La France (21)
Raspunsuri - Pagina 15
annie_xtreme spune:
Salu'
Sa ma bag shi io in seama ca o viitoare studenta la doctorat in Franta (da Doamne !)
Oana : cimbrul este thym (l-am invatzat repede, e preferatul meu :D)
Nunta : in timp ce eram in Franta un coleg trebuia sa mearga la o nunta. L-am intrebat din curiozitate de cadou. Raspunsul a fost "30 de euro, e un restaurant mai mic shi le raman shi lor 5 euro". Pur si simplu cred ca in Franta nunta nu e ca la noi..ca la noi deja e "afacere". Poate e mai bine la ei , ca nu apar probleme de genu' "vai, nu mergem la nunta ca nu avem bani". Ala ar trebui sa fie un moment frumos, sa te duci ca invittat sa te bucuri de ..bucuria prietenilor tai...Da sigur idealizez io acu, shi cand oi ajunge eu sa ma marit...poate imi schimb ideile. IN fine, am divagat prea mult. Ideea ii ca plata tacamului pentru amandoi + un cadou frumos (sau +un mic supliment) e un gest fain , zic eu. Mai ales ca ...deja e un efort financiar deosebit drumu si chestii.
Don't get mad, get even!
lu.more spune:
Cimbrul e "thym". Ienibiharul are o denumire ciudata, m-am uitat in dictionar si pana sa ma intorc la calculator sa sciu, i-am si uitat numele. Ceva de genul "mis.. guette" sau "graine de paradis". Sotul meu n-a auzit in viata lui de asa ceva, deci nu ma mai obosesc sa caut...
Nadine, francezii nu-ti vor echivala diploma cel putin nu cea de fac.), ci doar numarul de ani se studii. Informatii gasesti la rectoratul cel mai apropiat.
Ceva de genul "se certifica prin prezenta da d-na... a efectuat un nr. de ..... ani de studii superioare in domeniul..... la universitatea din.....".
« C’est une grande folie que de vouloir être sage tout seul. »
La Rochefoucauld
doruletz spune:
Oana te-ai trezit deja? Cimbru cred ca se zice Thym?! Nu sunt sigura. Iar ienibaharul este ce a zis Otilia 'Piment/poivre de la Jamaique".
Otilia, banuiam io ca pe gratarul de carbuni ies mai bine micii dar in lipsa de asa ceva cred ca ma multumesc si cu cuptoru' (buna ideea cu grillul de sus, nu m-am gandit) sau cu racleta.
Oricum gratar de carbuni n-o sa am nici vara nici iarna ca io stau la bloc . Poate doar cand o sa mergem in Corsica la soacra-mea sa mai am acces la asa ceva.
Condimente de mici la plic pot sa-ti aduc eu daca vrei, cred ca o sa merg acasa de sarbatori. Dar stiu ca mai e pana atunci si cum pofta e mare trebuie sa ne multumim cu ce gasim pe aici.
Azi dimineata la emisiunea aia religioasa de pe france 2 a fost un reportaj despre Muzeul de arta din Bucuresti (icoane etc). Asta asa, doar pentru info ca daca nu l-ati vazut n-ati pierdut mare lucru, a fost destul de plictisitor
imagini
Aurelia spune:
Otilia sa stii ca francezii din povestea mea ,nu "par zgirciti" ci chiar SINT!!!!!!eu cel putin la parerea asta am ajuns si nu mi-am schimbat-o inca dupa 4 ani de trait printre ei ,in schimb daca pot s ate ajute cu munca fizica (care nu costa banii!!!)o fac ! ba chiar am avut impresia ca sint ceva mai saritori decit multi romini pe care i-am cunoscut eu,sincer eu i-i consider pe locul doi la zgircenie dupa italienii(printre care am trait doi ani )dar saritori cind e vorba s ate ajute sa te muti s-au s arepari ceva ,cel putin la noi asa este de patru ani incoace !!!
Impartasesc pe deplin parerea lui annie ,dupa toate observatiile mele pe la nuntile pe unde am fost ,la ei nunta este un prilej sa se adune impreuna si sa se bucure si mai putin de a ajuta viitorul cuplu ,cum este la noi ,obiceiul cam din start cel care face nunta stie ca nu va cistiga mare lucru decit o amintire superba ,de obicei parintii dau ceva mai mult daca asa au obiceiul si daca au facut-o si cu ceilalti copii ai lor ,ai nostrii ne-au dat un cec de 3000 de fr ,la vreo luna dupa cununie ,atit !!!
Aura&Luca,2 ani si 8luni!
"Daca dragoste nu e nimic nu e"
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aurasupacurasu/album?.dir=/a58e
lu.more spune:
Asa-i ca va e frica de nu mai puteti?
bu-hu-hu
« C’est une grande folie que de vouloir être sage tout seul. »
La Rochefoucauld
Aurelia spune:
Dar cel mai des la noi in regiune se practica (daca nu esti din familie) invitatia la mésse de cununie ,apoi la un "vin d'oneur"care se tine intr-o sala si unde se serveste sampanie si un "amuse bouche" tartinete aperitiv etc (pret de doua -trei ore ),iar apoi familia apropiata merge la resto iar cei invitati doar la vinul de onoare si la biserica pot revenii(sint invitati de fapt) seara dupa masa la restaurant pentru dans!!!
Noi am fost la multe astfel de nunti ale copiilor colegilor d eserviciu de exemplu ai sotului ,unde am participat doar la biserica ,la vinul de onoare si la seara dansanta ,in felul aceste poti felicita tinerii ,te poti bucura pentru si impreuna cu ei ,si nu esti obligat sa faci nici un cadou tinerei perechi!!!
Aura&Luca,2 ani si 8luni!
"Daca dragoste nu e nimic nu e"
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aurasupacurasu/album?.dir=/a58e
oana cretu spune:
Merci la toate fetele pentru raspunsul cu cimbru, nu stiam, dar stiam de thym, dar cum aveam cimbru din Ro, nu m-a mai interesat. Dar in cazul in care raman fara condimente...sa stiu. Desi ii zic mamei cand vine sa imi aduca condimente.
Lulu, am vazut pozele de ieri! Cum ati petrecut? Au adunat fetele bomboane si pentru Seb?
Annie, si cand urmeaza sa vi in Franta la studii?
Doruletz, m-am trezit pe la 10. Trebuia mai devreme, sa imi iau micul dejun, ca trebuie sa fac glicemia, dar azi am facut-o mai tarziu, dar ma asigurasem de azi-noapte, cand eram pe net cu o bucatica de branza cu paine. Vai de bucurie pe tine ca ai socrii in Corsa, l'ile de beauté. Am zis ca, cand o sa avem si noi acte e primul loc unde vom merge, si vom merge cand e si raliul, ca sa profitam de doua ocazii, ca la noi in familie raliul e ceva ce nu ratam daca e in zona.
oana si bebitza din burtica (31s+)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu
Otilia spune:
Fetelor, mai vorbiseram noi despre "thym" la subiectul cu gradinaritul si de fapt asta inseamna cimbrisor (ala din care se face ceai), dar aici oricum nu se gaseste altceva, francezii folosesc thym si la gatit si la ceaiuri, un adevarat "2 in 1"
Aurelia, sa stii ca nici noi nu ne-am scos cheltuielile de nunta din "cadourile" de bani, si ce sa-ti spun ca am avut un pret preferential la restaurant, asa, ca intre prieteni... ;)
Si tot am platit din buzunar pentru altii mincarea! Dar nu pentru toti!!! Unii au fost super-generosi si desi veniti in cuplu ne-au dat bani cit pentru 4 persoane, altii nu au venit deloc (sau doar la Primarie) si ne-au dat cadou si altii... au venit doar cu cite un buchet de flori si cu toata familia (parinti, copii mari...)! Dar asta nu inseamna ca am fost multumita de ultimii, i-am retinut pe astia si le-am pus asa, un biletel mititel, imaginar pe frunte: "mari zgirciti mari", de evitat! Si nici pe cei care au fost generosi nu i-am uitat... M-au impresionat foarte mult si mi-am dat seama cine ne iubeste cu adevarat.
Asa ca eu daca m-as duce la o nunta as prefera sa dau mai mult, dar sa nu ma aleg cu eticheta de zgircita... Cum stam cam prost cu banii... pai nu mai mergem deloc la nunti. Alta e situatia daca mireasa/mirele iti sunt cei mai buni prieteni si-ti spun clar ca nu-i nevoie decit de prezenta ta, nimic altceva!
Si acuma va invit la capitolul urmator, ca iara se facu de 10 pagini:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=35081
~Otilia&LaAdelita~www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">
www.desprecopii.com/INFO.ASP?id=451" target="_blank">Povestea nasterii Adelitei