mamici de noiembrie-decembrie 2004 (76)
Raspunsuri - Pagina 13

try spune:
quote:
Originally posted by monica-elizabet
buna burtici si mamici,
azi dimineata am fost la dr la control si nu mi-a dat vesti prea bune, stiti ca va ziceam ca dr din praga nu-mi spunea niciodata de colul meu decat ca este inchis...ei...astazi dr mi-a zis ca am colul scurt dar inchis si ca sa stau mai mult in pat sa ma odihnesc. trebuia sa-mi faca si ecografie astazi dar era f aglomerat asa ca m-a chemat maine la prima ora...alt drum, alta distractie...dar macar sa fie bb santos ca restul nu mai conteaza. m-am cam speriat in leg cu colul scurtat sper sa nu ma apuce mai devreme, nu? iau no-spa si mi-a zis daca ma doare sa-mi pun supozitoare cu scopantil...dar nu ma doare nimic. abia astept sa merg maine la eco.
ma bucur ca sunteti bine, bits nu a aparut azi deloc, ce-o fi cu ea?
felis, cum merge invatatul?
va pup pe toate si mai vorbim...toate cele bune
monica
Monica, nu-i obligatoriu ca tu cat ai fost in Cehia sa fi avut colul scurtat, poate ca atunci era totul ok si ti s-a scurtat de curand. Nimeni nu-ti poate spune de cand ai avut tu colul scurtat sau nu, deci poate ca medicul din Cehia chiar nu avea ce sa-ti spuna de rau de chestia asta.
In plus, parerea mea este ca se exagereaza un pic aspectul asta al colului scurtat. Unele femei au colul scurtat ca o caracteristica a lor, deci asta e starea lor naturala a colului. Nu suntem identice, asa cum si burtile noastre au dimensiuni diferite, asa cum si sanii ne sunt diferiti, cum si pitpalacul nostru este diferit de la una la alta ca aspect etc. Si deci poate ca nu este absolut nici un pericol pentru ele, ci doar asa e colul lor, mai scurt decat al altor femei. Poate ca si tu esti in categoria asta. Poate ca toata sarcina ai avut colul scurtat, cine stie!??!
Am observat ca in general fetele din Ro se confrunta mai des problema colului scurtat si asta ma face sa cred ca medicii de acolo tind sa considere asta o problema mai periculoasa decat medicii din strainatate. Nu spun ca nu exista cazuri reale de amenintare i ncare trebuie sa va protejati bine, dar cred ca de multe ori se face si din tzantzar armasar (nu de catre voi, caci voi nu puteti aprecia pericolul), ci de catre medici. Mi se pare ca se da asa usor si in cant. cam mari No-Spa si alte asemenea medicamente antispasmice.
Asta e doar parerea mea, incerc sa te destresez de problema asta sa nu o consideri o problema majora pentru tine si sarcina ta.

dama spune:
Si pe mine ma cam surprinde problema asta cu colul. Mie niciodata nu mi s-a spus la control daca e lung sau scurt, ci doar ca e bine inchis. Deci sa inteleg ca mai important este sa fie inchis, ci nu neaparat sa fie nu stiu cat de lung.
Acum sa ma vait si eu un pic. Azi mi-a plecat sotul si lipseste 3 zile, motiv de la care mintea a inceput sa mi-o ia razna...daca ma apuca nasterea si el nu e cu mine. Mai rau e ca toata ziua am stat in pat pt ca ma cam doare burtica undeva jos spre zona pubiana (cam ca durerea de ovare). Nu-mi dau seama de la ce, dar e o durere surda si enervanta si corelata cumva si cu salele.
Apropos de pozitie, eu mai nou dorm in fund, nu as fi crezut sa ajung sa adopt pozitia asta (mai auzisem pe unele fete, dar nu ma vedeam facand si eu asa)...si tot sprijinita de toate pernele pe care le am prin casa, inclusiv cea a sotului Daca aveti o perna din aceea tubulara, sa stiti ca e ideala...
37 saptamani
http://community.webshots.com/user/amduminica

monica-elizabet spune:
fetelor, va multumesc din suflet ca incercati sa ma linstiti, try s-ar putea sa ai dreptate cred ca e o chestie cam exagerat aici in rom cu scurtarea colului...insa eu am mare incredere in dr asta de-aici...deci nu prea stiu ce sa mai zic...mi-as dori sa fie asa cum zici tu.
azi desi eram cam obosita am fost sa-mi cumpar papuci de plastic ca nu aveam...pt spital, am luat si niste scutecele pentru bb, nu pentru a infasa bb-eul in ele ci pentru a-l scoate din baie ...pe post de prosop, eu asa le-am folosit la alex si le mai puneam pe patul nostru atunci cand il luam pe el acolo ca sa nu stea direct pe cearceaful nostru....ei ma rog si alte tampenioare...si acum sunt franta, sotzul meu cand am vorbit cu el a zis ca daca ar fi fost langa mine mi-ar fi tras o ...dar ce sa fac am zis sa incep sa-mi fac bagajul de spital ca nu se stie cand ma apuca.
onitza. doamne nu mai alerga dupa autobuz...mai bine stai o ora decat sa patiti si tu si bb ceva...pliiizzzz !!!
felis, stiu ca e aiurea sa nu te poti concentra atunci cand vrei sa inveti.
dama, pai si in afara de sotz nu mai e nimeni care sa te ajute, daca Doamne fereste te apuca?...oricum stai cumintzica si totul o sa fie bine...bb o sa-l astepte pe tati.
gandacico, nu stiu ce m-as face daca m-ar mai si durea...eu sunt panicoasa rau....aveti grija de voi si tu si miche.
roxana si eu zic ca e tot baietzel, ref arisa si fierul de calcat...eu credeam ca fetitzele sunt mai cumintele...credeam ca numai alex e zapacit rau, zilele trecute s-a urcat intr-un pom si s-a zgariat pe fata
fetelor, bits unde-o fi bits-ulica? s-o fi intalnit cu Kenzo?
va pupici pe toate si ma duc sa mai pap ceva ca de stres mananc mereu.o seara placuta si linistita
monica

dama spune:
Monica, nu am cunostinte asa apropiate aici, iar din familie numai sotul. Mama mea vine abia pe la mijlocul lui noiembrie. Si eu sper ca bebe sa-si astepte cumintel taticul si sa vina cand ii e termenul, dar s-a tot vorbit ca din sapt 37 oricand poti naste si cum sunt singura ma gandesc numai la prostii.
Da, chiar ca pe Bits nu am vazut-o deloc azi pe aici. Dar sunt convinsa ca ne anunta in vreun fel daca era sa nasca.37 saptamani
http://community.webshots.com/user/amduminica

fulguletz spune:
michelina, ce serioasa esti in pozele alea...data viitoare vrem si un zambet, plizzzzzz!
try, dama , nici mie nu mi-a zis medicul daca am colul lung sau scurt, incolor sau colorat. Mi-a zis doar ca e inchis si atat...
iar cu medicamentele, acelasi stil ca pe la voi...
Damutza, stai linistita ...cum sa nu-l astepte Davidutz pe tati al lui? trei zile trec tare repede...
Cat despre pozitii noi inventate, eu nu prea pot sa stau deloc in fund din cauza hemoroizilor ...si n-am ce sa le fac pana la nascare..tre sa traiesc cu ei ...si mai rau, am inteles, ca poti sa-i faci si dupa nastere
tu dormi in fund din cauza arsurilor ..sau de ce?
Monica, dar eu nu stiu cum te mai duci si mai rezisti la cumparaturi..ca eu, dupa 10 minute de mers imi innebunesc sotul"nu mai pot..cat mai stam?" si repet intrebarea asta pana ajung acasa
...oi fi eu prea sensibiloasa ?!
Roxy, ce scumpica e Arisa ta...si ce bine arata tortul ala..
oauuuuuu..cat am scris.......sper ca n-am uitat pe nimeni ...si sa nu-i fac concurenta lui try la carnatzoiul ei de mesaj de fiecare seara.. cu
David, 34 sapt., DPN 7 dec.
http://f2.pg.photos.yahoo.com/zumperiox

gandacelu spune:
mama omida pe receptie: bits naste sigur! am eu o presimtire!
ganditi-va la ea, are nevoie de ganduri bune multe-multe! si bune-bune!
acuma daca bits nu naste cre ca se stica de ras!!
mey, io am o pasa mai naspa azi... parca am anchilozat de atata stat in pat... am contractii iara... nu am chef de nimic... m-apuca deprimarea, daca tot n-am ce face...

gandacelu spune:
quote:
Originally posted by fulguletz
eu nu prea pot sa stau deloc in fund din cauza hemoroizilor...si n-am ce sa le fac pana la nascare..tre sa traiesc cu ei ...si mai rau, am inteles, ca poti sa-i faci si dupa nastere
sa-ti spun adevarul?!

dar mai bine nu-ti spun...

mananca multe fructe de acuma, e fff important, dupa nastere o sa fie la "interzise" ca dau colici... SA MA ASCULTI, DA?!

cat despre dormit, la mine functioneaza metoda englezeasca cu perna intre picioare, e

liris spune:
quote:
Originally posted by oLo
Andreea, eu am mai povestit despre astea, chiar aici, pe forumul acesata...
Ca sa eviti episitomia se pt face, cum ai zis si tu, exercitiile stop-pipi. In plus, sa te ratzoiesti la moasa/doctor cum ca nu vrei musai sa faci episitomie. Mai poti face, preventiv masaje cu ulei de migdale dulci (sau ulei de masline, in lipsa de primul), si masaj cu o manusa de baie inmuiata in apa rece (cat mai rece) in zona cu pricina.
Pentru a scurta durata travaliului, e bine sa mergi cat mai mult (atunci cat sarcina ti-o permite), sa urci scari, sa faci orice altceva. Nu e bine sa te duci la spital de la prima contractie, pentru ca acolo te imobilizeaza (de cele mai multe ori) pe un pat pentru monitoritzare, iar pozitia pe spate e cea mai nerecomandata pentru fat, mama si nastere. Dar e f f comoda pentru medici. In plus contractiile in aceasta pozitie, sunt cele mai dureroase (incercati macar sa stati pe o parte sau in sezut.
Eu, cand am nascut-o pe Emma (eram intinsa pe spate, evident, ca eram bleaga pe atunci) si cand sa-mi bina s-o nasc, m-am ridicat instinctiv in sezut. In pozitia sezut(ca si cum ai sta la buda), bazinul e largit la maximum, si copilul trece mai usor.
asta am citit la "Nasterea pe glob" si m-am gindit ca poate va ajuta.

FELIS spune:
MICHE am vazut si eu pozele... f frumoase... DAR....... numai atatea???????....
... Unde sunt restul?
IONELA-ROXANA... doamne ce Arisa zgubilitica... Imi dati emotii fetelor cu intamplari din acestea... Imi inchipui ce a fost in sufletul tau.
Haideti sa va amuzati si voi... Tocmai a sunat soacra mea sa zica ce face: e la a doua tura de prajitura cu mere, ca la prima a pus in loc de faina... IPSOS...
BITS ...chiar esti la marele eveniment?... Daca DA... ne gandim la tine si ne rugam sa fie totul bine!!.
Felis, 34 sapt, DPN 12 dec, Dr. Iliescu Marian (Filantropia)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/cornelfelis/my_photos

fulguletz spune:
quote:
Originally posted by gandaceluquote:
Originally posted by fulguletz
eu nu prea pot sa stau deloc in fund din cauza hemoroizilor...si n-am ce sa le fac pana la nascare..tre sa traiesc cu ei ...si mai rau, am inteles, ca poti sa-i faci si dupa nastere
sa-ti spun adevarul?!pai... mai ales dupa nastere ii faci, ca nasterea inseamna impingere din
nu din altceva... si sa impingi atata cu toata puterea... imagineaza-ti!
dar mai bine nu-ti spun...
mananca multe fructe de acuma, e fff important, dupa nastere o sa fie la "interzise" ca dau colici... SA MA ASCULTI, DA?!
gandacica, nu stiu daca exista ceva ce nu stiu legat de subiectul hemoroizi

acu, dupa atatea experiente, m-am prins cum merg treburile cu constipatia si alte alea asa ca manac fructe si TE ASCULT...

http://f2.pg.photos.yahoo.com/zumperiox