Sfat: bebe intarziere de crestere

Sfat: bebe intarziere de crestere | Autor: simonadinca

Link direct la acest mesaj

Am nevoie de un sfat de la mamicile care au trecut prin asa ceva...Micuta mea are o intarziere de crestere (conform ultimei eco) de aprox. 2 sapt. A mai avut cineva pb cu bebe de aceeasi natura? Ce ati luat/facut?

pupici

simona, 27 sapt.
dr. Radoi, Municipal, CEZARIANA

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ixxi spune:

Neatza!

Eu personal nu am trecut prin asa ceva, si sper sa nu am probleme.
La cursul de la Municipal de saptamana trecuta ni s-a spus ca nu toti copii cresc la fel. In carti exista un grafic care este mai mult sau mai putin respectat. Eu sunt sigura ca micuta ta nu are nici o preblema, acum are o mica intarziere pe care o va recupera pana la sfarsit si poate va luat si ceva in plus.
Nu trebuie sa te intristezi cand auzi ca alte bebeline sunt ma grasute.
In cartea sotilor Capraru exista o fraza care este in chenar si spune cave de genul "nu comparati copii, chiar daca sunt de aceeasi varsta, fiecare este nunic si are propriul ritm de crestere".

ixxi si persicuta 24+
dr Calaras
http://community.webshots.com/user/ixxi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonadinca spune:

Ixxi, eu sper ca va recupera... Insa aceasta diferenta, din pacate, a crescut treptat... Eu stiu acum de ce este mai mica: ir-uri crescute, sindrom de hiperc. si placenta cu calcifieri...
Cred ca as vrea sa aflu ca a mai trecut cineva prin asa ceva si totul a fost bine pana la urma...

pupici

simona, 27 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Medeea76 spune:

Simona, eu am o prietena foarte slabuta, a carei fetita prin luna a 5-a de sarcina era foarte micuta, doctorita se cam speriase, dar a reusit sa recupereze, iar la nastere fetita a avut 3,400 kg. Acum are 11 luni si e sanatoasa tun si foarte bine dezvoltata.

Medeea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cocolino spune:

simona, dar dr tau ce a spus despre aceasta intarziere de crestere??De la ce ar putea proveni? Sau de unde a tras concluzia ca e intarziere?

Coca 27 saptamani si dragalasa - Dr. Ion Ionut - Giulesti
http://community.webshots.com/user/cocolino131

Mergi la inceput

Medeea, multumesc...Numai ca eu nu sunt slabuta, doar bebe este... Dar oricum ceea ce mi-ai spus tu este tare incurajator...

Corina, totul se trage de la placenta, ir-uri si sindrom... Pentru sindrom fac injectii dar pentru placenta am inteles ca nu prea am ce face...
Dr. nu ma poate decat monitoriza. A spus ca nu-i bebe viabil ca sa o scoata acum...
Eu ma incapatanez sa cred ca exista solutii si ca mamicile (care sunt cele mai inteligente) le-au aplicat cu succes!

pupici

simona, 27 sapt.

Mergi la inceput

Intarziere: masuratorile de la eco.

simona, 27 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joe spune:

Si la mine placenta a dat semne de imbatranire din sapt. 30 si lichidul amniotic era la limita - insa am fost monitorizata saptamanal- si am ajuns sa nasc o saptamana peste termen.

In acelasi timp - desi masurile de la eco aratau un bebe mai mic (putin peste 2,500 kg in sapt. 39) - fetita mea a avut la nastere 3,300 kg.

Asa ca - daca placenta e tinuta sub observatie corect - nu trebuie sa iti faci griji!
Sarcina usoara si bebe sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Mie la prima sarcina mi s-a indicat la eco de 34 de saptamani ca BB este mai mic cam cu 10 zile fata de varsta sa. Si intr-adevar am nascut la 8 zile dupa termen si nasterea mi-a fost provocata, ca Alina nu mai voia afara. Dar a avut 3,450 Kg si 49 cm la nastere, deci un copil normal. Stai linistita, tu ai doat 27 de saptamani, asa ca probabil recupereaza in timp.

lina, cu Alina (2 ani) si BB la purtator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Medeea76 spune:

Prietenei mele, care e croitoreasa, i-au spus ca bb nu se dezvolta normal din cauza pozitiei ei (la masina de cusut). Intreb si eu, tu stai cumva pe scaun la servici prea mult?

Medeea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Medeea, eu stau pe scaun la serviciu cam 90% din timp iar la primul bebe am lucrat pana la 8 luni si bebe n-a avut nimic, din contra, a avut 3,800 la nastere .
Ca sa nu mai zic ca la 34 de saptamani cand am facut eco morfologica bebitza mea avea in jur de 2,2kg, ceea ce mie mi se parea foarte putin. Chiar si cele mai performante ecografe pot avea o marja de eroare.

De fapt voiam sa-i raspund simonei, au fost cateva mamici din generatie cu mine care s-au confruntat cu asa zisul "retard de crestere" dar bebelusii au recuperat destul de bine pe ultima suta de metri. In general bebelusii cu greutate mai mica la nastere cresc mai repede in greutate in primele luni de viata si nu numai ca ii prind din urma pe cei normali, dar foarte des ii si depasesc.
Solutii minune nu's, presupun doar ca ceva mai mult repaos si muuulta rabdare, o sa creasca ea .

Acum am vazut ca mergi la Radoi, tot cu el am nascut si eu si am fost mai mult decat multumita. Totusi, am vazut ca vrei cezariana, pot sa ma bag ca musca-n ciorba si sa te-ntreb de ce? Probleme medicale sau doar teama de o nastere normala? Eu am nascut natural dar cu epidurala si daca ar fi sa mai nasc inca o data, tot pentru asta as opta.

Mickyyy si Malina Ioana (31.03.2004)

Album Malina & www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">Povestea nasterii mele

Mergi la inceput