Reintoarcerea Regelui !!!
Sunt multi pe acest forum care vorbesc despre Biblie.
Daca este sa credem ca o fi ceva cu ea, daca a rezistat atatea secole, si inca cu un succes aproape iesit din comun, parca ar fi ceva "magic" (ar spune unii) in legatura cu ea, va invit sa priviti nu numai la istoria pe care o contine, (si care din care avem atatea de invatat cu privire la cotidianul nostru), si haideti sa aruncam o privire si la ceea ce spune Biblia ca va urma!
Nu se poate sa afirmam doar ca Isus a fost un om bun, ori credem si acceptam TOT ce a spus El despre Sine insusi, ori, eliminand un aspect, eliminam tot.
Isus a spus ca se va intoarce a 2-a oara!
Intentionez sa redau si unele detalii din Biblie cu privire la desfasurarea cronologica a evenimenteleor viitoare.
Deocamdata ma reduc la a intreba doar atat: esti pregatit ptr intoarcerea Lui? Daca s-ar intoarce peste 3 ore? Esti sugur ca vei fi unul dintre ai Lui?
Raspunsuri
alexxia spune:
Emilia, 
Sunt una din persoanele care crede si accepta tot ce a spus Domnul Isus in Biblie.
Eu cred ca da ( ca-s pregatita ).
Si cand spun acest lucru nu ma bazez pe mine ( pe faptul ca as fi mai buna, mai inteleapta, mai sfanta ), ci pe promisiunile care se gasesc in Biblie.
( ex: "Fiindcã atît de mult a iubit Dumnezeu lumea, cã a dat pe singurul Lui Fiu, pentruca oricine crede în El, sã nu piarã, ci sã aibã viata vecinicã." Ioan 3:16
Sebastian,
Sincer, nu cred ca acest subiect ar trebui sa ajunga subiect de disputa intre diferite culte/secte, nu cred ca aceasta a fost intentia Emiliei.
Hai sa ne expunem parerile fara sa atacam pe altcineva, pentru ca in definitiv suntem oameni maturi si fiecare este liber sa creada in ce vrea.
Sper din tot sufletul sa nu te superi, mai ales pentru ca in multe din postarile tale am fost de acord cu ce spuneai ( chiar daca eu sunt baptista
)
Cu drag
Alexxia
Lumea este plina de frumusete atunci cand inima este plina de dragoste
http://www.foreverliving.ro/distr/Bunea085-463/
http://community.webshots.com/user/aalexxia
crism spune:
quote:
Deocamdata ma reduc la a intreba doar atat: esti pregatit ptr intoarcerea Lui? Daca s-ar intoarce peste 3 ore? Esti sugur ca vei fi unul dintre ai Lui?
Sunt sigura ca sunt unul dintre copii LUI, si nu pentru ceea ce fac in puterea mea, ci prin Harul LUI. EL m-a mantiut atunci cand L-am acceptat pe Isus ca Mantuitor personal. Dumnezeu cand se uita la inima mea il vede pe EL, pe cel care m-a cumparat prin sangele lui la cruce.

SOLA SCRIPTURA! SOLI DEO GLORIA! SOLO CRISTO! SOLA GRATIA! SOLA FIDE!
un_tata spune:
Sunt multi cei care vor sa aduca acum vestea cea buna si poporului roman, cel care a fost evanghelizat acum 2000 de ani de Sf. Apostol Andrei, ucenicul Domnului.
Inainte de a continua aceasta discutie, este necesar sa precizezi de care cult apartii. In orice caz, la crestin-ortodocsi numele Mantuitorului se scrie Iisus, adica cu doi de "i".
* * *
quote:
Originally posted by alexxia
Sebastian,
Sincer, nu cred ca acest subiect ar trebui sa ajunga subiect de disputa intre diferite culte/secte, nu cred ca aceasta a fost intentia Emiliei.
Hai sa ne expunem parerile fara sa atacam pe altcineva, pentru ca in definitiv suntem oameni maturi si fiecare este liber sa creada in ce vrea.
Sper din tot sufletul sa nu te superi, mai ales pentru ca in multe din postarile tale am fost de acord cu ce spuneai ( chiar daca eu sunt baptista)
Cu drag
Alexxia
Nu voi transforma aceast topic intr-o disputa intre culte. Cred ca este necesar ca autorul topicului sa precizeze cultul de care apartine. Biserica Ortodoxa se bazeaza pe Sfanta Scriptura si pe Sfanta Traditie iar evanghelistii (de exemplu) spun SOLA SCRIPTURA. Ortodoxia are cele sapte taine printre care spovedania si impartasania iar altii nu le au.
Nu se poate sa nu se ajunga la dispute intre culte daca nu se precizeaza carui cult ii este destinat acest topic. Elementele de baza difera si atunci disputele apar din primele mesaje.
De exemplu, ignorand aceste lucruri, sa raspund la intrebare.
Stiu ca nu sunt pregatit si ca nu am haine de nunta (adica hainele unei vieti curate cu care sa fiu primit in Imparatia Domnului) si, daca as muri acum, as merge in iad. De la ultima spovedanie am mai facut unele pacate si n-am pocainta.
Nu este suficienta CREDINTA (caci aceasta este moarta fara fapte (dupa cum a spus Mantuitorul)), ci sunt importante si FAPTELE si SPOVEDANIA si SFANTA IMPARTASASNIE si POCAINTA.
Deja se vede ca este foarte important sa stim de la inceput cultul de care apartinem. Unii n-au nici o consideratie pentru spovedanie sau impartasanie. Cum vom putea dialoga - in acest caz - fara a ajunge la dispute intre culte?
Este bine ca autoarea topicului sa precizeze cultul de care apartine.
Eu nu voi transforma acest topic intr-o disputa, ci ma voi retrage.
Va rog sa ma iertati.
Sebastian
(un crestin-ortodox)
pulstar spune:
quote:
Initial creeata de Emilia B.
.. esti pregatit ptr intoarcerea Lui? Daca s-ar intoarce peste 3 ore? Esti sugur ca vei fi unul dintre ai Lui?
Initial crezusem ca este vorba despre Lord of the Rings partea 3-a, "Return of the King"
Nici nu sunt pregatita pentru o eventuala intoarcere asa, de fapt imi este egal daca se va intoarce a doua a trei-a sau a n..-a oara, de fapt nici nu se stie cu siguranta daca a existat vre-o data,
iar daca a existat, imi este la fel de egal..Daca ar fi sa se intoarca, in mod sigur NU as fi unul dintre ai lui...
Va doresc succes in procesul vostru de mantuire...

-----------------------------------------
* Nimic nu se pierde, totul se transforma *
http://photos.yahoo.com/pulstar3/
un_tata spune:
quote:
Originally posted by pulstarquote:
Initial creeata de Emilia B.
.. esti pregatit ptr intoarcerea Lui? Daca s-ar intoarce peste 3 ore? Esti sugur ca vei fi unul dintre ai Lui?
Nici nu sunt pregatita pentru o evetuala intoarcere asa, de fapt imi este egal daca se va intoarce a doua a trei-a sau a n..-a oara, de fapt nici nu se stie cu siguranta daca a existat vre-o data,iar daca a existat, imi este la fel de egal..
Daca ar fi sa se intoarca, in mod sigur NU as fi unul dintre ai lui...
Va doresc succes in procesul vostru de mantuire...
Este regretabil ca-i iei peste picior pe cei care se preocupa de mantuire.
Existenta in istorie a lui Iisus Hristos nu poate fi contestata nici de cei mai inversunati opozanti. Exista suficiente dovezi arheologice, inscrisuri vechi, documente (cum ar fi scrisori ale contemporanilor (printre care si a sotiei lui Pilat)).
In caz ca nu te intereseaza propria mantuire, este foarte trist.
Sebastian
un_tata spune:
quote:
Originally posted by xenocid
"Psst jesus is coming/ Everyone looks busy"
*Ex astris, Scientia*
Xenocid,
Dupa ce vei pleca din aceasta lume, nu vei mai fi la fel de sarcastic in momentul in care vei da ochii cu Iisus Hristos.
Si nu in ultimul rand: nu te onoreaza deloc sa scrii "jesus" cu initiala mica. Daca te respecti ca om cult, nu iti poti permite asa ceva pentru ca te autodescalifici. Chiar si opozantii lui Iisus - care se respecta cat de cat ca oameni - scriu Jesus si nu "jesus".
Sebastian
xenocid spune:
nici un dihor, jder, sconcs, sobolan aici la sfarsit?
ntz.. ntz..
*Ex astris, Scientia*
alexxia spune:
Alin 
Iti respect parerea cu privire la Divinitate si te rog frumos sa dai dovada de toleranta ( Pentru ca imi place sa fiu tolerant... ).
Stiu ca uneori este greu.
Chiar daca credinta noastra ti se pare naiva ( ca sa nu spun prosteasca ), cred totusi ca nu trebuie batjocorita.
S-ar putea ca reactiile tale sa fi fost provocate de raspunsurile pe care le-ai primit la alte subiecte, dar tine cond de faptul pe forum sunt si crestini care nu te-au deranjat cu nimic.
inca una in semn de pace :)
Cu drag
Alexxia
Lumea este plina de frumusete atunci cand inima este plina de dragoste
pulstar spune:
quote:
Originally posted by un_tata
Este regretabil ca-i iei peste picior pe cei care se preocupa de mantuire.
In caz ca nu te intereseaza propria mantuire, este foarte trist.
un tata, nu iau pe nimeni peste picior, doar uram succes celor preocupati de mantuire, pt. ca stiu ca este un lucru foarte important pentru ei...
Nu ma intereseaza propria mantuire pentru ca nu cred in asa ceva, sau cel putin nu in modul cum aceasta este prezentata de catre biserica.
Eu consider ca "mantuirea" este un proces intrinsec care se castiga prin fortele proprii si nu ceva care poate fi primit cu usurinta cu care primesti un cadou la o aniversare. Astfel, daca maine ar veni Isus si mi-ar oferi mantuirea, l-as refuza frumos...
Sper ca nu am jicnit pe nimeni, iar daca am facut-o imi cer scuze...