As dori niste retete (incercate) pe baza de gulii.
Va multumesc.
FlorentinaE
Raspunsuri
valentinag spune:
Eu fac doar supa de gulii,altceva nu stiu.
1 gulie mare,1 morcov,1 ceapa,bulion,delikat,patrunjel
tai marunt ceapa si morcovul si le pui la fiert,adaugi guliile taiate felioare subtiri sau cuburi(cum vrei)le fierbi,cand sunt aproape gata pui bulionul,delikat si la sfarsit patrunjel verde.
Daca vrei poti sa pui si carne la supa.
Valentina
Never say never!
sheherezada spune:
Daca o sa calesti zarzavaturile in putin ulei inainte de a pune apa o sa aiba un gust deosebit.Daca nu va place bulionul poti sa folosesti numai smintina.
"Nu exista culmi de neatins ci numai aripe prea scurte"
sheherezada
coral spune:
Gulii cu smintina
8 gulii, 5-6 oua, 50 g unt, 1 lingura faina,200 g smāntāna, mirodenii
Se curata guliile si se fierb īn apa sarata. Dupa ce s-au fiert se asaza pe o sita sa se scurga. Pe urma se scobeste cu o lingurita fiecare gulie si se asaza īntr-un vas termorezistent. Se bat 5-6 oua cu sare, faina, mirodenii si se toarna īn cupele de gulii. Peste fiecare gulie se pune o bucatica de unt. Bucatile ramase de la scobit se asaza de asemenea īn vas. Totul se acopera cu 200 g smāntāna. Se baga la cuptor pāna ouale īncep sa se īnchege.
There is a difference between knowing the path and walking the path.
coral spune:
Gulii umplute
Gulii umplute cu carne de vaca
10-15 buc. gulii, 10 linguri de carne tocata, 1/2 ceapa mica, 1-2 lingura orez, untura, brinza rasa, zeama de carne
Se curata de coaja guliile intregi si se taie in partea de sus un capacel. Se pun intr-o oala si se toarna apa clocotita cit sa le acopere si un pic de sare. Se fierb acoperite. Din gulia fiarta se scoate miezul cu o lingurita, se da prin sita si se amesteca cu tocatura de carne si ceapa data prin razatoare. Se umplu apoi guliile cu carne tocata,amestecata cu orez, se aseaza intr-o tava, se presara deasupra brinza rasa, se stropesc cu untura si se dau la cuptor. Ceapa se poate praji cu carnea, orezul si miezul de gulie se adauga la sfirsit. Cu acest amestec se umplu guliile.
Gulii umplute cu orez
6 gulii, 1 pahar orez, 1/4 kg mazare, marar, sare, ulei, 1 ceapa, 1 morcov, 2 cesti de supa de zarzavat sau apa
Se curata guliile de coaja, se scobeste miezul. Se caleste ceapa in ulei incins si morcovul ras, se adauga orezul, se stinge cu supa de zarzavat sau apa, se adauga mazarea,se lasa sa fiarba acoperit, pina se moaie ambele si scade complet zeama, apoi se amesteca cu mararul tocat. Cu acest amestec se umplu guliile, se pun una linga alta intr-o cratita cu putin ulei si se lasa sa se rumeneasca la cuptor. Cind se scot din cuptor se presara cascaval deasupra.
There is a difference between knowing the path and walking the path.
coral spune:
Salata de gulii cu maioneza
7 buc. gulii potrivite, 2 buc. ardei grasi, 3 buc. rosii, o salata verde, o ceasca maioneza
Se curata guliile, se taie rondele si se fierb in apa cu sare, dupa care se scurg si se pun intr-o salatiera. Se amesteca apoi cu un ardei gras taiat fideluta si cu maioneza. Se garniseste cu felii de rosii, de ardei gras si frunze de salata verde. Se pot adauga masline negre sau verzi.
Gulii cu smintina
2-3 gulii mari, sare, piper, 2 linguri unt, 1 lingurita faina, ½ pahar smintina, patrunjel, marar, putin zahar
Guliile curatate de coaja se taie felii subtiri. Se calesc in unt, se adauga faina, se sting cu apa, se adauga zaharul, sarea, piperul si se lasa sa mai dea citeva clocote cu verdeata tocata
Se servesc cu smintina.
Mincare de gulii
6-7 gulii, 2 linguri unt, 1 ceapa, 1 pahar lapte, 2 linguri faina, ½ lingurita zahar, 1 lingurita marar si patrunjel tocat, sare, casacaval ras.
Se curata guliile, se spala si se taie felii groase de 1cm. fiecare felie se da prin faina si se prajeste usor pe o parte si alta. In restul de unt, seprajeste ceapa tocata marunt pina ce devine galbuie, se adauga o lingurita de faina, se lasa sa se rumeneasca, apoi se stinge cu laptele si se lasa sa dea un clocot. In acest sos se pun guliile prajite, se sareaza si se lasa sa fiarba incet, acoperit, amestecind din cind in cind usor in cratita. La urma se adauga ½ lingurita de zahar, mararul si patrunjelul tocat si cascavalul ras
There is a difference between knowing the path and walking the path.