Viata de cuplu - proaspat casatoriti!!!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

La noi nu a fost niciodata nimik planificat. Adevarul e ca nu ma gandeam anul trecut pe vremea asta sa fiu casatorita cu Lari..Mi-a zis odata o colega de facultate ca mama ei se indraagostise de tatl ei dar, din nu stiu care motive, nu au putut fi impreuna, asa ca fiecare s-a casatorit cu altcineva. Dupa 10 ani s-au regasit, ambii divortati, si s-au casatorit si au avut-o pe colega mea...Nu credeam ca asa ceva e posibil, dar mi s-a intamplat...anul trecut pe vremea asta eram cu altcineva pt ca Lari era departe.Si cand a venit la mine la usa nu m-am mai uitat inapoi nici o clipa: era iubirea regasita.
S-a mai intamplat cuiva asa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulian1969g spune:

quote:
Initial creeata de motanik

...Eu sunt casatorita de aproape 3 luni si ma gandeam sa impartasim impresii, ganduri, sfaturi despre viata in cuplu. Exista o reteta pt succes? Haideti sa descoperim impreuna.
Andra

Draga Andra,

Poate ca totusi exista o reteta pentru o buna casnicie; macar niste repere cred ca pot fi spuse/scrise...:

1) RABDARE - nici unul dintre parteneri nu este perfect, asa ca trebuie sa fie rabdator cu slabiciunile celuilalt (doar si el are propriile lui slabiciuni);

2) BLANDETE/TOLERANTA - nu rezolvi nimic spunand/actionand cu brutalitate fata de partenerul de viata. Un cuvant bland si cu mult bunsimt are, in general, cel mai bun efect;

3) SIMTUL UMORULUI - daca toate ii merg din plin, un cuplu evolueaza spiritual foarte lent; asa ca, pentru propria lui evolutie spirituala (deci spre binele lui) cuplul primeste de la Dumnezeu tot felul de incercari care-l maturizeaza si-l fac mai puternic. In aceste incercari simtul umorului poate face adevarate minuni;

4) DARUIRE - scopul casatoriei este pentru fiecare din cuplu propria lui evolutie spirituala; cel mai mare salt spiritual il faci insa atunci cand il ajuti - daruindu-te - pe celalalt sa faca saltul;

5) CURAJ - cele mai multe greseli oamenii le fac din frica; atunci cand intra in panica. Este bine sa primesti totul - venirea pe lume a copiilor, problemele diverse, necazurile - cu mult curaj; Dumnezeu nu ne vrea distrugerea, ci evolutia noastra;

6) IERTARE - este foarte important sa ceri iertare si sa ierti. Se poate ivi situatia cand partenerul nu-si recunoaste o greseala - fie ca nu-si da seama de ea, fie ca n-are puterea de a o recunoaste. Ferice de cei care pot ierta neconditionat!

7) ...va rog sa mai spuneti si voi...

Va doresc toate cele bune.

Giuliano

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Eu as mai adauga ceva... Vrei nu vrei, casnicia te schimba... Pentru ca viata alaturi zi de zi este cu totul altceva fata de intalnirile de seara cand nu ai alta grija decat romantismul...

Asa ca fiecare dintre noi trebuie sa invete sa se schimbe un pic, sa se adapteze celuilalt, dar in acelasi timp nu trebuie sa te schimbi prea tare pentru ca atunci nu mai esti persoana de care perechea ta s-a indragostit...

Copiii cimenteaza o relatie daca ea este deja solida. Atunci esti foarte foarte fericit si implinit, si numai cand te uiti in ochii celuilalt peste capul copilului tau iti spui din priviri 1000 de lucruri. Daca insa cuplul nu functioneaza fara bb, mai bine sa nu se arunce la bb...

Si mai trebuie sa te feresti de monotonie. Sa ii faci celui de langa tine o surpriza cat de mica din cand in cand. Niste bilete la film, o plimbare, o prajitura, un buchet de flori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadine2004 spune:

cineva imi spunea "casnicia vine de la vb a te casni"...

Mergi la inceput

Ce se intampla atunci cand sunt lucruri care ne mai deranjeaza cateodata la partener? Adika, stiu eu, felul cum mananca sau doarme, am zis la intamplare, lucruri minore. Le impartasiti sau nu?
Eu una sunt foarte sincera si merg pe ideea ca orice lucru, cat de mik, pe care il tin in mine, va ajunge sa explodeze intr-o zi as aca mai bine spun tot ce ma framanta. Uneori insa, constat ca mai bine taceam...Cum e mai bine?
Giuliano, as mai adauga respectul. Sa stim sa ne respectam unul pe altul, sa ne respectam dorintele. E ceva ce eu inca invat...deh, ce inseamna sa fii rasfatat prea tare de parinti! Si nu ma refer la chestii mari ci la chestii marunte, ca de exemplu hai sa vedem la tv si filmul pe care il vrea el sau sa mergem in oras si unde vrea el..
Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Nu cred ca exista "secretul casniciei perfecte" pentru ca daca ar exista inseamna ca cine l-ar detine ar fi fericit in casnicie indiferent de partener...
Mie mi se pare mult mai complexa casnicia decat atat...si nu cred ca exista casnicii "perfecte"...eu m-as plictisi intr-o astfel de relatie...

Sinzi si David
Poze cu David si Cora nebunatica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liris spune:

Andra , eu cred ca fetele de pe aici suntem maritate de prea putin timp ca sa avem retete. Probabil de la 30 de ani de casnicie incolo poate cineva sa spuna : uite am facut asta si asta si am fost fericiti. apoi chiar si la acest punct, d-na X poate fi o femeie fericita la care a mers: blindete, prietenie, poate d-na Y: la fel de fericita si ea in cursul vietii a mers pe baza de umor si comunicare. iar d-na Y pe super-sex. cite capete atitea impresii, cred eu.

important este sa va cunoasteti unul pe altul, sa va descoperiti punctele slabe , punctele forte (asta vis-a-vis de o relatie de cuplu), punctele comune, diferentele si sa actionati in consecinta.

Mergi la inceput

Nu cred ca trebuie sa astept o viata sa pot spuen daca am fost fericita sau nu...Cred ca fiecare zi care aduce ceva nou merita amintita si ea contribuie la reusita casniciei. Si eu m-as plictisi probabil intr-o casnicie perfecta, fara certurile alea care fac impacarea dulce, fara contradictii care sa ne impinga mai departe..Ce daca avem prea putina experienta? Fiecare relatie e diferita si putem invata unuii de la altii, asta cred eu.
http://community.webshots.com/album/170190778fEpvgj nunta noastra

Andra

Mergi la inceput

p.s. Aveti poze de la nunta? Ce parere aveti daca am face un album mare numai cu ele? Sper ca e posibil, poate ne ajuta un moderator..Ce ziceti?

Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirod spune:

Sinzi - eu cind spun 'o casnicie perfecta' ma gindesc la cu totul altceva:iubire, respect, dragalaenii, necazuri, certuri(nu va ginditi la scandaluri cu aruncat de cratiti), suparari cu sau fara motiv, impacari, surprize, un bb care vrea noaptea lapte si trebuie schimbat si cei doi se dau cap in cap umblind bezmetici prin casa...si dupa ceva anisori rid impreuna amintindu-si, privirile alea peste capul plodului de care amintea Kehleyr, alte priviri-fulgere ca a uitat de rate si intreaba scandalizat 'unde s-au dus banii?', defecte pe care te prefaci ca nu le vezi sau iti imaginezi ca sint 'sexy' ca sa nu te mai enervezi, defecte care te scot din rabdari...da' treci si peste astea ca te gindesti ca si tu esti defectuoasa...si nu imi mai trece altceva prin minte acum...a!si iubire multa...
Ce ziceti?Eu cred ca exista multe casnicii perfecte...
La alea la care te-ai gindit tu eu le zic 'de carton'...o ploaie mai tare si s-a ales prafu...degeaba mai usuci fortzat cartonul, nu mai iese nimic!Poti sa-i dai forma, poti si sa-l vopsesti frumos, da' continut ioc!
Scuze daca am fost cumva off topic!

DORIS cu bb la purtator

Mergi la inceput