Spermograma (timp de recoltare)????

Spermograma (timp de recoltare)???? | Autor: lauravoinicu

Link direct la acest mesaj

Fetelor de mult timp vreau sa va povestesc ceva si poate ma lamuriti voi.
In luna iulie sotul meu si-a facut o spermograma , dar cum credeti , am cautat mai multe cabinete in asa fel ca el sa nu lipsesca prea mult de la servici, am ajuns la cabinetul Dr. Soare care telefonic mi-a spus ca pot aduce sperma la interval de 1h - 1,30 h chiar 2h , nestiind prea multe atunci , bun si facut dar cum , am plecat de acasa ( de la Slobozia ) si am ajuns cu ea in 3 ore , i-am spus doctorului dar mi-a spus ca nu-i nimic .
Rezultatul a fost urmatorul :
Diacnostic : PARVIOLIGOASTENOTERATOSPERMIE
volum:2
aspect:opalescent
ph:8
numar spermatozoizi: 20.000.000
motilitate : 10%+++15%+++10%++
forme normale:10%
Mi-a zis sa vin cu sotul meu sa-i dea tratament , dar nu m-am dus , o sa mergem in alta parte , doctorita mea vrea neaparat la Giulesti , sincera sa fiu mi-e si frica si de cei de acolo
Ce parare aveti , este posibil ca sperma sa fie buna , dar rezultatl sa fi iesit prost din cauza ca am ajuns tarziu cu ea , mai ales ca de acasa pana la cabinet sperma si-a schimbat aspectul ? pe dr. l-am intrebat , dar mi-a spus ca spermatozoizi traiesc 24 h
Va rog sa-mi spune-ti ce parere aveti , ca simt ca nu mai am curaj sa repet analiza .
Nu ma pricep prea mult la aceste lucruri , pot spune ca sunt incepatoare printre voi .
Va rog din toata inima sa-mi raspundeti !
Va multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MRL spune:

Draga lauravoicu,
iti trimit ce am primit de la laboratorul de la medsana

"Conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca sotul dvs la recoltarea probei de sperma sunt urmatoarele:
- abstinenta totala minim 2 zile - maxim 5 zile
- in acest interval se recomanda un consum diminuat de cafea, tutun, alcool
- se recomanda o toaleta aprofundata (spalare cu apa, fara sapun) a organelor genitale inaintea recoltarii probei, precum si sa se astepte o ora dupa ultima emisie de urina
- sperma va fi obtinuta prin masturbare, nefiind recomandata recoltarea acesteia dupa contact sexual
- sperma va fi recoltata intr-un recipient steril - se poate ridica de la sediul laboratorului - care va fi predat laboratorului in max. 30 min de la recoltare, proba fiind mentinuta in tot acest timp la temperatura corpului.
- nu se recomanda recoltarea probei in prezervativ sau alte recipiente.
La ridicarea recipientului steril veti primi o nota in care sunt precizate toate recomandarile mentionate mai sus, nespectarea acestora ducand la interpretarea eronata a rezultatelor. De asemenea pe nota sotul dvs. va trebui sa completeze nr. de zile de abstinenta, data recoltarii si ora la care a fost recoltata proba."
Eu cred ca rezultatul a fost eronat. Nu te speria, repeta analiza si poate ca totul este OK.
Mult succes!
LilianaM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardit spune:

bey, doctoru ala e tacanit? dupa ce ca-l stresezi pe sot sa se execute mai e si degeaba, ba mai mult te baga si in sperieti cu rezultatul. Eu ii calific pe dr.astia in lepre mulgatoare de bani!!

iei mata recipientul steril, si in max 30min de la recoltare, timp in care proba se tine la subrat(!) ca sa se pastreze la temp corpului, o duci la lab. Daca nu poti sa ajungi in 30 min.trebuie sa gasesti o policlinica cu o camera speciala in care sa poata sa... recolteze sotul tau in liniste..

bafta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psj spune:

Despre dr. Soare am auzit numai pareri proaste . Cel mai bine e sa repetetati ca sa fiti siguri ca ati indeplinit toate conditiile. Oricum 3 ore mi se pare mult .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Parerea mea e ca cel mai bine e sa recolteze acolo, pe loc...Toalete se gasesc in orice spital...Pe langa eforturile si analizele pe care le face o femeie, o recoltare de sperma e nimic...In felul asta veti avea o analiza relevanta, ca doar asta va intereseaza, nu?

V.

veni, vidi, Victorie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauravoinicu spune:

Fetelor , va multumesc din suflet , o sa repet analiza la Medsana , mi-ati dat mai multa speranta , poate o sa fie bine , dupa ce ca am eu o gramada de probleme ar fi culmea sa aiba si sotul meu un rezultat atat de prost , o sa va tin la curent
Va multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Dr Soare facea anliza spermei imbunatatita dar in niciun caz inrautatita si asta dupa ce iti dadea tratament...

Si eu zic ca 3 ore este cam mult!Ar trebui sa repeti analiza totusi.Pot sa intreb care dr Soare?Fiul?Ce tratament vrea sa-ti dea?Si noi am fost la dr Soare acum vreo 5 aniu si ne dadea niste fiole in care era un produs facut la Parhon dar care nici in ziua de azi nu stiu ce reprezenta.El a spus ca spermograma era perfecta dupa tratament dar eu nu pot sa cred!

Gabi si Moni cea obraznicuta.

Mergi la inceput