Nu se depaseste 1 l de ceai pe zi. (din Formula As)
eu am vorbit din experienta ca matasea de porumb e buna pt cistita.