Zile desprinse parca din filmele cu prosti
Exista un topic cu ceea ce ne face fericiti. Micile nimicuri care ne fac sa zambim. Ei, eu simt nevoia sa spun ceea ce ma enerveaza de obicei. Zilele alea in care ceva merge anapoda si parca merg toate. Un pic despre vanzatori, un pic despre medici, un pic despre nesimtitul din autobuz, un pic despre tipa care m-a imbrancit dupa ce coborasem din autobuz doar pentru ca ea venea in fuga si nu si-a mai calculat traiectoria.
Eu azi voi vorbi despre birourile notariale si eternele probleme ale tevelor din blocul unde stau.
Sa incep cu inceputul. Am inceput saptamana obosita moarta. Asta pentru ca orice profesor care se respecta, in weekend viata mea inseamna supermarket, curat, meditatii si lectii. Nerelevant, relevanta e oboseala.
Ieri caut si eu un birou notarial. Ala pe care il stiam are un mare afis "inchis pentru renovare", dar nu ma impacientez nu-i asa ca tot timpul parca vedem birouri notariale? Ei, va inselati. Ceva s-a intamplat cu ele si nu mai sunt atatea. Gasesc unul intr-un final stau vreo juma de ora si astept ca toanta fara sa fiu bagata in seama de nimeni, ca tanti isi dadeau o maaare importanta. Si nici nu puteam sa fiu prea incisiva ca paream nesimtita; spatiul lor era inchis si asteptarea sa facea pe un hol. Iar eu vroiam sa stiu doar pretul. Prind un moment si o intreb pe o tipa,a steptandu-ma la o reactie isterica. Imi calculeaza si cosntat ca e prea scump fat ade ce stiu eu si refuz. Dupa ce statusem atat timp. N-ar putea sa afiseze si ei preturile?
Azi ma trezesc la 3 dimineata, ma rog sa mai fac niste lectii. Nu ma victimizez, pur si simplu e o perioada nasoala si nu reusesc sa intru intr-o normalitate.
Dupa ore, ma duc iar sa caut cabinet notarial. Slava domnului gasesc si avusesem dreptate. M-a costat jumatate fata de cat imi cereau ieri. Dar m-a costat si o ora jumate din viata mea. Era super super multa lume. Asa ca daca aveti treaba pe la notariate, duceti-va din timp si cred ca ar fi mai bine mai dimineata.
Plec in sfarsit de acolo hotarata sa ma duca casa sa ma bag in pat. Punctul culminant ca pana acum a fost mizilic: iar taiau tevi fix in perete cu mine(stiti zgomotul ala infernal, nu?). Ironic, era fix in timpul orelor de odihna. Mda, poftim odihna.
(dupa o ora) Acu au incetat. Revenim la normal. Pana la urmatoarea teava. A, am uitat sa va spun cand aveam ore dupa amiaza faceau zgomot, spargeau pereti dimineata. Acum ca am ore dimineata fac asta dupa amiaza. Sa nu te dai cu capul de pereti? Si zau asa cate tevi de gaz sunt intr-un bloc?
Raspunsuri
smillaraaq spune:
Hai, bombanici, ca trece! 
Asa se intampla intotdeauna, fir-ar sa fie: cand e sa mearga ceva prost, pai merg toate! Iar cu notariatele, magazinele si in general serviciile publice sunt lamurita: esti privit acolo ca un intrus nedorit si tratat cu un dispret si o insolenta absolut de nejustificat. Sigur ca ar fi normal ca notariatele sa-si afiseze preturile ... dar, ma intreb eu, nu cumva pretul e calculat/ ajustat in functie de client? Uneori asa mi se pare!
Cat despre magazine - mama preda la un grup scolar economic, care trimite cateva luni pe an elevi in practica la magazine. Ei bine, tinerele vanzatoare (eleve in practica) s-au plans mamei ca sunt obligate de cele mai in varsta sa se poarte dispretuitor cu clientii, altfel vrajitoarele alea le fac tot felul de mizerii.
Inteleg ca in domeniul relatiilor cu publicul e greu sa-ti pastrezi mereu zambetul si amabilitatea, dar multe nu au nici macar un minim respect, un dram de politete. Iar in extrema cealalta sunt vanzatoarele care stau continuu calare pe tine, in sufletul tau, parca saliveaza asteptand sa te hotarasti ... parca pe-alea si mai tare nu le sufar!!
Ah, si vanzatoarele care-si schimba brusc atitudinea cand vad ca nu cumperi si din amabile devin niste scorpii!
Am putea povesti de vanzatoare o gramada ... pentru ca pe urma sa trecem la functionarele de la ghiseu, la secretare, bibliotecare din facultati si alte nobile profesii feminine ocupate prin traditie de niste tanti absolut nesuferite (cred ca nu mai e nevoie sa spun ca nu toate sunt asa - eu vorbesc de uscaturi aici, n-am nimic cu padurea!).
Cat despre zgomotele infernale la ore de odihna ... mda, aici includem si casetofoanele, desigur (manele, manele ... dar nu numai) si chiar banalele vecine. Eu stau la curte si asta vara isi gaseau sa tina sfat (ce sfat, cearta in toata regula!) fix cand ma puneam si eu o ora-doua in pat. Patul e langa geam, desigur 
Dar trece. Eu incerc sa nu ma mai enervez - nu reusesc mereu, dar e mai bine. Mai ales ca-n alte zile totul merge struna!!
Pupici, ![]()
Smilla
ancuta06 spune:
Ei, Similla, in legatura cu vanzatoarele...eu am facut scandal o jumatate de ora la un Mega Image, pentru o punga de plasti. Aveam de facut cumparaturi pt mine si pt mama mea, si mi-era mai usor sa le pun in pungi separate. Casiera mi le-a pus in aceeasi punga. Am rugat-o sa imi mai dea una si a zis ca nu se paote. Am intrebat cat costa pungile, a zis ca sunt gratis. Bine, atunci mai vreau una. "Nu pot sa va dau, ca daca dau prea multe pungi, le platesc eu", "Bine, si atunci cat costa o punga? Ca o platesc"..."Nu se poate, pungile sunt pe gratis". Nu am plecat de acolo pana nu a venit managerul, sau un superviser, ce-o fi fost, si mi-a dat o punga in plus. cea mai mare idiotenie pe care am vazut-o.
Ancuta &
Martijn, (24.10.2003)
http://community.webshots.com/user/Busch_family
Clover spune:
Asta cu pungile e geniala. Adevarul e ca sunt unii pe care-i vad ca si-au pus deja cumparaturile in cos si isi mai iau un snop de pungi(vorbesc de carrefour unde sunt mai multe pungi la dispozitie). pentru ce oare? Ca oricum iit raman pungile de la cumparaturi? De neam prost, de-aia. Dar de aici pana la paranoia sa nu-ti dea o punga atunci cand ai nevoie e cale lunga.
Eu am o problema si cu cumparatorii(asta-i cacofonie?tind sa cred ca da). Dac nu sunt supravegheati daramna si nu pun la loc, desfac de parca ar fi al lor, si nu ma refer la chestii unde-i normal sa desfaci sa te uiti.
Dar sa nu divagam intr-o discutie despre cat cred eu ca sunt de civilizati compatriotii mei(marea majoritate).
Ideea topicului nu era de planset propriu-zis, pentru ca sunt chestii care iti trec, te antrenezi sa le uiti pentru ca n-are nici un sens sa te consumi pentru ele. Dar eu simt nevoia sa povestesc in momentul ala(e un soi de "closure" pentru mine al momentului) si in plus citit ca fapt divers poate fi chiar stupid de hazliu. Topicul ar fi tocmai pentru cine vede acest umor ticnit al unor situatii.
spic de grau spune:
quote:
Originally posted by Clover
Asta cu pungile e geniala. Adevarul e ca sunt unii pe care-i vad ca si-au pus deja cumparaturile in cos si isi mai iau un snop de pungi(vorbesc de carrefour unde sunt mai multe pungi la dispozitie). pentru ce oare? Ca oricum iit raman pungile de la cumparaturi? De neam prost, de-aia. Dar de aici pana la paranoia sa nu-ti dea o punga atunci cand ai nevoie e cale lunga.
Hai sa-ti spun eu de ce se iau mai multe pungi (cel putin asa se face "p-aici"): sa-ti pui gunoiul in ele! Ca imi cumpar si saci menajeri, dar la cat gunoi se strange, si ptr ca trebuie sa-l mai si separ, mai bine iau pungi din market. Iar pe aici nu am vazut sa se supere vanzatoarele. Ba sunt cate unele care imi dau ele cat mai multe pungi.
Iar cu venitul cu punga la market asta numai in Ro am pomenit-o (sau mai nou in unele supermarketuri unde le-a venit ideea cu protejatu naturii, ca multe ajung in natura aruncate).
In legatura cu nesimtirea unor functionari am patit-o si eu in vra asta cnd am mers in RO. Am mers pana la POSTA sa intreb cat costa o cartela cu acces internet. M-am asezat la un ghiseu unde erau doar 2 persoane in fatza mea,(si pe care scria "vanzari produse comerciale"), ajung in fatza, cer - iar tanti imi spune: "dragutza nu aici, la ghiseul 1". Incurcata ma duc la ghiseul 1 care era ghiseul unde se plateau facturi de telefon..O coada sa innebunesc! Iar eu vroiam sa stiu doar care e pretul amaratei cartele cu acces internet! Pe ghiseul 1 scria deasemenea "vanzari produse comerciale". Ma duc inca o data la ghiseul 5, unde se asezasera intre timp alte 3 persoane, imi vine randu si ii spun lui tanti frumos sa imi spuna care e pretul cartelei! ENervata imi replica: "dar nu ti-am spus draga sa te duci la ghiseul 1? " Mi se suie sangele in cap si ii spun ca si la ghiseul ei se vand produse comerciale, la fel ca la ghiseul 1! "A, da?" imi replica ea.." pai aici vindem doar timbre!"..SI atunci de ce nu au scris vanzari timbre? I-am spus printre dinti ca eu de acolo nu plec pana nu-mi spune pretul cartelei. S-a ridicat bombanind, s-a dus undeva in spate, si a venit spunandu-mi: "Nu mai avem draga cartele internet!"
Asa ca pana la urma tot n-am aflat cat costa amarata cartela, dar am reusit sa-mi fac o groaza de nervi!

Luminita
si
DAVID - 11.03.2004
"Il y a des fleurs partout, pour qui veut bien les voir" (Henri Matise)
iren spune:
quote:
Originally posted by spic de grauquote:
Originally posted by Clover
Hai sa-ti spun eu de ce se iau mai multe pungi (cel putin asa se face "p-aici"): sa-ti pui gunoiul in ele! Ca imi cumpar si saci menajeri, dar la cat gunoi se strange, si ptr ca trebuie sa-l mai si separ, mai bine iau pungi din market. Iar pe aici nu am vazut sa se supere vanzatoarele. Ba sunt cate unele care imi dau ele cat mai multe pungi.Luminita
si
DAVID - 11.03.2004
![]()
"Il y a des fleurs partout, pour qui veut bien les voir" (Henri Matise)
Faza cu pungile o face si sotul meu, ma cam enervez io cind il vad, da' p'orma zic merci, ca si mie tot la gunoi imi trebuiesc
Iren dubla mamica
Bogdanelu nazdravanu
si Julia zbintuita
ina_nz spune:
LA notariat m-am enervat shi eu foarte tare in Romania......asha de tare ca nu mai shtiam cum ma cheama.
Shi nu pt mine ci pentru un batranel care facuse o coada luuuuunga de ashteptare iar cand a fost acceptat in secretariat (ca notarul nu vedea pe tooata prostimea, secretarele matrasheau marea majoritate a clientzilor) a fost repezit shi trimis afara in doaua secunde.
Mai fetelor imi venea sa plang shi sa-i dau cu geanta in cap vacii aleia. Saracu nici nu deschisese gura aproape(nu mai spun ca nici vorba sa fie invitat sa stea jos), in picioare la usha a fost lasat.
Nu shtia prea bine ce acte ii trebuie ca sa transfere o casa shi o rugase (atata de umil se exprima in ftza ei de te apuca plansul) shi o ruga sa-i faca ea ce trebuie.........shi idioata urla din totzi bojogii ca nu e treaba ei sa shtie ce acte ii trebuie ci la ea sa vina sa-i spuna clar ce acte vrea sa-i autentifice shi sa-i faca.
Eu nu shtiu daca am simtzit vreodata asha o lehamite shi o dezamagire ca in clipa aia!!!!
Sa te fereasca Dumnezeu sa ai nevoie de ei!!
Ca o completare.....tipa era shi analfabeta deoarece documentul ce mi l-a dat avea gresheli gramaticale (dezacorduri infioratoare).
Ina
petra spune:
Urasc pungile de la supermarketuri, deoarece pe aici pun astia 2-3 produse intr-o punga si cand cumpar cate un cos intreg ma aleg cu o multime de pungi si pungilite care sfarsesc la reciclabile.
In fine cu asta m-am obisnuit acum, dar am reusit sa ma enervez si eu groaznic cu doua vanzatoare din Ro. Erau doua babe innacrite. Una intr-o librarie de carti, unde am intrat si in loc sa-mi zica bine a-ti venit, m-a controlat in geanta de pe umar sa vada daca am sau nu carti. M-am enervat si am intrebat-o cu de drept face asta . Mi-a motivat ca unii fura carti si spun ca le-au avut. OK, am acceptat cu greu dar culmea a fost ca aceeasi faza s-a intamplat si la iesire- iar geanta la control, cu toate ca cumparasem de acolo o gramada de carti pentru copii. Asta mi-a pus capacul si i-am zis ca daca deschid geanta ii si dau cu ea in cap. S-a uitat la mine si a renuntat pentru ca eram efectiv rosie la fata de furie. si nici macar nu aveam o poseta mare, in nici un caz nu incapea o carte. dar idioata, idoata ramane.
Peste alta am dat la un raion de bijuterii de unde vroiam sa-mi cumpar un set e perle. Cum erau mai multe modele, frumoase si destul de scumpe, nu ma puteam hotari, si am fost "ajutata" cu : hai cucoana ca doar nu cumperi un .....(si s-a oprit dandu-si seama ca a cam intrecut gluma)! Bineanteles ca nu am mai cumparat nimic si cum mai aveam si cealalta experienta am cerut numaidecat sa vina sefa magazinului sau una ceva mai mare. Mai era cineva cu mine si cand a auzit de sef, a inceput sa zica ca a glumit, ca nu mai stiu eu ce dandu-si seama ca am si martor la ceeace mi-a zis. Am insistat si in cele din urma a venit un barbat prezentabil, si si-a cerut scuze in numele magazinului, dar nu cred ca babaciunea aia o fii invatat ceva decat daca o fi dat-o afara.
laurajr spune:
De acord cu voi ca sunt inca multe vanzatoare care se poarta cu tine de parca ti-ar face o favoare ca-ti iau banii...dar ce parere aveti de magazinele astea moderne in care vand doar copchile de max 18-20 ani, super machiate si aranjate si atunci cand intri nici nu te-ai dezmeticit bine ca si-au sarit pe tine : Ce doriti? te urmaresc printre rafturi de parca esti un hot, daca pui mana sa vezi una , alta vin imediat dupa tine sa impatureasca cu miscari bruste articolul respectiv de-ti taie tot cheful !
Nu intotdeauna esti imbracat la 7 ace cand vii la cumparaturi dar te masoare fetele din cap pana -n picioare dispretuitoare si eventual mai auzi comentarii legate de alti clienti : Ia uite si la aia cum e imbracata, pulovar de 600 mii ii trebuie ei ?
LA FAZE DE ASTEA IMI VINE SA SPAL CU ELE PE JOS !
madic spune:
Apropo de magazine si vanzatoare, ultima mea experienta neplacuta a fost acum cca 2 saptamani la PRAKTIKER (cu care am mai luat teapa cu "transportul la domiciliu", care s-a dovedit a fi pana in strada mare cea mai apropiata de casa, nicidecum la domiciliu - oricat am incercat eu sa le explic faptul ca domiciliul meu nu e in strada, n-au priceput).
Dar sa revin, ca deja am deviat. Acum cca 2 saptamani am fost cu al meu sot sa luam lambriu pt balcon la PRAKTIKER-ul din Colentina. Ne uitam noi, ne hotaram la culoare, verificam pretul (125.000/buc), facem socoteala, umplem caruciorul (35 buc.+accesorii), mergem la casa, asta dupa ce stam cam 20 min. la casa de la materiale de constructii, fara sa ne bage nimeni in seama, pt ca intr-un tarziu sa ne raspunda la intrebarea "cat mai dureaza pt clientul dinaintea noastra" - "nu stiu, dar mai dureaza".
Ajungem la casa, marcheaza tipa, si ne spune un total cu cca 800.000 mai mult decat calculasem noi. Mirati, si pt. ca amandoi stam destul de bine cu maftematica, intrebam care e costul/buc. si, SURPRISE!, pretul devenise pe drumul de la raft la casa 145.000/buc, adica cu 20.000/buc. in plus. Ma duc la raft sa verific, dar intre timp disparusera toate preturile afisate.
Ne enervam, chemam sefa de raion, care vine cu o foaie in mana, aratandu-ne ca din ziua aceea se modifica preturile si ca ala e noul pret, asta intamplandu-se pe la ora 11:00, deci nu la deschiderea magazinului.
Plina de toti nervii, plec, lasand balta carutul plin, si cer sa vorbesc cu seful de magazin. Fata de la reclamatii il cheama, dar de venit vine aceeasi cucoana, cu aceeasi foaie in mana si cu aceleasi raspunsuri stupide. Ii pun elementara intrebare : bun, si daca preturile s-au schimbat acum (la ora 11:00), daca veneam la ora 09:00, cu ce pret le cumparam, cu cel de ieri, sau cu cel de azi?
Raspuns : "nu stiu" si cu asta dialogul s-a incheiat.
Imi promisesem de la prima experienta negativa cu acest magazin sa nu le mai calc pragul, dar am comis-o si a doua oara, numai ca acum sunt ferm hotarata sa nu mai pun piciorul pe acolo in veci, chit ca o sa alerg prin tot Bucurestiul sa gasesc ceea ce am nevoie.
Aviz amatorilor!
Madi si Mariuca (28.07.2003)
http://community.webshots.com/user/ianina2003
Dee-Dee spune:
Dragele mele, va vine sa credeti ca ieri am stat 30 minute la rand la BCR, in conditiile in care in fata mea era o singura persoana? Era o tinerica ce dorea sa-si plateasca factura la Connex si eu, care doream sa schimb ceva valuta. 30 de minute in care am crezut ce innebunesc! Duduia de la fisier in schimb era f.calma, discuta la telefon, discuta cu colegele, pleca, venea, iar pleca, se plangea ca nu merge imprimanta, ca nu merge calculatorul, ca bancnotele mele sunt uzate (de parca aveam de unde sa-i dau $ noi nouti), ca sa intrebe colegii daca sa-i primeasca sau nu.....imi venea sa o strang de gat!
Exact ca-n filmele cu prosti.