Retete arabesti

Retete arabesti | Autor: maryam

Link direct la acest mesaj

Pentru ca am ramas datoare fetelor,deschid aici subiectul si va doresc sa va iasa ,iar celor care vor experimenta bucataria araba,sq o gaseasca placuta.
IEBRA:
Ingrediente:
Carne de vitel sau de miel-tocata,orez,foi de vita,cateva coaste de miel,lamiae,sare,piper,7 condimente.
Preparare:
Se amesteca carnea cu orezul,sarea si condimentele,apoi se ia cate o frunza de vita,se taie in 2 si se fac sarmalute,mici(cam de marimea degetului mic).
Se pun intr-o oala coastele de miel –primul strat,apoi sarmalute,apoi iar cateva costite si pe urma restul de sarmalute,zeama de la o lamiae,puteti pune optional si cativa catei de usturoi,apoi se acopera cu o farfurie,adica se preseaza bine,se pune apa si se lasa la fiert cateva ore 2,3 depinde,sau daca aveti oala sub presiune si mai bine.Se servesc ca iaurt.

Sakrie:
Ingrediente: carne taiata felii subtiri,ca la shaorma,iaurt,amidon,sare,sos tahina,magi,chemon.
Se fierbe carnea foarte bine cu sare,condimente, pana se fragezeste bine de tot si dupa ce s-a fiert se prepara cu sosul de iaurt obtinut astfel: 1 kg. de iaurt se amesteca pe foc cu 2 linguri de amidon si o lingura rasa de sos de tahina pana se face ca o pasta omogena.
Dup ace ati facut sosul se pune carnea inauntru si se mai lasa un pic pe foc,apoi se stinge.
Se serveste cu orez peste care se presara snowbar.


"ZAMBESTE, MAINE VA FI MAI RAU"
maryam