Buchetul de mireasa

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralucasimarius spune:

Eu zic sa-ti faci buchetul din florile care-ti plac.Cum sa influenteze niste flori casatoria ta?Stiu ca sint multe superstitii legate de nunta si ca ai tendinta sa le crezi dar nu trebuie exagerat.Inainte de nunta si eu ascultam la tot ce mi se spunea.Daca era sa ma iau dupa gura lumii optiunile deveneau limitate asa ca intr-o criza de nervi am spus ca nu mai ascult pe nimeni.
Am facut foarte bine si am avut o nunta superba.Sint convinsa ca si viata va fi la fel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Buchetul meu a fost de trandafiri rosii, superb! L-a comandat sotul meu, ca asa e obiceiul aici, eu l-am vazut inainte de a pleca la biserica. Si florile pt el au fost tot naturale, un boboc de trandafir rosu si cu alte plantute la care nu le stiu numele .

Mi-a fost egal ca e banal buchetul de trandafiri rosii, daca asa l-a ales sotiorul meu! Si am pus de o parte un trandafiras din el , ca sa-l am ca amintire...

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana07 spune:

Acum... trebuie sa avem in vedere inca un aspect atunci cand alegem florile pt buchetul de mireasa. Este foarte important ca respectivele flori sa fie si rezistente nu numai frumoase. Asa ca...degeaba imi plac mie...margaretele...sa zicem, daca ele saracele, dupa 2 ore fara apa se ofilesc...Asta cred ca pot sa ne spuna cei de la florarie; stiu ei mai bine ce si cum...



Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti intreaga lume.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalin spune:

Subiect initial: Buchetul miresei
postat de Stefana, 23/07/2004, 18:51:05

Salutari, foste si viitoare mirese!
Vreau sa va intreb, pentru ca fac o prospectare a pietei, cat mai costa buchetul miresei si imbracatul lumanarilor cu flori naturale (trandafiri sau crizanteme). Ma intereseaza mai mult preturile din provincie, ca in Bucuresti sigur e mai scump totul.
In alta ordine de idei, am auzit ca inainte de nunta trebuie sa duci un cadou nasilor. Cam ce as putea lua si de ce valoare trebuie sa fie? Nu vreau sa ma fac de ras.
Spor la pregatiri!
Stefana



raspuns postat de ralucasimarius, 23/07/2004, 19:10:51

Chiar azi am intrebat la o florarie cit costa buchetul de mireasa; de la 400000 la 1200000. Cele mai scumpe sint cu crini din aceia care atirna (scuze dar nu stiu daca au vreo denumire specifica).
Este vorba despre o florarie din Bucuresti dar nu cred ca preturile difera foarte tare.



raspuns postat de angi_gemeni, 25/07/2004, 09:48:22

Cand am fost mireasa, noi, eu si sotul meu, ne-am ocupat de tot; si de lumanari si de buchete, de flori.
Cand am fost nasa, lumanarile eu le-am comandat(a fost alaturi de mine si fina mea, pentru ca trebuia sa-i placa si ei) si le-am platit noi, nasii.
Nasii se ocupa de lumanari, mirele de buchete. Finul meu a luat buchete atat pentru mireasa, cat si pentru nasa.
N-ar rost sa-ti zic de preturi, pentru ca eu am fost mireasa acum 5 ani, iar nasa acum 3.
Atentie la crini: sa nu fie din aceia care pateaza(nu stiu cum se numeste chestia aia din crin... stiti voi la ce ma refer...).
Eu am avut trandafiri(portocalii; tipa de la florarie mi-a zis ca se numeste culoarea "trixx"), iar fina mea, si eu ca nasa, am avut buchete din flori de camp; buchetele au fost superbe!!!

Angi&Andrei&Andreea



raspuns postat de Michelle_2004, 26/07/2004, 11:35:24

Eu pt sa-ti spun preturi din Bucuresti. buchetele sunt cam intre 800.000 - 2.200.000 lei, depinde mult de flori si marime iar lumanarile inte 2.500.000 - 5.000.000 (perechea). Cu crizanteme sunt mult mai ieftine decat cu trandafiri.

Spor la preatiri si tie,
AnaMaria



raspuns postat de blanca000, 26/07/2004, 12:39:37

Am comandat si eu florile.Lumanarile ne costa 2.500.000 perechea si sunt din crini albi si trandafiri galbeni, buchetul nasei numai din trandafiri galbeni 620.000 lei iar buchetul meu e din 11 trandafiri albi mari +5 trandafiri albi mici in forma din aceea prelunga si a costat 1.100.000 lei sper sa iasa frumoase, abia astept. Inca nu am comandat buchetul de cununie.



raspuns postat de Denisam, 26/07/2004, 16:36:18

Buna,
Eu am avut nunat de curand si am facut buchetul din 3 crini crem, superbi si vreo 12 trandafiri portocalii cu verdeatza si flaorea miresei-a iesit super, si a fost in forma de acscada nu rotund..Toat lumea l-a admirat si fetitele s-au batut pe el..
Asa ca d cvrei o poza, no probl, just let me know..
Succes!

Denisa



raspuns postat de Claudelu, 27/07/2004, 00:32:13

Al meu a fost din trandafiri portocali si albastri...am avut, parca 4 albastri si 5 portocalii si putina floarea miresei...
Am totusi si eu o intrebare...Am vazut ca ati spus de buchetul nasei!!?? La ce-i foloseste? La noi in Ardeal se pun nasilor doar cateva flori in piept..

Claudia si Raul(01.04.2004)



raspuns postat de system_level, 27/07/2004, 13:10:24

Uh .. Mare problema intr-adevar. Am cautat si eu raspunsuri la aceleasi framintari si va spun sa fiti cu mare bagare de seama. Nu zic ca toate floraresele sint la fel dar.. ele cauta mai intii multumirea lor si mai apoi daca te-au "fript destul" poate ca mai fac concesii la pret. Concret feriti-va de termene lungi de preluat comanda si de promisiuni de flori super olandeze sau de mai nu stiu unde. In piata Amzei am fost incantati ca ni se va face si ni se va drege dar pina la urma la remarca noastra ca sint cam ofiliti trandafirii dintr-un buchet ce statea sa fie livrat , florareasa ne-a asigurat ca ea inainte de al livra mai rupe din petale ca sa arate frumos si proaspat. Am mai aflat ca se pun flori chiar rupte si legate cu sirma. Sigur am plecat imediat. pretul era de peste 1 mil la un buchet de mireasa in stil lacrima(usor alungit) cu 5 trandafiri mari si citiva mici plus toata verdeata ce ascunde. Alte preturi :250mii un pampon mare pt masina, 100 mii unul mic pt oglinda masinii. Panglica se gaseste cu oarece truda in librarii cu 100mii rola din care ies cam doua pampoane mari plus ceva pt oglinzi.
La Eroilor preturile sint cam de la jumatate in sus. Am gasit cu 500mii buchetul in acelasi stil cu promisiunea ca florile pot fi taiate in fata noastra si pregatite pt lucru; despre pampoane si ele sint la 100mii doua. La floraresele de cartier preturile deja urca ceva pt ca nu sint in stare sa le faca si se vede ca le comanda alt undeva. Sfatul meu e sa mergeti sa sondati in Eroilor(nu va spun la cine sa nu credeti ca am eu vre-a afacere), intrebati, sa fiti exigenti si dupa ce cadeti la pret sa promite-ti ca mai dati ceva in plus daca sinteti multumiti ca sa nu zica nici ea ceva. Eu asa fac dar iau in calcul si o posibila teapa (flori vestede). Va urez celor care sinteti in febre pregatirilor "multa bafta" si succes.



raspuns postat de ralucah, 30/07/2004, 14:24:19

Deoerece lucrez in domeniu simt nevoia sa fac cateva precizari:
Comanda se ia cu o saptamana inainte de nunta. Florile pot fi autohtone sau import Olanda (in special trandafirii mai deosebiti, anthurium, lisyathum, etc). Buchetele se lucreaza cu sarma (sistemul clasic) sau pe sistem microfon (un suport in forma de microfon care are incorporat un burete de florarie). Sistemul microfon nu il recomand niciodata deoarece florile pot sa cada oricand. Deci florile se insarmeaza nu pentru ca sunt rupte si pentru a fi lucrate. Un buchet de trandafiri lucrat astfel tine foarte bine pana a doua zi.Cele mai rezistente flori pentru lucrat sunt trandafirii, orhideele (nu toate specile), crizanteme. cele mai problematice - crinul (nu tine si se poate inegri pe margine), jerbera (se lasa petalele).
Si inca o precizare: un buchet din 5 trandafiri + minirosa (trandafirasii mici) la pretul de 1 milion este enorm! In plus minirosa nu sunt deloc rezistenti.



raspuns postat de bogdanai, 24/08/2004, 11:11:48

O intrebare pt ralucah, in calitate de specialist:
poate poti sa-mi explici si mie de ce luminarile mele, din gerbera si trandafiri (mari si minirosa) si buchetele din trandafiri (mari si minirosa) au tinut perfect o noapte intreaga, fara sa aiba coditele in apa, iar luminarile si buchetele sorei mele, din gerbera si trandafiri, desi au avut fiecare codita bagata in cite o eprubeta cu ceva (apa sau conservant) ... s-au cam flescait pina la sfirsitul petrecerii ??? Ca eu ma gindeam ca daca au eprubeta sut mai rezistente ...

Boghi



raspuns postat de ralucah, 24/08/2004, 12:06:41

In primul rand depinde foarte mult de calitatea marfii. Florile care vin de afara sunt pe categorii de calitate -( de aici si diferentele de pret). Anul acesta spre exemplu trandafirii crem desi au venit in tara la pret de categorie A au fost majoritatea de categorie D. Adica marfa proasta mai pe romaneste.
In al doilea rand depinde de temperatura la care au fost tinute pana la momentul in care au fost lucrate -predate clientului (nu ar trebui sa depaseasca 15 grade).
In al treilea rand depinde si de temperatura zilei respective. Daca este canicula asa cum am spus unele flori sunt mai problematice si mai "riscante".
Fiolele se folosesc mai rar si de obicei pentru a incarca pretul. oricum degeaba folosesti fiole daca marfa este slaba calitativ si a fost tinuta in conditii improprii.
te pup

Mergi la inceput