Iubitul pe primul plan, sotul...la etc!!!!

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mircea42 spune:

Ioana Sora dixit:

"Nu stiu care sunt motivele reale ale barbatilor [sa inshele], dar, din cate am auzit si eu, sunt mult mai superificiale decat ale femeilor. "
Din cite am auzit...
Deci nici macar am vazut, cu atit mai putin am simtit ce e in sufletul craiului...

Or, daca un lucru se pitrece, el are motive intemeiate sa o faca. Adica la respectivul presiunea in testicule este greu suportabila, ori ideea ca nu e suficient de barbat, ori dorul de a se razbuna pe o nevasta pleostita inainte de vreme (0 sa-mi spuneti ca s-a ramolit ingrijind de casa, de copii, de mileuri, de muraturi etc., dar imi asum riscul asta).
Si mai ales pentru ca asha ii spune specia, sa semene piste tot (a tout vent).
Deci exista motive, si nu neaparat superficiale, asa cum a auzit colega noastra de forum...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mircea42 spune:

"Atunci cand te casatoresti iti iei un angajament si e absolut corect..."
Desi afirmatia de mai sus se vrea ABSOLUT corecta (probabil ca nici Mos Dumnezeu nu se aventureaza in as- gasi gesturile, gindurile atit de categoric corecte), o voi birfi, mai ales ca ideea asta am intilnit-o si in numeroase alte subiecte dezbatute pe acest site.
Si-mi permit sa incep cu un banc. Un calator mai slab de minte se pierduse prin tren. "Dar nu aveti nici un reper al compartimentului dvs.?", se ofera sa-l ajte conductorul. "Ba da, in fata lui era un chiosc de ziare"!

Asa si cu angajamentul la casatorie (inclusiv acela ca vei sta cu celalalt toata viata. E ca si cum ti-ai lua angajamentul, vara, sa stai in camasha si la iarna, sau invers, in palton vara. Pai fratilor si surorilor, se schimba atitea ulterior!! Un angajament la 25 de ani nu e departe de soliditatea celui intre copii. Tocmai de-aia exista morala, legi in unele societati etc., ca sa suplineasca neputinta noastra de a tine angajamentul de la starea civila + biserica.

Si inchei cu o trimitere la o replica Morgan Freeman, in Shawshank Redeption. Intrebat daca regreta omorul comis in urma cu 30-40 de ani, omul spune: "Eu regret din toata inima. Dar nu pot spune asta si in numele copilului necopt care a comis faradelegea, si care a plecat de mult din mine..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danro spune:

Luati aminte, ca bine zicea intr-un cantec popular, Ramona Vita,pe care o indragesc foarte mult:"PENTRU DRAGOSTE DE-UN CEAS,ITI FACI VIATA UN NECAZ!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otis41 spune:

Desti suntem casatoriti de 4 ani nu am avut momente de neincredere unul fata de celalalt. Fiecare zi e o mica sarbatoare asa ne-o facem noi pentru ca viata pe aici e si asa scurta nu stim cand vom lua bagajul sa plecam pentru eternitate. si mai ales ca noi ne vedem cei mai frumosi, mai buni, nu vedem pe altii pentru noi. Deci nu e cazul de infidelitate nici din partea lui , nici din a mea.
Asa sa fie la toata lumea ca e tare bine sa te intorci de la serviciu acasa sa ai parte de fericire si iubire!
Sanatate multa!
Otilia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emi si mami spune:

Mey, Roxy, ce ai mey cu serpii?
"E" niste animale foarte haioase. Pe bune, mie imi plac, nu gasesc nimic diabolic la ei. E la fel ca orice alte animale, care este.

Acum, serios, si eu am fost socata de ce le poate trece prin cap unora. Mai ales cand tu, ca om, nu poti concepe sa faci aproapelui tau anumite chestii.
Sa inteleg ca acum ipochimenii au disparut din peisaj? Sper.

On-topic: poate ca procentul infidelitatii este de 50-50 in Vest. Acolo, multe principii morale s-au cam pierdut. Vezi American Beauty, despre care niste prieteni americani mi-au spus ca reflecta dureros de fidel societatea lor.
La noi, nu stiu daca e chiar asa. De ce s-o dam cotita si sa ne prefacem "moderni" si "vestici", romanii (si, mai ales, romancele) au ceva mai multa frica de Dumnezeu, chiar daca exista si multi "serpi" printre noi.

Spunea cineva ca nu ai nevoie de sex ca de mancare. DA, asa este, noi femeile nu avem. Dar barbatii au, in special cei tineri. Sotul meu imi spune ca este realmente ca o foame, baietii de pe forum pot comenta aceasta parere.

Ceea ce-l opreste pe el sa ma insele este faptul ca e un bun crestin. Deci da, se poate si la barbati, chiar daca instinctul sexual e mult mai puternic decat la femei. Totul e sa vrei.

Avand in vedere cele de mai sus, eu cred ca infidelitatea nu are scuza, nici la barbati, nici la femei.
Daca v-ati indragostit de altcineva si nu se mai poate trai cu sotul, divortati frate, inainte sa va cuplati cu X, traim in sec XXI.
Sau, asa cum a patit Roxy, s-a intamplat cand erati in divort... asa e scuzabil, parerea mea. Divortul e "pronuntat" in privinta asta din momentul in care partenerii s-au hotarat sa se desparta, restul sunt formalitati.

Eu, personal, nici cu divortul nu-s de acord, dar mai bine il lasi pe tip decat sa-ti mananci zilele.
Astept rosiile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RA spune:

"Or, daca un lucru se pitrece, el are motive intemeiate sa o faca. Adica la respectivul presiunea in testicule este greu suportabila, ori ideea ca nu e suficient de barbat, ori dorul de a se razbuna pe o nevasta pleostita inainte de vreme (0 sa-mi spuneti ca s-a ramolit ingrijind de casa, de copii, de mileuri, de muraturi etc., dar imi asum riscul asta).
Si mai ales pentru ca asha ii spune specia, sa semene piste tot (a tout vent).
Deci exista motive, si nu neaparat superficiale, asa cum a auzit colega noastra de forum..."
---------------------------------------------------------------------
Ce-i drept astea-s niste motive profund intemeiate!
Uite,iti mai spun si eu unul:"un barbat nu inseala niciodata o femeie
pentru ca e mai frumoasa sau mai desteapta,ci pentru ca e alta."
Si asta-i spusa tot de un barbat,nu de-o femeie!
Aaa,si sa stii ca de obicei femeia aia"pleostita inainte de vreme"
(intre noi fie vorba,exprimarea e cam de prost gust,nu ti se pare?)
are si ea acasa un barbat chel,burtos si caruia ii miros picioarele,
poate de aia nu mai are chef sa se ocupe de look-ul ei!
"Un calator mai slab de minte se pierduse prin tren. "Dar nu aveti nici un reper al compartimentului dvs.?", se ofera sa-l ajte conductorul. "Ba da, in fata lui era un chiosc de ziare"!

Asa si cu angajamentul la casatorie (inclusiv acela ca vei sta cu celalalt toata viata. E ca si cum ti-ai lua angajamentul, vara, sa stai in camasha si la iarna, sau invers, in palton vara. Pai fratilor si surorilor, se schimba atitea ulterior!! Un angajament la 25 de ani nu e departe de soliditatea celui intre copii. Tocmai de-aia exista morala, legi in unele societati etc., ca sa suplineasca neputinta noastra de a tine angajamentul de la starea civila + biserica."
Pai draga Mircea,sigur ca atributul principal al vietii e dinamica!In
acelasi timp,un atribut foarte important al inteligentei e capacitatea de adaptare,de "a face fata situatiilor".
Nu degeaba calatorul tau era cam slab de minte,sa stii!

Ca mintea unora e imatura la 25 de ani,mai treaca mearga,partea proasta e atunci cand constati ca omul nu-i matur nici la 40 de ani,
nici la 50...,niciodata.

De obicei morala,legile si altele de felul asta sunt concepute intr-o societate ca sa intareasca anumite angajamente,contracte sau cum
vei fi vrand sa le mai spui,nu sa le suplineasca!

Roxana,sa ai parte de o casnicie luminoasa,de data asta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Ce v-a venit sa reluati subiectul, dupa atata timp?
Sa va spun si eu ceva: iubitii/iubitele pot exista si in casnicii. Sa ma explic: pot avea o iubita-amanta, dar si sotie-iubita.
Eu consider ca femeia iubita trebuie sa-mi fie sotie. Daca nu-mi mai este iubita, de ce sa mai stau cu ea?
Mie, sotia mea imi este in primul rand iubita.

http://community.webshots.com/user/tora97

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zepellina spune:

quote:
Originally posted by Rufus

Eu consider ca femeia iubita trebuie sa-mi fie sotie. Daca nu-mi mai este iubita, de ce sa mai stau cu ea?
Mie, sotia mea imi este in primul rand iubita.

http://community.webshots.com/user/tora97

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Pt ca la voi e perfect acum , Rufus, si sper sa ramana asa, de ce nu?
Dar daca nu mai e sotul -iubit sa plec doar pt asta?

zepellina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyelana spune:

Daca nu mai este sotul-iubit macar este sotul -prieten.

Dumnezeu sa ne ajute la toti

Mergi la inceput