Relatie bolnava
Nu stiu daca intrebare mea isi are locul aici sau nu ,dar ceea ce stiu este ca problema e de domeniul psihologic.Pe scurt eu am trait multi ani intr-o relatie patologica de codependenta.Citind la cazurile de abuz am ajuns la concluzia clara ca era si o relatie abuziva ,de fapt asta era clar si fara sa citesc am realizat demult asta.Problema e ca eu nu am depins de el nicicum decat psihic.Nu m-am maritat cu el si nici nu am avut copii pentru ca am realizat ca omul e un dezastru din toate punctele de vedere...dar totusi eu eram cea care reveneam la relatie.Acum intrebarea mea catre psihologul de serviciu si catre oricine altcineva este:oare si eu am probleme,cand stau sa rationez logic vad ca de fapt eu mi-am distru viata si am pierdut o gramada de ani si totusi am continuat.
Mi-e groaza sa incep o noua relatie ca sa nu cumva sa cad in acelasi tip de legatura bolnava,pentru ca am convingerea ca si eu am ceva,dar nu stiu exact ce.
Nu stiu daca am fost destul de coerenta dar mi-ar fi de mare folos daca as avea ceva opinii poate si sfaturi.
Va multumesc.
Raspunsuri
karmen spune:
Da, e clar si problema ta. Iti este teama sa o iei de la capat, poate nu ai suficienta incredere in tine, poate te-a dominat in trecutul tau o persoana (si te-ai obisnuit cu o astfel de relatie). In fine, trebuie sa-ti clarifici problemele tale sa vezi unde poti interveni pentru a iesi din aceasta situatie si pentru a evita crearea unei alte situatii asemanatoare in viitor.
Carmen Ghilescu
Kaiva spune:
Multumesc pentru raspuns Carmen,totusi da-mi niste sfaturi,crezi ca am nevoie de o consiliere psihologica sau pur si simplu realizand ca ceva nu e in neregula sa incerc sa uit de tot si sa o iau de la capat cu viata mea?
karmen spune:
AI CURAJ SI INCREDERE IN TINE. Elibereaza-te de aceasta relatie si incepe una noua (dar fii precauta pentru a nu repeta aceleasi greseli). Daca nu reusesti nici de aceasta data, e bine sa soliciti ajutor de la un psiholog pentru a trece prin aceste situatii.
Carmen Ghilescu
thalia spune:
Intr-o piesa de teatru regretatul Toma Caragiu avea o replica
PLEACA FARA SA PRIVESTI INAPOI!e SEMNUL DISTINCTIV AL MARILOR PLECARI!
Kaiva spune:
Exact asta voi face si eu,voi pleca chiar fara sa mai privesc inapoi.Intrebarea e ,plec oare cu problema cu mine??Pentru ca daca Da nu cred ca am rezolvat mare lucru.Ceea ce stiu insa sigur este ca ar fi cazul sa ma maturizez odata si sa schimb multe in modul mea de a gandi si a privi relatiile cu altii in special cu barbatii.