Convertit la alta religie?

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

Andreea, presupun ca versiunea adoptata de ortodocsi este Maria Theotokos, dar nu sint bine lamurita. Eu am gasit ca Maria Christotokos este doctrina nestorianismului, initiata de Nestorie al Constantinopolului, si ca aceasta doctrina a fost condamnata de Conciliul din Efes in 431, deci, inteleg, de intreaga biserica, caci Marea Schisma nu avusese inca loc. Gresesc? Au revenit ulterior ortodocsii asupra acestui fapt?

To escape criticism: say nothing; do nothing; be nothing!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Cata , ai nimerit-o...Hmmm trebuie sa scot premiul:):) Sugestii? Dorinte? Te-am subestimat, zuuuu .

Nu intrega biserica a acceptat versiunea Crestinii persani si ceea ce se numeste Biserica Asiriana a Estului s-au separat. Apoi s-au separat ortodocsii orientali pentru natura lui Isus... si apoi marea Schisma la rand.

Andreea si galusca Anne-Sarah

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pulstar spune:

As avea cateva intrebari pentru cei care sunt adeptii teoriei creationiste.

• Cum explicati faptul ca intreaga omenire a fost creata dintr-un singur cuplu de oameni, stiute fiind efectele nefaste ale endogamiei.
    Adica conform dogmei biblice, propagarea speciei umane s-a realizat in urma unui sir continuu de incrucisari incestuoase intre membrii eceleasi familii. Iar genetica ne spune ca in urma imperecherilor consangvine rezulta progenituri neviabile, sterile si mutante, in marea lor majoritate.

• A doua intrebare: cum explicati existenta mai multor rase de oameni, cu toate caracteristicile genetice specifice rasei lor(alba, galbena, rosie, neagra) prin prisma aceleasi teorii ?

• Alta intrebare..
    Hommo Neandertals reprezinta o specie de umanoizi apartinand unei ramuri genetice diferita de ceaa omului modern, insa la fel de evoluata ca si hommo sapiens sapiesns. Hommo neandertals stapanea mestesugul prelucrarii uneltelor si a armelor, stapaneau arta transportarii focului, aveau chiar o forma de credinta si organizare sociala, si isi ingropau mortii. Intr-un cuvant erau la acelasi nivel tehnologic cu hommo sapiens sapiens. De fapt cele doua specii au coexistat o lunga perioada de timp, aproximativ 14.000 de ani, dupa care hommo neandertals au disparut in mod misterios.
    As vrea sa stiu care este pozitia bisericii si a bibliei referitor la aceasta specie umanoida, adica homo neandertals. Asta ca sa nu mai pomenesc de celelalte specii umanoide disparute in negura timpului...

• Si, ultima intrebare: care versiunea oficiala a bibliei cu privire la perioada aparitiei primilor oameni? Adica, acum cate mii de ani a aparut omul .."Adam"?

• * Nimic nu se pierde, totul se transforma *
    * link foto *

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

quote:
    Originally posted by pulstar

As avea cateva intrebari pentru cei care sunt adeptii teoriei creationiste.
  • Cum explicati faptul ca intreaga omenire a fost creata dintr-un singur cuplu de oameni, stiute fiind efectele nefaste ale endogamiei.
    Adica conform dogmei biblice, propagarea speciei umane s-a realizat in urma unui sir continuu de incrucisari incestuoase intre membrii eceleasi familii. Iar genetica ne spune ca in urma imperecherilor consangvine rezulta progenituri neviabile, sterile si mutante, in marea lor majoritate.

• A doua intrebare: cum explicati existenta mai multor rase de oameni, cu toate caracteristicile genetice specifice rasei lor(alba, galbena, rosie, neagra) prin prisma aceleasi teorii ?

• Alta intrebare..
    Hommo Neandertals reprezinta o specie de umanoizi apartinand unei ramuri genetice diferita de ceaa omului modern, insa la fel de evoluata ca si hommo sapiens sapiesns. Hommo neandertals stapanea mestesugul prelucrarii uneltelor si a armelor, stapaneau arta transportarii focului, aveau chiar o forma de credinta si organizare sociala, si isi ingropau mortii. Intr-un cuvant erau la acelasi nivel tehnologic cu hommo sapiens sapiens. De fapt cele doua specii au coexistat o lunga perioada de timp, aproximativ 14.000 de ani, dupa care hommo neandertals au disparut in mod misterios.
    As vrea sa stiu care este pozitia bisericii si a bibliei referitor la aceasta specie umanoida, adica homo neandertals. Asta ca sa nu mai pomenesc de celelalte specii umanoide disparute in negura timpului...

• Si, ultima intrebare: care versiunea oficiala a bibliei cu privire la perioada aparitiei primilor oameni? Adica, acum cate mii de ani a aparut omul .."Adam"?

• * Nimic nu se pierde, totul se transforma *
    * link foto *

Da, si eu as vrea sa stiu.

"iar la Polul Nord"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

pozitia oficiala a Bibliei? Biblia fiind, in mintea voastra, un fel de purtator de cuvant al primariei Capitalei sau cum? :)))
    mah copii, puneti mana pe o enciclopedie ceva daca vreti sa vi se explice exhaustiv pana si de ce dati drumu la comp ca sa accesati topicul asta. sau pe eprubete, no, sa aflati voi ce nu stiu "oficialii bibliei".

Pulstar, intreab-o tu ce si cum pe Forta aia vitala si inteligenta care invata femeile sa nasca fara sa fie stresate de doctori(niste pedinafaristi ai stiintei, probabil?!) si dupe aia zi-ne si noo

-----------------------
    este suficient sa judeci bine spre a proceda bine. (descartes)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emilia B. spune:

quote:
    Originally posted by conchita

Emilia, doamne pazeste si fereste, ce ma bagi pe mine la "scumpele" carora le dai lectii despre sex? arata-mi negru pe alb unde am sustinut io ca sexul e un pacat, aferim si ptiu ptiu ptiu, valeu ce-ai putut sa ma jignesti!! sexul nu e un pacat, mama draga, scoate-ma de pe lista neagra, altfel nu mai vorbesc cu tine!

conchi, te-am pus alaturi de fetele enumerate ptr ca daca te declari ortodoxa, inseamna ca ar trebui sa fii de acord cu toate dogmele ortodoxe, printre care si cea ca actul sexual e pacat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emilia B. spune:

pulstar,
    specia umana s-a propagat, da, dintr-un singur cuplu initial. Logic, Cain s-a impreunat cu o sora de-a lui.
    Si cercul a continuat pana la un moment dat, cand a fost intrerupt de Dumnezeu, care tocmai datorita malformatiilor genetice (urmare a pacatului, alaturi de alte boli, si saracie), a poruncit sa nu mai ia omul de nevasta pe sora lui.

Existenta atator rase este foarte usor de explicat: cu cat omul s-a imprastiat pe pamant, normal ca imperechindu-se in raza lui de actiune, in decursul mai multor decenii, apoi secole, treptat-treptat au devenit dominante acele gene care l-au ajutat pe om sa se adapteze la mediu (pielea inchisa in jurul ecuatorului, pielea deschisa in emisferele apropiate polurilor), iar recesivele au disparut treptat din bagajul genetic, si bineinteles au ramas dominante acele trasaturi datorate incrucisarilor din aceeasi zona (mongoloizii).
    Asta se numeste micro-evolutie, si este perfect demonstrabila stiintific, si cu nimic in contradictie cu Biblia, deci e total alta mancare de peste fata de macro-evolutia lu' Darwin (care apropo, pe patul de moarte si-a recunoscut-o drept bogus, speculatie).

si aici s-ar putea incadra si chestiunea cu neandertalii, care pur si simplu au fost probabil o alta rasa de oameni, care din motive ecosistemice, sau cine stie...? au disparut. asta e o opinie pur personala.
    oricum, pentru stiutorii de engleza, va recomand un site f fain, cu multe raspunsuri la multe din intrebarile de genul asta, despre dinozauri, despre Homo florensiensis a lu' xenocid, despre Darwin, creationism, evolutionism, etc...: www.answersingenesis.org

Mergi la inceput

quote:
    Originally posted by conchita
    Pulstar, intreab-o tu ce si cum pe Forta aia vitala si inteligenta care invata femeile sa nasca fara sa fie stresate de doctori(niste pedinafaristi ai stiintei, probabil?!) si dupe aia zi-ne si noo

Exact ceea ce spuneam mai devreme: cei care raman in lipsa de argumente nu fac altceva decat sa deturneze firul discutiei prin remarci si atacuri la adresa partenerului de discutie...
    Asa ca who is who..??

* Ignorance is bliss.. *
    * link foto *

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Unde in Biblie scrie ca un copil nebotezat daca moare ajunge intr-un loc intermediar? Eu am citit Biblia si nu am gasit acest pasaj.

michelle

Mergi la inceput

quote:
    Originally posted by Emilia B.
    specia umana s-a propagat, da, dintr-un singur cuplu initial. Logic, Cain s-a impreunat cu o sora de-a lui.
    Si cercul a continuat pana la un moment dat, cand a fost intrerupt de Dumnezeu, care tocmai datorita malformatiilor genetice (urmare a pacatului, alaturi de alte boli, si saracie), a poruncit sa nu mai ia omul de nevasta pe sora lui.

Si atunci ce alternativa a avut acel om, dupa ce i s-a poruncit sa nu mai ia de nevasta pe sora lui? Pentru ca oricum toate femeile pe care ar fi putut sa le ia de neveste erau tot rude de sange foarte apropiate lui: mame, surori, fiice, nepoate...

quote:
    Existenta atator rase este foarte usor de explicat: cu cat omul s-a imprastiat pe pamant, normal ca imperechindu-se in raza lui de actiune, in decursul mai multor decenii, apoi secole, treptat-treptat au devenit dominante acele gene care l-au ajutat pe om sa se adapteze la mediu (pielea inchisa in jurul ecuatorului, pielea deschisa in emisferele apropiate polurilor), iar recesivele au disparut treptat din bagajul genetic, si bineinteles au ramas dominante acele trasaturi datorate incrucisarilor din aceeasi zona (mongoloizii).

Daca ceea ce susti ar fi adevarat, atunci ma intreb urmatoarea chestie. Daca intreaga rasa neagra ar fi stramutata din Africa in Asia, in cate sute de ani de evolutie s-ar transforma aceasta rasa neagra in rasa galbena, cu toate particularitatile genetice ce o caracterizeaza?
    quote:
    si aici s-ar putea incadra si chestiunea cu neandertalii, care pur si simplu au fost probabil o alta rasa de oameni, care din motive ecosistemice, sau cine stie...? au disparut. asta e o opinie pur personala.

Pai tocmai ca hommo neandertals nu numai ca erau o alta rasa, dar apartineau unei linii genetice complet diferite de cea a hommo sapiens sapiens, fiind practic o specie umanoida total separata de aceasta din urma..

* Ignorance is bliss.. *
    * link foto *

Mergi la inceput