arsuri rau de tot...
Raspunsuri - Pagina 2

an-k spune:
aseara a fost la fel
am stat intinsa si am citit ok,- am stins lumina sa ma culc, s-a terminat credeam ca nu mai dorm, dar in final am adormit cu toate ca ma trezeam de fiecare data cand schimbam pozitia
deja incep sa ma pregatesc sufleteste pt inca 20sapt cu arsuri, dar de, orice pt bb
anca DNP21martie

julyjuly spune:
an-k,
Eu am avut arsuri in trimestrul 1 de sarcina si au revenit acum in trimestrul 3. De fiecare data, am observat ca sunt mai puternice atunci cind maninc fainoase, piine, biscuiti, paste, cozonac, orice contine faina, asa ca am incercat sa le evit si la fel ca fetele care au scris, mi se pare ca laptele face bine, la fel si adormitul (daca poti) ca eu una nu prea pot , sprijinind capul putin ridicat pe una-doua perne ca sa eviti sa stai la orizontala.
Ma mira faza cu parul mare la bebeii ce dau arsuri, de fapt eu auzisem ca poti avea greturi mai puternice, si nu arsuri, daca bebeul are parul mare... dar te poti pune cu folclorul...
Important e sa gasesti remediul care sa te ajute !
pupici,+ Alex
julyjuly

try spune:
Mai fetelor, fit iserioase cu babismele astea. Ce Doamne iarta-ma legatura sa aiba parul lung al lui bebe cu arsurile voastre? La 20 de sapt. bebe nici macar nu are par pe cap. Si-apoi bebe sta in uter, basca intr-un saculet gestational aproape complet izolat de orice din corpul nostru, doar sangele nostru ajunge mai aproape de el, insa nici macar sangele nostru nu intra in contact cu el.
Arsurile sunt provocate de stomac. In stomac, mancarea pentru a fi procesata este amestecata cu acid gastric, acid eliberat de anumite glande stomacale. Stomacul nostru este captusit cu o mucoasa rezistenta la acest acid gastric, insa esofagul nu mai este asa bine protejat. In sarcina, mancarea mai da pe afara din stomac (din cauza uterului ce creste si diminueaza spatiul aferent stomacului, acesta nemaiputandu-se extinde cat are nevoie) si ajunge in esofag. De-aia aveti senzatiile de arsuri in timpul sarcinii, de-aia va simtit mai bine cand stai mai ridicate de spate si de-aia va simtiti mai rau cand stati culcate (favorizati varsarea mancarii in esofag).
Pe langa remediile spuse de fete as mai adauga mesele mai mici cantitativ si mai dese, astfel incat stomacul sa aiba timp sa proceseze mancarea fara a mai fi nevoit sa fie supraincarcat.
Tine cont ca pe masura ce inainteaza sarcina, sentimentul arsurilor la stomac devine mai acut, caci uterul ingusteaza si ma imult spatiul aferent stomacului.
Daca nici una din metode nu da roade, n-ai decat sa astepti cu rabdare pana nasti, e cea mai eficienta metoda de a scapa de arsuri
Am inteles ca se permite si Rennie pt. arsuri de stomac in sarcina. Intreaba-ti medicul daca e ok sa iei Rennie sau un alt medicament care ajuta contra arsurilor.
Multa bafta in continuare. in a 40-a sapt., DNP 31 oct.

ruxij spune:
Este OK sa iei medicamente gen Renie, am intrebat eu doctorul cand am fost gravida. Ank, incearca sa iei antiacide, de ce sa te chinui, chiar ajuta. Le tii langa pat si cand revin arsurile rontai una.
Remember, when someone annoys you,
it takes 42 muscles in your face to frown,
BUT it only takes 4 muscles to extend your arm
and smack that jerk upside the head.

Eliza5 spune:
Mie mi-a dat voie medicul sa iau Rennie si chiar functioneaza!
Eliza - 35 saptamani
DPN 20 noiembrie - Dr. Anca - Municipal

ana maria spune:
Bravo Try!!!
N-are legatura cresterea aciditatii gastrice cu parul lui bebe care in nici un caz nu ajunge in stomacul nostru!!!
Cu maalox si lapte cald rezsolv si eu. Eu aveam gastrita si inainte asa ca stiu bine despre ce e vorba.
Azi noapte vreo doua ore n-am dormit de la arsuri. dar eui cred ca are legatura cu mancarea. Aaeara am fost la un restautrant libanez si am mancat tot felul de "bunatati" condimentate.
Ana Maria
Succes si s-auzim numai de bine!!!

1Sanziana spune:
Iti recomand sa incerci cu ceai de menta.Eu sufar de ulcer cronic si asta e singurul remediu care a mers de cand sunt insarcinata.+33 saptamani

an-k spune:
aseara ce sa va spun...SURPRIZE-SURPRIZE. Nu am avut nici o arsura, si culmea ca am mancat seara 2carnati prajiti, si mai mult, eu care ma trezesc cam de 5 ori pe noapte sa ma duc la wc, azi noapteasa cum am adormit asa m-am trezit de dimineata, o incepe sa fie mai bine
eu am niste MEZYM din tara, in prospect scrie ca este permis in sarcina si alaptare, eu azi l-am gasit facand curat, voi ce ziceti sa iau?
cat despre menta, o fii buna dar am auzit ca constipa
multumesc pt raspunsuri, si ma simt norocoasa pt ca v-am cunoscut si am intrat in cercul vostru, unde omenia, vad eu, e mai presus de orice
va pupacesc dulce, dulce
anca DNP21martie

A_Iulia spune:
An-k, subiectul tau mi-a reamintit ce-am patimit eu cu arsurile astea...cu nimic nu trecea...nu puteam sa dorm noaptea de durere...ce lapte, ce dicarbocalm, ce Rennie...nimic...
De la ginecolog am ajuns la gastro-enterolog...care mi-a dat un tratament...doar de la asta mi-a trecut.
Of,of,of. gandeste-te ca dupa nastere n-o sa te mai doara deloc. Eu credeam ca e "pe viata", asa de tare ma durea.
Adina + Olivia Karla 04.03.2004
pozele noastre

an-k spune:
stiti vb aia "speri mata dar speri degeaba", a fost asa... de moment, arsurile firar sa fie nu ma lasa. ma resemnez cu gandul ca voi naste si va fiimai bine
anca DNP21martie