Sa afli sau sa nu afli ce sex e BB?

Ma indoiesc acuma pentru ca am auzit fel si fel de intimplari in care ecograful a aratat una, si BB a fost alta. Am o prietena care numa' ce a aflat ca 80% sigur o sa aiba fetita. Ea isi doreste la nebunie o fetita, dar fiindca rezultatul nu este 100% sigur ii e teama sa se apuce sa vopseasca camera lui BB roz. Saraca sta ca pe spini. Ea e la al doilea BB (primul e baiat). Eu sint la primul.
As dori sa aflu parerile celor care deja au nascut. Voi ce ati decis? Ati fost multumite cu decizia?
Bineinteles ca asta nu e problema cea mai mare a celor 40 de saptamini, dar totusi un subiect la care toate dintre noi ne gindim din momentul conceptiei (daca nu si dinainte!).
Va multumesc anticipat de sfaturile si impartasirile voastre!
Raspunsuri

Viktoria spune:
La prima sarcina mi sa spus in saptamina 22 ca voi avea o fetita. Si asa a fost. Acum sint insarcinata a doua oara si ni sa spus ca vom avea un baietel. Surpriza va fi in Februarie si vom vedea daca se adevereste. Stiu de la multe mamici ca nu au aflat decit la nastere ce vor avea. Problema cu vopsitul camerei nu am avuto. Desigur ca am fost curioasa sa aflu ce va fi, poate si datorita faptului ca sint aiceea singura doar cu sotul. Familia traieste in tara si am vrut sa cumpar totul inainte. Oricum am cumparat totul neutral, haine si vopsitul camerei poti sa-l faci si dupa ce se naste . Important a fost pentru mine ca copilul sa fie sanatos, sa am o nastere usoara , cit despre sex nu ne-am batut mult capul eu si sotul. Este o vorba aiceea in Austria "Trebuie sa iei ce-ti da Domnul si nu ceea ce cauti tu".
Nastere usoara prietenei tale

Anculina spune:
Cand am ramas insarcinata si eu si sotul meu am zis ca nu vrem sa aflam sexul bb-ului.
Cand eram in 14 saptamani nu mai puteam de nerabdare sa aflam ce e.
In 19 saptamani am cedat nervos si am mers la Iosup.
Ne-a spus ca e fetita, i-a scris si numele ei pe eco...A fost emotionant...
Interesant e ca daca ar fi fost baiat nu eram pregatiti cu numele, pe cand cel de fetita il stabiliseram deja...

maria m m spune:
Eu la prima sarcina nu am vrut sa stiu.Am vrut sa fie o surpriza.A fost fetitea(care acum are 13 ani).
La a doua sarcina am vrtu sa stiiu,fiica mea isi dorea o fetita......si am aflat prinb saptamana 22 ca va fii fetita!si fetita a fost(care acum are un an si 3 luni).
maria, de Paula
(1 an) si Miruna
(13 ani)

crinuta spune:
Rare sunt cazurile in care medicii se inseala. Eu in locul ei, as merge si la alti medici, si as compara parerile ( asta daca vrea sa afle inainte).
Crinuta si bb din burtica 30+ saptamani
Dr. Nayel, CFR2

rachel owen spune:
quote:
Initial creeata de b4delia
Bineinteles ca asta nu e problema cea mai mare a celor 40 de saptamini, dar totusi un subiect la care toate dintre noi ne gindim din momentul conceptiei (daca nu si dinainte!).

Si eu stiu cazuri cand a trebuit sa schimbe culoarea (era tot roz) camerei pt ca ecograful aratase altceva. De ce nu vopseste camera alba si sa puna numai decoratiunile dupa, eu asa am sa fac. Bineinteles, eu sunt cam superstitioasa si nu vrea sa decorez camera copilului inainte, stiu ca o sa imi dea bataie de cap dupa, dar am zugravit alb si sper sa gasesc ceva gen tapet sa pun ca o fasie de 10 cm la nivelul de 1,5 m inaltime de jur imprejur, asortata cu culoarea mobilei, de culoare adecvata sexului copilasului meu. Pe care inca nu il stiu

Asta ca sa nu fie problema prea mare, desi, de ce nu s-ar putea imbraca fetita cu hainute bleo, sau baietelul cu hainute roz. La mine asta nu ar fi o problema.
Oricum daca e treaba serioasa, si voi tineti neaparat sa definitivati camera si trusoul bebelusului inca de pe acum, e bine sa mergi la un ecografist bun si sa fii sigura. La o varsta avansata a sarcinii, cred ca riscul de eroare e mic.
Rici

Poze:
http://community.webshots.com/user/Rici_intalnire_DC
http://photos.yahoo.com/rachelowen77
http://community.webshots.com/user/rici_o (Rici si burtica magica)
„Dumnezeu să te tină în palma mâinii Sale, iar îngerii să te îndrume mereu.”

szivarvany spune:
Mie mi-a spus doc. prin saptamana a 22-a ca probabil ca e fetita, dar sa mai astept urmatorul ecograf. As fi platit oricat numai sa mi se spuna ce e, atat de curioasa am fost ! Pana la sfarsitul sarcinii bebica a stat cu fundul la noi si asa a si ramas in prezentatie pelviana, dar spre bucuria mea intr-adevar e fetita !
la mamici si la bebici !
Daria & Giulia (16.08.2004.)
http://community.webshots.com/user/giulia16

sara18 spune:
eu , sotul si cei din jurul meu( familie, prieteni...)au avut de la inceput un feeling ca va fi baietel si la eco 15 sapt. dr. a spus ca va fi baietel iar la cea morfologica la 22 sapt. din nou s-a dovedit ca va fi baietel si pozele cu chiar m-au convins!!!!!!!
Sara si
David ,DPN 13-18 feb 2005
http://community.webshots.com/user/sara18103

tora97 spune:
apai, cidn am avut o pe Theea in burtica, am simtit ca va fi fetita, fara putinta de tagada... puteau medicii sa mi spuna orice
acum, nasucul de mamica imi spune ca i baietel..
acu, avem 2 mindre in batatura nu ne ar strica un baietel, dar nici fetita nu i de lepadat, eu si sotul ne am dori totusi o fetita, ca deh, nu stim sa crestem baietei!!!
http://community.webshots.com/user/tora97
"da aripi unui copil, dar lasa l sa invete singur sa zboare" Marquez
"Sunt doua feluri de a-ti trai viata...
Unul - de a crede ca nu exista miracole
Altul - de a crede ca totul este un miracol" Albert Einstein

Sobo spune:
Aici citesc doar de cazuri "fericite" in care a fost conform spuselor medicului, insa eu stiu un caz cu o verisoara de-a mea care isi dorea baietel si doctorul i-a spus ca-i baiat iar la nastere surpriza: era fetita. A facut mamica o cadere psihica de nu-si mai revenea. Si un alt caz de tatic care in primele zile nici nu putea sa-si tina fetita in brate ca el simtea ca nu-i a lui, deoarece ei asteptau baitel. Bine inteles ca in timp s-au rezolvat ambele "probleme" de mai sus.
In cazul nostru nu am vrut sa stiu ce este, pana la nastere. Colegii de serviciu ma interogau zilnic sa afle ce este si nu ma credeau ca nu stiu.
Fiecare procedeaza cum crede de cuviinta. Atat timp cat medicina a evoluat intratat e bine sa incercam sa aflam cat mai multe despre sufletelul din burtica.

nefertari spune:
La primul bb am fost convinsa ca e baiat - am mers la ecograf pe la 12 saptamani unde am primit confirmarea (cu anumite rezerve ) .
Pe la 6 luni m-a "scanat" o precupeata pe cand ii examinam marfa si mi-a dat verdictul - " Mama , tu ai sa faci baiat ."
Mie imi trebuie musai sa aflu ce port in pantece - ca sa stiu cum sa dezmierd . Si daca se inseala doctorul, nu-i bai ! Ce-o fi sa fie , numai soacra mica sa ma faca !
Ganduri frumoase !