meserii
Raspunsuri - Pagina 3
ocebine spune:
Din punctul de vedere al unei femei care lucreaza intr-un domeniu dominat de barbati (constructii) pot sa spun ca este o totala brambureala teoria cu meserii de barbati si femei.
La mine in departament sint singura femeie, cea mai tinara si singura cu copii mici (inca in scoli primare, nu adulti).
Inca exista un decalaj pentru ca istoric multe meserii au fost tabu si inca ne trebuie timp sa putem darima si aceste bariere inutile.
Depinde de talent si aptitudini nu de prejudecati si predestin.
Aceasta discriminare nu duce decit la marginalizarea femeii, supunere, ingradeala, etc....
De fapt, la mijloc este orgoliul barbatesc ca sint si ei folositori la ceva. Sa nu uitam ca in vremuri de razboi femeile erau nevoite sa faca de toate. Se le dispretuim si sa le catalogam abrutizate? Sau sa realizam ca o femeie este capabila de mult mai mult decit ea insasi crede.
Anamaria mama la Nick (6)& Alex (3)
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Nick+Dulce.jpg
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Alex+telefon.jpg
un_tata spune:
quote:
Originally posted by AC
Priceput Sebastian... da eu nu crez pe nimeni pe cuvant mai ales cu statisticile. Sunt matematician si zau ca stiu ce zic
Andreea si galuscaAnne-Sarah
Sunt oameni de al caror cuvant nu ma indoiesc. O sa incerc totusi sa-l intreb pe parinte despre sursa acelei afirmatii si, in caz ca aflu, o sa-ti spun.
Daca esti matematician inseamna ca nu poti sa CREZI fara sa ai o DEMONSTRATIE? Crezi ca este viata? Ai vazut viata? Crezi ca oamenii au suflet? Ai vazut sufletul?
Ce suntem noi?
Un simplu fapt: intre rotile din spate si din fata ale Ursei mari sunt 1300 de ani lumina, iar lumina merge cu 300.000 km/s
Sebastian
cipcipcip spune:
quote:
Originally posted by AC
Cipcip...chiar ca-n epoca de piatra
. Da, am evoluat mey fata de epoca aceea.. avem pusti si carabine, totu-i sa stii sale folosesti si concediu parental la o adica
.
Andreea si galuscaAnne-Sarah
Io faceam numa demonstratia ca exista o diferenta intre barbati si femei. N-am zis ca sint munci care trebuie sa le faca barbatii sau munci pe care trebuie sa le faca femeile, dar exista o tendinta naturala in treaba asta, nu?
Poate ca ar fi trebuit sa completez cu faptul ca in ziua de azi barbatii nu mai sint nevoiti sa vineze si nici sa alerge pe coclauri, iar majoritatea muncilor grele fizic sint facute de masini, deci automat ei preiau (sau ar trebui sa preia) din muncile "usoare" facute de femei.
Lasati vraja, citi descarcatori de bagaje in aeropoarte femei ati vazut? Nu contest ca ar exista femei care ar putea sa faca treaba asta, dar cite vor? E o selectie logica. Nu zic acum ca nu exista si prejudecati in treaba cu meseriile "barbatesti" sau "femeiesti", dar prejudecatile provin tot din faptul ca sintem diferiti.
iar la Polul Nord
miau-miau spune:
mai pina de curind femeia nu avea drept de vot... sint convinsa ca a existat o teorie bine fondata conform careia femeile nu trebe sa mearga la colegii, ca-s mai prostutze.
Biserica (condusa in continuare exclusiv de barbati ) a avut grija sa plaseze femeia la locul ei. Inca de pe vremea lui Adam, femeia a fost cea pacatoasa. Locul nostru este clar in urma barbatului.
Apoi femeia e sensibila, incapabila de munci fizice grele (are tesut adipos prea mult, picioare prea subtiri si fund prea mare) sau meserii tehnica (ca n-o tine capul, biata de ea) dar ei ii place sa se ocupe cu lucruri mici (mai o curatenie in casa, mai o mincarica, mai un spalat de rufe.
Femeia e naiva, cind aude toate astea, ea crede ca i se aduc complimente...
Acum vorbind serios, nu stiu de ce natura a facut femela mai mica. Dar stiu ca in regnul animal, (unde femela tot mai mica e) unde inca nu au meserii pe care sa nu stie cum sa le imparte, la vinatoare (singura ocupatie)merge si mama, ca tata o cam ia pe aratura dupa ce isi indeplineste datoria de procreere. SInt rare speciile in care exista notiunea de cuplu. Si femela, mica si grasa cum e,cu centru de greutate neavantajos plasat, vineaza de una singura si creste puii.
Mei, care-i specia aceea de insecte unde femela ii ofera o noapte de dragoste de neuitat dinsului, dupa care il maninca? Asta eficienta. Facem si pui, ne si distram si si mincam fara mari eforturi.
ocebine spune:
quote:
Originally posted by miau-miau
mai pina de curind femeia nu avea drept de vot... sint convinsa ca a existat o teorie bine fondata conform careia femeile nu trebe sa mearga la colegii, ca-s mai prostutze.
Biserica (condusa in continuare exclusiv de barbati ) a avut grija sa plaseze femeia la locul ei. Inca de pe vremea lui Adam, femeia a fost cea pacatoasa. Locul nostru este clar in urma barbatului.
Apoi femeia e sensibila, incapabila de munci fizice grele (are tesut adipos prea mult, picioare prea subtiri si fund prea mare) sau meserii tehnica (ca n-o tine capul, biata de ea) dar ei ii place sa se ocupe cu lucruri mici (mai o curatenie in casa, mai o mincarica, mai un spalat de rufe.
Acum vorbind serios, nu stiu de ce natura a facut femela mai mica. Dar stiu ca in regnul animal, (unde femela tot mai mica e) unde inca nu au meserii pe care sa nu stie cum sa le imparte, la vinatoare (singura ocupatie)merge si mama, ca tata o cam ia pe aratura dupa ce isi indeplineste datoria de procreere. SInt rare speciile in care exista notiunea de cuplu. Si femela, mica si grasa cum e,cu centru de greutate neavantajos plasat, vineaza de una singura si creste puii.
Mei, care-i specia aceea de insecte unde femela ii ofera o noapte de dragoste de neuitat dinsului, dupa care il maninca? Asta eficienta. Facem si pui, ne si distram si si mincam fara mari eforturi.

PS: Insecta este Praying Mantis.
Anamaria mama la Nick (6)& Alex (3)
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Nick+Dulce.jpg
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Alex+telefon.jpg
xenocid spune:
Haideti sa nu ne amagim.
Diferente de gabarit, forta, atitudine se regasesc si in cadrul aceluiasi sex.
De exemplu puneti-ma pe mine sa tai copaci :)
Pai dupa doua lovituri de topor (ca atatea picioare am) nu-mi ramane altceva decat sa "plec" spre casa "harsht harsht"
Si as dori si eu sa comand un studiu din care sa reiasa ca batutul covoarelor efemineaza barbatii rapindu-le din masculinitate ca pretentiile mele privind petrecerea diminetii de sambata la pescuit sa aiba o baza stiintifica.
cu stima,
Alin
*Ex astris, Scientia*
cipcipcip spune:
quote:
Originally posted by miau-miau
Mai, dar eu din cite stiu, daca o femeie vrea sa se faca zidar sau sudor sau hamal, nu-i sta nimeni in cale.(dar acu' cite cunoasteti voi care viseaza la asa ceva??). Aici in Suedia e plina de femei soferite de autobuz sau bodyguards/paznici la discoteci. Ce legatura are cu dreptul de vot, ca aici nu e vorba de nici o interzicere...Fiecare se poate face ce vrea, nu?
iar la Polul Nord
Dena spune:
Vad ca sexul masculin este puternic determinat sa traseze niste delimitari clare dpv profesional intre cele doua sexe... si ,asa cum multe dintre colegele mele au precizat, in ft putine situatii acest lucru este adevarat , restul fiind o paradigma inca alimentata de unii ca masculinii ce au postat pe acest subiect...
Ei aduc in final ca argument ca femeile, desigur pot practica si cele meserii dar isi pierd din gratii si feminitate... and so what???
Ce problema aveti voi?? Asta in nici un caz nu e problema barbatilor... e a femeilor si daca ele vor considera ca merita sa fie downgraded numai ca sa isi pastreze candoarea feciorelnica pana la pensie , vor actiona ele in consecinta don't worry!!
Cu tot respectul pt domnii purtatori (mai mult sa mai putin justificat) de sex masculin, cred ca incepeti sa fiti depasiti de momentul prezentului...
Si BTW nici eu nu sunt feminista!
Denisa si bebica din burtica - 36 sapt.
"Nu ai pierdut daca ai cazut. Vei fi invins cu adevarat daca nu te ridici." G.Funakoshi
tata lu Toma spune:
Doamnelor, revin la intrebarea mea : de ce majoritatea minerilor sau a taietorilor de lemne sunt barbati. Din cauza ca sunt femeile discriminate sau din cauza ca majoritatea femeilor nu gasesc ca acestea sunt niste meserii care li se potrivesc ?
Si mai am o rugaminte. Va rog sa incercati sa va abtineti de la comentarii de genul acesta
"Cu tot respectul pt domnii purtatori (mai mult sa mai putin justificat) de sex masculin, cred ca incepeti sa fiti depasiti de momentul prezentului... "
Eu nu am jignit pe nimeni in postarile mele.
multumesc,
vlad

Anne-Sarah