Preot duhovnic
Raspunsuri - Pagina 8
un_tata spune:
Irina,
Este foarte frumos ce ai povestit. Intr-adevar, minuni se intampla mereu in viata noastra si nu trebuie sa vedem neaparat deschizandu-se cerurile pentru a crede. Cand te rogi cu credinta, din suflet si - mai ales cu lacrimi - Dumnezeu nu te lasa.
Sebastian
star33 spune:
Un_tata si eu citesc cu mare placere mesajele tale si iti multumesc pentru cuvintele frumoase.
Pe mine m-au ajutat foarte mult sfaturile tale si ale tuturor fetelor, tocmai pentru ca aceasta problema am si eu: gasirea unui duhovnic caruia sa ii pot spune framantarile mele si care sa ma indrume mai departe. Cu voi alaturi sunt sigura ca voi reusi!
star33 spune:
Draga Irina, povestea ta este minunata si este o incurajare pentru noi sa ne rugam pentru problemele noastre si sa credem ca Dumnezeu le rezolva intotdeauna.
adela2 spune:
Un tata, nu am scris ca m-ar deranja cumva citatele in sine, ci modul in care tu te raportezi la ele. Acest mod este unul demagogic si este pacat sa creada lumea (mai ales cei care abia acum incep sa cunoasca ortodoxia)ca este corect.
Crestinismul trebuie trait si gasit modul de explicare al trairii eventual.
De ex.legionarii impecabili din punct de vedere moral, departe de a fi demagogi, prin ceea ce au pus in aplicare demonstreaza ca nu au inteles ortodoxia, transformand-o intr-o superba ideologie. Astfel,nu li s-a parut contrar credintei a omori in numele dreptatii. (mai se si spovedeau deci teoretic erau buni crestini)
Alt ex.:pentru musulmani, totul este motivat ideologic si imbracat religios.Coranul interzice cu asprime sinuciderea. Fanaticii au gasit solutia:cel care o face in numele religiei si impotriva necredinciosilor este declarat martir.
Exemplele ar putea continua dar ma opresc aici pentru ca nu vreau sa incep o polemica aici si nici pe pm (am citit pm pe care mi l-ai trimis)doar suntem ortodocsi toti , nu?
Semeni totusi putin cu ostasii ((oastea domnului) si toti stim ca si ei au duhovnici , nu?
Oricum, nu am vrut sa te supar.
un_tata spune:
quote:
Originally posted by adela2
Un tata, nu am scris ca m-ar deranja cumva citatele in sine, ci modul in care tu te raportezi la ele. Acest mod este unul demagogic si este pacat sa creada lumea (mai ales cei care abia acum incep sa cunoasca ortodoxia)ca este corect.
Semeni totusi putin cu ostasii ((oastea domnului) si toti stim ca si ei au duhovnici , nu?
Nu vad cum m-am raportat demagogic la citatele pe care le-am dat. In mesajul in care am redat fragmentul despre gasirea unui duhovnic nu am adaugat nici un cuvant de la mine, ci totul este preluat din cartea citata. Deci, inca o data: cum m-am raportat demagogic? Dar, daca totusi am facut-o, a fost din cauza starii mele decazute si imi cer iertare.
In ceea ce priveste Oastea Domnului, iti pot spune ca nu ma numar printre ostasi, ci sunt un simplu crestin ortodox.
Astazi a inceput postul si nu doresc sa intru in polemici, ci sa ma pregatesc putin si sa invat cate ceva despre smerenie, pocainta, cercetarea cugetului, tacere... De aceea, voi face liniste (si) in acest forum in care, in ultima vreme, am vorbit numai la acest topic.
Va rog pe toti sa ma iertati si va doresc toate cele bune.
Sebastian
irina.c. spune:
Adela,daca nici invatatura ortodoxa data de sfinti sau de un episcop si mitropolit al Bisericii nu poate fi luata drept ortodoxie...Un_Tata a facut foarte bine dand acele citate.Daca nu ma insel,parintele Cleopa spunea ca nicidata(pe cat posibil)sa nu vorbim de la noi,findca suntem pacatosi si cu mintea intunecata de pacat,ci sa vorbim de la Sfintii Parinti,care au fost luminati privitor la adevar.Ortodoxia nu este numai iubire de aproape,ci este,in primul rand ,iubire de Dumnezeu si iubire de Adevar.Nu o sa "ajusteze"Biserica invatatura Sfintilor parinti,ca sa placa lumii.Cine are urechi de auzit ce spune Hristos,prin glasul Sfintilor Sai,sa auda,cine nu,sa fie sanatos...
Asta nu inseamna ca trebuie sa taiem limbi si urechi in dreapta si in stanga(presupun ca partea asta te-a revoltat),ci ca ,precum Sfintii Apostoli l-au aparat pe Hristos,cu atat mai mult noi sa ne aparam indrumatorul duhovnicesc,caci ,prin ascultare de duhovnic,ne putem mantui sufletul.
Cat despre coran,unele sure pot fi anulate de altele;deci sura care spune ca nu ai voie sa te sinucizi este anulata de cea care promoveaza jihadul.Nu stiu exact principiul,dar cam asta e ideea.Sa nu comparam islamul cu crestinismul,fiindca nu exista puncte convergente intre ele.
Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."