Interviu pt job!

Interviu pt job! | Autor: motanik

Link direct la acest mesaj

M-am gandit sa postam impresii de la interviuri, cele mai frecvente intrebari, intrebari-capcana, dedesubturi etc. Ce ziceti?

Andra
http://community.webshots.com/album/170190778fEpvgj

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Parca a mai fst subiectu asta..cel putin unu asemanator rau de curand..

Luminita si DAVID - 11.03.2004

"Il y a des fleurs partout, pour qui veut bien les voir" (Henri Matise)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Daca a mai fost, scuze, nu stiam...Eu una caut un job acum si de asta mi-a venit ideea...

Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura B spune:

Luminita, ai cumva si un link la subiectul asemanator? As fi si eu interesata sa-l citesc.

Laura
_

"We build too many walls and not enough bridges." Sir Isaac Newton

Mergi la inceput

Cred ca te referi la subiectul INTERVIu si daca e asa, ala este despre interviurile la ambasada pt viza de America....

Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

Si ce daca a mai fost subiectul asta, unele dintre noi sunt "nou venite" si nu au descoperit toate subiectele.

Despre interviuri, ce sa zic?
Am participat la cateva, dar din pacate aici in Romania mai mult conteaza ochii frumosi decat ce ai in cap. Nu in toate cazurile, bineinteles, insa se intampla destul de des.
Pentru ce post ai optat?

Mergi la inceput

Ramonika, eu in Uk am trimis mailuri si am dat telefoane pt posturi de teacher sau teacher asssisstant si chiar pt receptionist la hotel...Deocamdata, aici, am dat numai interviuri prin telefon, date personale, cate ceva despre jobul de inainte etc. Acum astept...

Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucia_cs spune:

Ce mai surprinzatoare intrebare care mi s-a pus la un interviu a fost "Spune-ne ceva despre tine." Eu ma asteptam la intrebari clare si avem rapsunsuri clare, dar asta m-a surprins rau de tot. Am iesit din situatia proasta, dar a fost nasol de tot.

Am citit ca la aceasta intrebare incepi sa-ti povestesti Cv-ul in ordine cronologica.

Lucia sotia lui Csaba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Pe mine mai ma enerveaza intrebarea de genul "cm te vezi peste 5 ani?" sau "care sunt aspiratiile tale in cadrul companiei noastre?"
Pffff! Nu poti decat sa lasi imaginatia sa zburde si sa bati cu gratie campiile...ce te faci insa daca dai cu bita-n balta?
Eu una incan u stiu sa raspund la astfel de intrebari...stie careva?

Dana - mama lu' Radu Stefan

Poze la: http://community.webshots.com/user/danateu

Mergi la inceput

Lucia, intrebarea asta e foarte frecventa la interviuri. trebuie sa incepi sa le spui date incununate de succes din experienta ta. De exemplu sa spui ca cel mai important lucru legat de tine pe care ai vrea sa il stie cineva este faptul ca in cadrul firmei x ai avut urmatoarele activitati pline de scucces sau ceva de genul asta.
Daca m-ar intreba cum ma vad peste 5 ani, as fi atenta sa nu aiurez prea atre, adika nu ii intereseaza daca noi ne vedem cu bani, casa sau masina, e vorba despre cum ne vedem dpdv al jobului si al castigarii experientei. as zice ca ma vad un om cu multe aptitudini pe care le voi dobandi probabil in cadrul respectivei firme...un om cu multa experienta capabil sa se descurce in orice situatie...ca ma vad realizata dpdv profesional...asta as zice eu.

Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

Dragelor,

Eu una sunt victima legilor lui Murphy, adica cu cat mi-am dorit mai mult un job cu atat sansele sa-l obtin au scazut drastic. La un moment dat am fost chemata la 2 interviuri, posturi bune si de perspectiva insa nu ce mi-ar fi placut mie. Evident ca mi-au dat jobul, eu am fost la serviciu 2 luni si pe urma am renuntat ca nu mi-a placut, nu faceam din convingere ce faceam, deci mi-am prezentat demisia. Poftim de mai intelegeti. Dupa multe alte interviuri am invatat cateva "chei" ale succesului:
1. Neaparat sa fii relaxata la interviu, raspunzi hotarat la intrebari, ferm, onest. Atentie la capcane, nu prea multa onestitate, cam ce i-ar placea angajatorului sa auda, insa nici sa nu pari disperat, adica sa nu-i dai de inteles angajatorului ca tu de fapt ai spala si podelele in institutia aia, numa' sa te angajeze. Ei vor sa vada ca-ti cunosti valoarea.
2. Zambesti relaxata, insa nu un zambet inghetat pe buze de gen ranjet, privesti interlocutorul drept in ochi, iti apleci putin capul cand iti vorbeste posibilul angajator, (denota interes)
3. refuzi politicos cafeaua sau ce ti se mai ofera cu un simplu, nu, multumesc frumos
4. Limbajul trebuie sa fie elevat, iar asta am observat ca nu prea se aminteste, insa este deosebit de important, mai ales daca angajatorii sunt straini si voi vorbiti intr-o alta limba decat cea materna cu ei. Nu va temeti de neologisme insa sa nu cadeti in pretiozitate, atentie!
5. Cat mai putine pauze, 0 "deci"-uri, si a-uri in vorbire
6. CV-ul vostru trebuie sa fie IMPECABIL, fereasca Dumnezeu sa-l prezentati cu greseli de ortografie sau gramaticale, pierdeti toata credibilitatea; sa fie prezentat sub forma simpla, concisa, ca sa fie usor de urmarit
7. da bine sa va interesati despre companie cat mai mult inainte de interviu, sa inserati unde se poate cunostintele voastre despre ea in interviu8. Fiti entuziasti, nu va sfiiti sa spuneti cat v-a placut sa faceti cutare sau cutare lucru cand lucrati nu stiu unde si ce experienta fantastica a fost pentru voi. (Atentie, aici urmeaza de obicei intrebarea de ce ati parasit locul respectiv de munca)

Ei, cam astea imi vin in minte acuma, needless to say ca si tinuta trebuie sa fie de birou, puteti adauga insa un acesoriu sic care sa va individualizeze (brosa, esarfa dar nu zorzoane). Ca idee generala si ceea ce ma ajuta pe mine cand ma duc la vreun interviu: ma gandesc ca voi cunoaste oameni interesanti, ma gandesc la interviu la ca o oportunitate de comunicare, de a pune in practica cunostinte legate de limbajul corpului, de a-mi exersa o cat mai interesanta prezentare despre mine. Ma duc sa "flirtez" cu cuvintele daca vreti, caci recunosc ca este o provocare pentru mine sa exprim lucrul potrivit la momentul potrivit si cu cuvintele potrivite. Ce sa faci, sunt vanitoasa...

scarmanus

Sa nu lasi nici o zi sa treaca fara sa faci sau sa auzi ceva frumos.

Mergi la inceput