mamici de noiembrie decembrie 2004 (79)
Raspunsuri - Pagina 4

Eliza5 spune:
Felis, multumesc! Eu stiam ca rahi e acelasi lucru cu peridurala si epidurala, in sensul ca se face in coloana. Adevarul e ca atunci cand am adus vorba despre asta cu doctorul meu, tot "rahi" a spus. Probabil ca o sa merg si eu tot pe asta. Astept mai intai sa-mi spuna Moss cum a fost
.
Tu ce faci, cum te simti?
Eliza - 35 saptamani
DPN 20 noiembrie - Dr. Anca - Municipal

FELIS spune:
ELIZA iarta-ma ca raspund asa de tarziu , dar tot dadeam actualizare si tot ce postasem eu era la sfarsit, ... mai tarziu am vazut ca exista si pag 3.
Eu ma simt bine... Doar ca nu am somn asa ca la lumina calculatorului m-am apucat de invatat si discut cu cine mai este pe aici...
Promit sa raspund prompt...
Felis, 34 sapt, DPN 12 dec, Dr. Iliescu Marian (Filantropia)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/cornelfelis/my_photos

FELIS spune:
ELIZA ... da tu cum te simti?... Esti tot la clubul insomniacelor?
Oare ROSERB o fi nascut?

try spune:
Bits, nici eu nu mai am nici un fel de rabdare si incerc sa-mi umplu timpul cu diverse. Mai am inca de facut curat prin anumite coltisoare, dulapioare etc. Si ma misc pish-pish sa imi umplu timpul.
La controale mie nu m ise spune ce greutate are bebe caci nu fac eco la control. Eco il fac doar in anumite conditii, nu e rutina la controlul ginecologic. Asa ca bebicu’meu nu stiu ce greutate mai are. La 37 sapt. si jumate avea 3,3kg, iar eu am aproximat ca pe la nastere o sa aiba vreo 3,5kg. Oricum exista destule erori legat de greutatea lui bebe. Lui Camys i s-a spus inainte de nastere ca bebelina o sa aiba in jur de 3,3-3,4 kg si ea mititica a avut 2,8, am retinut eu bine?
Eu stiam asa : bebe creste vertiginos pana in sapt. 38, cand de regula atinge pragul maturitatii lui intrauterine, adica e capabil din acest moment sa faca fatza vietii exterioare. Din acest moment, bebe nu mai creste decat cate 50g/sapt. si intra intr-un fel de faza de asteptare pana la nastere. Organismul nostru nu realizeaza imediat ca bebe a ajuns la capat de drum al dezvoltarii si poate sa iasa, ci ii trebuie un timp de x zile, uneori sapt. ca sa proceseze aceasta informatie iar comanda de declansare a nasterii sa plece de la creier. Desi se spune ca bebe e cel care nu vrea sa mai iasa, ca inca nu e pregatit etc. de fapt organismul nostru este cel care intarzie declansarea nasterii. E adevarat ca nu toti bebelusii isi incheie ciclul de dezvoltare la 38 de sapt, unii au totusi nevoie de un pic mai mult timp, dar de regula este structura noastra interna care e responsabila pentru declansarea nasterii. Unele fete nasc la scurt timp dupa implinirea celor 38 de sapt., fapt ce arata ca organismul lor a preluat imediat informatia ca bebe e pregatit sa iasa afara. Alte fete nasc cu mult peste 38 de sapt. fapt care demonstreaza ca circuitul informatiei e mai lent si organismul lor nu proceseaza imediat inforamtia cum ca bebe e “ready to get out”. Aici nu vorbesc de cazurile de bebelusi care inca nu si-au incheiat ciclul dezv. la 38 de sapt., ci de majoritate. Asta e si motivul biologic pentr ucare bebelusii nu ma iiau in greutate decat foarte putin dupa 38 de sapt. ca sa nu se faca prea mari pana percepe organismul nostru ca trebuie sa declanseze nasterea. Natura s-a gandit la toate, fetelor, n-aveti voi grija. Ca sunt si bebici care au continuat sa creasca destu lde mult si dupa 38 de sapt. pana cand corpul a declansat nasterea e adevarat, insa sunt exceptii. Regula e ca ei nu mai iau decat foarte putin in greutate dupa 38 de sapt. La mine cred ca bebe a stagnat in crestere (sau ma rog ia foarte foarte putin in greutate) pentru ca din sapt. 37 eu am aceeasi greutate : 74kg, iar burta mi-a ramas la fel de mare(108cm in talie). Asta nu-mi demonstreaza decat ca teoria de ma isus la mine s-a aplicat. Probabil ca circuitul informatiei la mine e mai lent, creierul e cam «obosit» si ii ia mai mult sa proceseze informatia ca bebe trebuie sa se nasca. Sau paote ca asa de mult mi-a placut sarcina asta si asa mi-a fost de draga ca inca refuz (in subconstient) sa nasc prea repede.
La mine n-are cum sa fi fost ovulatia tarzie, am ovulat in ziua 15 sau 16 a ciclului, stiu sigur caci imi monitorizam temp., plus alte semne care s-au potrivit, deci asta e si varsta reala a sarcinii mele : sunt clar in a 40-a sapt. de sarcina.
Cu luna plina… pai o fi fost la tine «azi» luna plina, dar in momentul cand am scris eu mesajul ala, «mainele» meu reprezenta la tine «azi», got it? Eu era mpe data de 27 cand am scris mesajul, iar tu deja erai pe data de 28. Ce ti-e si cu fusul asta orar…
Bits, nu prea mi-e teama de greutatea lui bebe, cat mai mult mi-e teama de capul lui. La eco de la 37 sapt. jumate avea diametrul capului corespunzator pt. sapt. 40 si 6 zile, deci Alexutzu’ meu pare cam capos (si la propriu si la figurat).
Dama, faptul ca e angajat n-are nici o relevanta dpdv al apropierii nasterii. Normal ca inseamna ca nu mai e mult, dar acest nu mai e mult poate insemna 1-2 zile sau poate insemna inca 10 zile. Iar asta o stiam si eu fara sa fie nevoie sa-mi spuna cineva ca bebe e angajat. In sapt. 40 fiind e clar ca bebe poate veni oricand intre 1 si 10 zile de acum incolo. De-aia mi-a zis dr. Ca nu are relevanta pentru asteptarea mea faptu lca bebe s-a angajat. Eu nu am simtit ca ar fi angajat, adica nu m-am simtit diferit in ultimele zile astfel incat sa banuiesc ca bebe s-ar fi angajat. Imi parea in ultimele zile ca seara burta e mai lasata (are o forma cam de lacrima care curge pe obraz) ca de obicei, dar dimineata parca iar revenea la pozitia ei clasica, rotunda ca o minge.
“auzi, ia misca fundu de la computer si urca niste scari acolo, ceva, ce, vrei sa le faca alex chiar pe toate?! ”Gandacico, crede-ma ca nu stau locului toata ziua de mai bine de o sapt. incoace. Mi-au venit niste amici (noi imigranti), am stat dupa ei tot timpul, du-te cu ei colo sa-si faca actele, du-te cu ei la magazin (pe jos) sa-si cumpere una-alta, iar aici magazinele nu-s la colt de strada ca-n Ro, fa curat prin casa (ca la 4 adulti si un copil de 2 ani se strang multe), fa mancare etc. Toata lumea se mira de cata activitate fac si cat de repede si vioi ma misc inca. Ce sa-i mai fac lu’ bebicu’ asta, zi si tu? in a 40-a sapt., DNP 31 oct.

FELIS spune:
quote:
Originally posted by try
Oricum exista destule erori legat de greutatea lui bebe. Lui Camys i s-a spus inainte de nastere ca bebelina o sa aiba in jur de 3,3-3,4 kg si ea mititica a avut 2,8, am retinut eu bine?
Bits, nu prea mi-e teama de greutatea lui bebe, cat mai mult mi-e teama de capul lui. La eco de la 37 sapt. jumate avea diametrul capului corespunzator pt. sapt. 40 si 6 zile, deci Alexutzu’ meu pare cam capos (si la propriu si la figurat).
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"in a 40-a sapt., DNP 31 oct.
TRY ai retinut f bine in legatura cu bebitza lui Camys...
Daca ti-e teama de "capul lui bb" sa nu-ti zica si tie dr cum mi-a zis mie de acele dureri de pitpalac: in vremuri de mult apuse, cand cezariana nu se facea decat extrem de rar ca era cu riscuri si capul lui bb nu voia sa iasa... se taia ... OSUL mamei sa poata iesi capul lui bb... Os care in cateva luni se putea lipi singur sau ...nu... si mama ramanea .. flexibila...

FELIS spune:
quote:
Originally posted by try
“auzi, ia misca fundu de la computer si urca niste scari acolo, ceva, ce, vrei sa le faca alex chiar pe toate?! ”Gandacico, crede-ma ca nu stau locului toata ziua de mai bine de o sapt. incoace. Mi-au venit niste amici (noi imigranti), am stat dupa ei tot timpul, du-te cu ei colo sa-si faca actele, du-te cu ei la magazin (pe jos) sa-si cumpere una-alta, iar aici magazinele nu-s la colt de strada ca-n Ro, fa curat prin casa (ca la 4 adulti si un copil de 2 ani se strang multe), fa mancare etc. Toata lumea se mira de cata activitate fac si cat de repede si vioi ma misc inca. Ce sa-i mai fac lu’ bebicu’ asta, zi si tu?
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"in a 40-a sapt., DNP 31 oct.
TRY... UAU!!!!!!!!!!!!!.......

Mai potzi?

FELIS spune:
Sunt singulica pe aici?

bits spune:
mai FEILS tu chiar ai pus boticul"se taia ... OSUL mamei sa poata iesi capul lui bb.."? cum o fi asta ca m-am dat pe spate de .
octy 40 sapt DPN:29oct
http://photos.yahoo.com/octyb

FELIS spune:
BITS... habal n-am!!!!!...
Si a concluzionat: "noi vom vedea ce vom face: taiem osul sau..." (adica el mie la nastere)

bits spune:
TRY si eu nu am stare deloc.dupa ce ca nu am dormit decat 3ore asta noapte acum m-a apucat curatenia generala.o fi vorba de energia aia ce prevesteste nasterea?
faza cu crescutul lui bebe in greutate o voi verifica maine ,la 38sapt si 5zile cantarea 3480g.daca a mai crescut cu mult va voi anunta maine.
octy 40 sapt DPN:29oct
http://photos.yahoo.com/octyb