Pro sau contra avortului?
Citind si postand la un alt subiect ce a fost pana la urma inchis, am zis sa deschid eu acest subiect separat. eu una sunt impotriva avortului. Am 24 de ani, fac sex de la 18, nu am ramas niciodata si consider ca daca nu vrei sa ramai, nu ramai. sa fim serioase, sunt o gramada de metode contraceptive acum, nu mai suntem pe vremea bunicii cand nu stiam ce e ala anticonceptional sau ce e ala sterilet etc.
Sunt membra SPUC (the Society for the Protection of the Unborn Children) si Provita. Dar nu vreau sa le fac publicitate. Am intrat in aceste organizatii datorita convingerilor mele. Auzeam pe aici ca 'ce mare lucru daca fac un avort, e viata mea, alegerea mea'...Eh, doamnelor si domnisoarelor care faceti sau ati facut avoruti, sa stiti ca asta se numeste crima si daca ar fi dupa mine ar exista si pedepse pe masura. ucideti o viata pe care o lasa Dumnezeu, ce drept aveti sa decideti asupra ei? Noi nu avem drept sa decidem nici macar asupra propriei vieti (a se vedea cum sunt tratati sinucigasii de catre Biserica)...Asadar?
desigur, poate veni cineva cu contra-argumente de genul 'daca a fost viol' sau 'daca copilul era deja bolnav si se nastea cu malformatii'...Bun! In acest caz cred eu ca poate avea mama o decizie in legatura cu viata copilului. Desi...sa fiu sincera, cunosc o mama singura ce a fost violata si a vrut sa ilo scoata...dar l-a tinut si acum il iubeste la nebunie. Si nu vb aiurea, e caz real si sunt sigura ca nu e singurul...
M-am cam lungit. Astept pareri. Nu uitati...combateti ideea, nu persoana...
Pupici
Andra
http://community.webshots.com/album/170190778fEpvgj
Raspunsuri
Kehleyr spune:
Din cate stiu eu au mai fost nenumarate subiecte pe aceasta tema care au fost inchise de moderatori. Cred ca au facut bine
. Nu cred ca poti dezbate aceasta idee fara a ajunge la atacuri la persoana, in plus nu cred ca poti generaliza nici pro nici contra.
Eu aleg sa nu imi exprim parerea.
danna2002 spune:
off off...e greu de spuns daca eshti contra sau pro avort..ideal e sa nu fi pus in fatza unei decizii de genul il las sau nu...ca idee am fost de cand ma stiu contra...DE CAND MA STIU AM ZIS NU AM sa fac asat nu o sa mi se intample...dar...ce sa ii faci o data cand dupa mult timp m am vazut cu omul pe care il iubeam cel mai mult si care pe langa tot ce are in inima mea imi pregatise lumanri si vin...tzin minte si nu cred ca am sauit in veci ca uitandu ma la cele 7 lumanri mi am spus..intr o asemenea noapte e imposibil sa nu se nasca un BB..am zambit si....i am intis paharul...de vin..a zis sa fie pt tot...a trecut..am luat pastila de dupa....si cu toate astea...tot .....intarzia am facut un test de sarcina si 2 lini....l am sunat i am spus...si a zis ca eu ii stiu opinia.....ma rog a trecut asta ..si la 2 saptamani l am intrebat ce ar alege daca ar avea 3 obtziuni: sa mor eu,sa am un nodul la san sau sa faca un BB cu mine? a zis ca nu are nici o obligatzie fatza de mine....si logic pana la urma....a trebuit sa trec peste conviongeri si sa fac ceea ce am zis ca nu am sa fac in veci....RASPUNSUL ERA SUNT CoNTRA AVORTULUI ...dar cum viatza asta e plina de surprize si cum ea viazta bate filmul a trebuit sa trec peste convingeri...
danna2002
Anca Wish spune:
Da..si mie mi se pare ca, cauti cearta cu lumanarea.
O criminala care acum vrea un copil!
Zambeste
...maine poate fi mai rau!
anca...poate intr-o zi
danna2002 spune:
quote:
Originally posted by Anca Wish
Da..si mie mi se pare ca, cauti cearta cu lumanarea.
O criminala care acum vrea un copil!
Zambeste...maine poate fi mai rau!
anca...poate intr-o zi
pe mine ma viza...dar am preferat sa mai explic....simt ca si acest subiect se va inchide...:)
danna2002
claza spune:
Eu sunt pentru libertatea femeii de a alege. Fiecare caz e unic, si daca e adevarat ca nu avem dreptul sa decidem nici asupra propriei vieti, cu atat mai putin avem dreptul de a decide asupra vietii altei femei, care numai ea stie de ce si cu ce pret face alegerea asta.
_
iaca si noi
motanik spune:
Anca, cine cauta cearta cu lumanarea?
Dana2002, ai vazut parerea mea, prefer sa tac, eu chiar nu vreau sa ma cert cu nimeni dar nu pot intelege femeile care trec prin asta. mai ales, stiind ca apoi sunt riscuri sa nu mai poti avea copii. Era cineva care facuse avort si apoi, cand si-a dorit copii, a pierdut sarcina de 2 ori. Acum e iar insarcinata sa sa o ajute Dumnezeu sa reuseasca sa il duca la termen si sa aiba un copil...
Si eu si toate cred ca am avut seri romantice cu vin cu lumanari si ne-am protejat totusi ca sa nu suferim inutil apoi. No offence, am vazut chiar ca ai cerut moderatorilor sa stearga unele postari ale tale, dar chiar daca le stergi de pe forum...in inima ta nu ramane ceva scrijelit??
Kehleyr, nu am deschis subiectul ca sa ne certam...Mai degraba ar trebui sa te gandesti ca discutand poate intelegem de ce nu...de ce da...
Andra
motanik spune:
Claza, nu decide nimeni asupra vietii altei femei, dar o femeie poate decide asupra vietii unui copil????
Andra
danna2002 spune:
quote:
Originally posted by motanik
Claza, nu decide nimeni asupra vietii altei femei, dar o femeie poate decide asupra vietii unui copil????
Andra
pot sa te intreb ceva: clinica pro vita aparatzine cumva vre'unei religii? sau este sponsorizata de vo religie sau de vre un cult...? nu de alta da poate asa imi explic inversunarea cu care combatzi ideea avortului..
danna2002
gio spune:
Mai fetelor, eu una m-am saturat de subiecte de genul asta...acelasi tam-tam de fiecare data. Dati o cautare si delecatati-va cu subiectele anterioarepe tema asta, ca s-a spus deja ce era de spus.
Fiti seriaose, ce urmariti? Sa isi bage unghia in gat saracele fete care din motivele lor "proprii si personale" au recurs la avort. Fiecare isi duce crucea singur, nu are nevoie de cineva sa-i arate cu degetul cum si unde a gresit.
Lasati-o balta, zau asa!
Gio si Taisia