Infectie urinara cu e-coli
Raspunsuri - Pagina 2
corinag spune:
Dragele mele,
In primul rand ecoflorina si uro vaxom-ul nu se substituie una pe cealalta. Ecoflorina e numai ptr flora digestiva, actionanad ptr refacerea echilibrului florei digestive astefl incat anumite bacterii sa nu devina patogene.
Urovaxom actioneaza ca un vaccin pe aparatul urinar.
Referitor la cauzele infectiilor: acestea sunt diverse. Cea mai temuta este o malformatie la nivelul aparatului urinar. suspiciunea parae mai ales in cazul infectiilor urinare inalte recurente. la moda este acum refluxul vezico-uretral. Asta ar contribui la ajungerea urinei nesterile de la nivelul vezicii urinare in sesn ascendent spre rinichi. se poate confirma diagnosticul prin cistografie.
un alt motiv l-ar constitui rezidul post-mictional in vezica (nu este propriu zis o malformatie) ci muschiul respectiv este 'lenes' si urina nu este golita complet din vezica. asta are ilincutza care combinata cu alti factori: foloseste pampers in care mai scapa si kk care ajunge la pasa, trebuie sa fie f bina spalata ai fecalele sa nu ajunga in uretra; apoi fetele au uretra mai scurta decat baietii sideci sunt predispuse, apoi o imunodeficeinta specifica fata de respectiva bacterie, deci o sensibilitate sporita a aparatului urinar.si constipatia e factor favorizant.
din cate stiu nu se ia decat prin contact f intim ceea ce nu e cazul ptr copilasi.
ce e de facut? in primul rand determinarea cauzelor? aspect malformativ sau rezistenta scazuta.
sterlizarea prin chimioterapice si apoi mentinerea sterila a urinei prin alte medicamente/preparate-uricol, suc de afine.
am inteles ca si homeopatia poate rezolva aceste cazuri (eu sper din tot sufletul), dar trebuuie sa treaca episodul acut al infectiei.
multa rabdare! asta am inteles ca este esentiala alaturi de monitorizarea periodica a urinei prin uroculturi si apoi alarmarea la orice semn de infectie urinara spre a nu evolua spre o infectie 'inalta' (gen nefrita) care sa dea cicatrici renale cu efecte dezastruoase pe viitor.
sa speram ca bb nostri se vor face bine!
Corina si bb Ilinca 01.03.2003
Cary spune:
Pentru DAIANA
Scumpo recoltarea nu se face la olita,ca nu e sterila,mama ei,scoala copilul de dimineata,dul in cada de la baie in fundul gol(spala un pic problema,sper ca ai inteles ce!?!???),da drumul la dus(si instantaneu copilul va face pipi) si tine acolo eprubeta sterila.Se i-a pe la jumatatea jetului de urina.Asta merge la urocultura.
ATENTIE!!!! dupa efectuarea tratamentului cu ANTIBIOTIC lasa-ti sa treaca 2 ZILE PAUZA(fara nici o administrare de antibiotic) si apoi faceti recoltarea pentru analiza!!!!!!eset foarte importanta chestia asta!!!!!
Atata timp cat copilul e sub tratament si se face recoltarea,e posibil ca analiza sa fie NEGATIVA si va culcati pe-o ureche!!!!!
Sanatate tuturor!
Mentionez ca URO-VAXOM-ul nu are efecte secundare,ceea ce nu ESTE REGULA pentru ANTIBIOTICE(poate afecta auzul copilului!!!!)
Daiana02 spune:
Pentru Cary
Draga mea, crede-ma ca am incercat, cand a debutat infectia, metoda aceasta si nu am reusit.In spital la Elias unde am facut al doilea rand de analize am stat o jumatate de zi cu ea numai sa-i recolteze urina prin aceasta metoda. Nu s-a reusit. Pur si simplu se inhiba si tipa ca vrea afara din cada.De acolo mi-au dat mai multe pungute sterile care se aplica dupa ce o spal bine, dupa care se toarna printr-un furtunel atasat pungutei direct in borcanelul steril. Totul pare a fi cat se poate de steril. Nu exista contact cu nimic nesterilizat . De olita uita oricum pentru ca nici nu vrea sa o vada.
Mi-as dori si eu sa pot recolta direct in eprubeta.
Am uitat sa-ti spun ca am asteptat deja 10 zile dupa terminarea autovaccinului, la cererea doctoritei.
Oricum am sa mai incerc din nou recoltarea in cada luni dimineata.
Tineti-mi pumnii, poate reusesc.
Va pupam si weekend placut la toata lumea.Eu deja plec de la servici acum .
Vorbim din nou luni cand vin de la Cantacuzino.
Cary spune:
Du la cada tot arsenalul de jucarii si sustragei atentia de la eveniment;RABDARE!!!!
Succes si tine-ne la curent!
alexa spune:
In legatura cu refacerea florei intestinale, pediatra a zis sa ii dau iaurt si in fiecare dimineata un graunte drojdie de bere.
Cary spune:
Am uitat sa mentionez, in caz ca BB nu vrea capsula,se poate varsa continutul intr-o lingurita cu cateva picaturi de apa.
Sanatate tuturor!
DIALORI spune:
fetelor,
Si fetitza mea a facut infectie urinara cind avea 9luni; a fost groaznic cind m-am dus cu ia in spital si ia facut analizele.
(adica singe si urina, din pasa ia pus un furtunas acolo ca sa-i provoace urina) a inceput sa plinga saracuta eu nici nu am rezistat sa stau acolo l-am lasat pe sotzul meu. In sfirsit i sa dat antibiotic iar cind am fost a doua oara la control tot mai are si iar continuam tratamentul pina cind ii va disparea , asa a zis doctorul ei pediatru. Acum mai avem oleaca de antib. si iar ne ducem in spital la analize care acum ii face eco la rinichi si iar urina cu sonda si o radigrafie la rinichi. Sper ca poate tura asta ii trece.
O sa va tin la curent.
Va pup si sanatate la toti bb.
Loredana & ingerasul ei iubit Diana care pe 9 noiembrie implineste 1 anisor.
Cary spune:
E groaznica chestia aia cu sonda,eu una m-am OPUS CATEGORIC!de spital nici nu vreau sa aud,BINE probabil ca nu exista termen de comparatie intre spitalele romanesti si cele de afara!!!!in tot cazul as alege chiloteii sterili.
Sanatate tuturor!
Daiana02 spune:
Buna fetelor,
Revin la subiect cu o veste buna. Urina a iesit sterila acum.
Mi-e si frica sa ma bucur prea mult pentru ca doctora totusi vrea sa repetam urocultura peste 2-3 saptamani si stiu de pe acest site ca infectia poate recidiva oricand. Vreau intre timp sa-i administrez Ecoflorina .
Corinag, doctora mi-a spus ca pot sa-i adminstrez deocamdata doar o cutie de Ecoflorina, adica 1/2 de flacon pe zi timp de 14 zile . Crezi ca este destul? Tu mi-ai scris de un tratament de 20 de zile. Este obligatoriu 20 de zile pentru a-si face efectul dorit ?
Cary, multumesc din suflet pentru imboldul care mi l-ai dat de a recolta urina direct in borcanasul steril. A functionat de data asta chiar daca am stat o gramada dupa ea. Pur si simplu am vazut cum se abtine sa faca pipi pana cand nu a mai putut si m-a lasat sa pun borcanasul.Sper sa am succes si data viitoare.
Va vom tine la curent oricum.
Va dorim multa sanatate .
Daiana si Alexandra
Cary spune:
Este bine ca macar o data la 2 luni sa faceti urocultura.
Daiana,NU UITA recoltarea se face DUPA 3 ZILE de la incetarea administrarii antibioticului!!!
Sanatate tuturor!