Karmen- nevoie urgenta de ajutor
Raspunsuri - Pagina 2
Karina spune:
Cristina, nu stiu ce sfaturi sa-ti dau, citesc cu interes problemele voastre ca nu se stie daca nu voi avea nevoie de ele, mai ales ca si Bogdan este citeodata un adevarat .
Dar un singur lucru iti spun: sa nu-i dai in nici un caz medicamente pt. linistire, cum te-a sfatuit asistenta !
Karina + Bogdanel
Nu traim ca sa mincam, ci mincam ca sa traim
PS Noi obtinem rezultate cind este f. rau daca nu vorbim cu el si nu il bagam in seama si-i spunem ca sintem suparati pe el. Altfel, poti sa-i faci orice, sa-i spui orice, ca nu te asculta (in momentele de "criza")
palmyrah2002 spune:
Si eu fac la fel acasa,i-am sugerat si educatoarei acelasi lucru,dar ea imi spune ca daca il ignora face si mai si.E drept ca si acasa face scandal mai mare,dar ii trece dupa aceea.
In schimb la gradi daca l-ar lasa sa tipe incontinuu citeva minute bune i-ar perturba lectiile si probabil nu vrea asta.
didita spune:
Eu nu am incercat inca pt ca ai mei copii inca nu au probleme de genul asta, dar o prietena de-a mea ca sa scape de injuraturi in casa le-a dat voie sa injure cat de urat vor ei, cat de mult vor, dar numai la WC. Ai ei timp de o saptamana au facut coada la WC si spuneau tot ce le trecea prin cap, dupa care s-au calmat...
palmyrah2002 spune:
Mi-a trecut si mie asta prin cap :sa-l pun sa injure pina isi pierde interesul ,dar ma gindeam ca gresesc.
Hmm...sa incerc si asta!
smillaraaq spune:
Eu am fost un astfel de copil-problema la gradinita (si in scoala generala) si, ca fetita, era si mai nasol pentru biata mama! Bateam absolut toti baietii, eram mereu prima la prostii, dispaream din clasa (fugeam in cancelarie, ma ascundeam in dulapul cu planse si le studiam, imi placeau la nebunie!!). Educatoarele odata au fost aproape sa ma caute cu politia, erau disperate ... va dati seama daca venea mama si nu ma gasea acolo ... Eram mereu pe gard, in copac etc. Invatatoarea ma descria "ba in banca, ba sub banca".
Am spart capul unui baietel si altuia i-am rupt ceasul ...
Am mancat enorm de multa bataie, palme si curele cat incape - stiti ce ziceam? "Nu m-a durut!" Si de-a naibii continuam sa fac prostii.
Mi-a trecut cu varsta si mama a avut un rol esential. S-a purtat intotdeauna foarte balnd cu mine, cand auzea ca am facut iar cate o prostie o vedeam ca se ascunde si plange - cand imi dadea cate o palma smirna stateam vreo saptamana, pentru ca stiam ca ea daca da inseamna ca am suparat-o rau de tot.
Cred ca asa-s unii copii, cu un excedent de energie pe care trebuie sa si-l consume cumva. Ai putea incerca sa-l dai la un sport, karate sau altceva care sa-l mai oboseasca un pic. Cat despre injuraturi si scuipat, iti spun din experienta, daca il ignori o sa se potoleasca. Pe mine mama ma lua deoparte si-mi explica pe intelesul meu de ce nu e frumos ca un copil sa scuipe sau sa spuna cuvinte urate. Nu m-am potolit imediat, dar tonul si sfaturile ei mi-au ramas in minte.
Si mai cred ca baiatul e prea mic ca sa inteleaga ce spune.
Eu pe la 5 ani eram fascinata de cuvantul "Sifilitic", injuram cu mare entuziasm (aveam model in casa, deh!) si am fost socata cand mi-a zis mama ca e o boala.
Nu stiu, e usor sa dai sfaturi cand e copilul altuia, stii cum se zice. La mine a functionat blandetea mamei (ce nu e bine si de ce nu e bine!) si ... varsta. In cazul tau, cred ca si mutarea la o grupa mai avansata ar fi o buna idee, avand in vedere ca dincolo se plictiseste.
GabrielaG spune:
Draga Cristina,
Am citit si m-am distrat, dar ce e in sufletul tau, numai tu stii.
Anul trecut tin minte ca la gradinita lui Otto au venit de la un cabinet psihologic si ne-au spus ca au metodele lor de a testa copiii mici si a vedea unde pot fi ajutati, pe ce trebuie sa se puna accent, etc... Nu am retinut numele cabinetului, dar e a dl.-lui profesor Havarneanu, de la Fac. de Psihologie. Costa 10 euro si am inteles ca dupa testare ei se ocupa si mai departe, te invata cum sa abordezi, ce sa faci, etc...
Mai este d-na Ghircoias, psiholog la Spitalul Sf. Maria.
Oricum pupici lui Mihnea nazdravanul. (Cam asa il vad eu pe Matei peste un an).
Gabriela si baietii
palmyrah2002 spune:
Multumesc mult pentru sfaturi si idei!
Gabi,ce idee buna mi-ai dat!
E super de treaba profesorul Havarneanu si am sa discut cu el!
Duminica placuta!
Cristina si Mihnea