sangerari intermenstruale...

sangerari intermenstruale... | Autor: odadodo

Link direct la acest mesaj

Stimate domnule doctor,
Am nimerit din intamplare pe acest site, cautand pe net un raspuns la intrebarile care ma framanta.Am citit cateva dintre mesaje si raspunsurile la ele...dar, lipsa timpului ma impiedica sa le parcurg pe toate...Oricum, rabdarea si atentia cu care raspundeti m-a impresionat mult si de aceea mi-am luat inima in dinti si o sa va spun si eu ce ma framanta, sperand la un raspuns din partea dvs.
Am 27 de ani si mi-am inceput viata sexuala acum o luna si ceva. Pentru ca sunt de principiul ca e mai bine sa previi decat sa tratezi, am luat pastile anticonceptionale inainte de producerea "evenimentului".Desi stiu ca nu am facut tocmai bine, le-am luat fara a merge la un medic ginecolog. Adica...am cautat cat mai multe date referioare la contraceptie, m-am informat atat cat am putut, dar ca de obicei menstruatia m-a luat prin surprindere(am ciclul menstrual neregulat, oscileaza intre 28 si 31,32 de zile) si nu am ajuns la medic, asa ca am inceput sa iau Microgynon (nu am si nici nu am avut, nici in familie, cazuri de diabet, migrena, tromboze, probleme de coagulare a sangelui, epilepsie etc si nici nu fumez) . La medic am ajuns cateva zile mai tarziu, i-am spus doamnei doctor ce am luat, mi-a zis ca e ok, dar nu mi-a facut nici un fel de alt consult (fizic). Mi-a recomandat insa ca din luna urmatoare sa le schimb si sa utilizez Desorelle (inca imi mai apar cosuri pe fata si d-na doctor mi-a spus ca acest contraceptiv m-ar putea ajuta). Zis si facut. Am continuat sa iau Microgynon pana la sfarsitul foliei, pauza de 7 zile si am luat apoi Desorelle.
Problema este urmatoarea: la vreo sapatamana de cand am inceput sa iau Microgynon au aparut sangeri, nu abundente, si care au disparut in aproximativ 5-6 zile. Acum iau Desorelle si cam din a 6-a zi au reinceput sangerarile. Nu m-am alarmat la inceput, stiind ca organismul trebuie sa se obisnuiasca cu "noul regim", dar spre deosebire de luna trecuta, acum sangerarile in loc sa se diminueze, au devenit din ce in ce mai abundente, chiar foarte abundente - adica mai importante decat cele din timpul ciclului(ceea ce m-a speriat). Au durat cam 10-11 zile de data aceasta, din care 5 cu flux foarte abundent. Cu toate acestea am continuat sa iau pastilutzele, azi fiind ultima zi .
Ar mai trebui sa va spun ca in perioada de pauza de 7 zile cred ca am racit putin, deoarece cam din a 7-a zi de "pauza" am inceput sa am dureri (mai mult o oarecare jena) la urinare si dureri de spate (in zona rinichilor) , care au trecut in cateva zile. Din pacate nu am putut ajunge la nici un medic - am fost plecata din tara, abia acum m-am intors. Am luat insa aspirina, antinevralgic si algocalmin si durerile de spate au trecut in cateva zile (aprox. 3), iar cele la urinare dupa inca vreo 4-5 zile.
E posibil ca sangerarile intermenstruale abundente sa fie din aceasta cauza - raceala sau medicamente?
Intrebarea ar fi : Ce ma sfatuiti sa fac? Sa continuu sa iau Desorelle ?Sa revin la Microgynon? Sau exista vreun alt anticonceptional care sa nu aiba aceste efecte secundare - ma refer in special la sangerari si care, daca se poate, sa aiba si efect de "curatare" a tenului, pe care l-as putea lua ? Jeanine, produs de firma Schering, ar putea fi bun? E bine sa le schimb asa, pana gasesc un produs care sa se potriveasca organismului meu sau din contra, aceste schimbari pot fi cauza "neajunsurilor" ?
Recunosc ca nu prea ma atrage ideea de a continua cu Desorelle, pe langa sangerari, am observat si o scadere a dorintei si o destul de proasta lubrifiere (posibil sa fie datorata si situatiei, nu zic nu, dar...) De asemenea, mi-a intrat mie in cap (in urma documentarii pe net) ca produsele Schering sunt foarte bune - de unde si ideea cu Jeanine.
Cred ca trebuie sa va mai spun si ca am tendintza de ingrasare. E adevarat ca nu am remarcat o crestere in greutate semnificativa, dar nici nu mi-a prea stat capul la asta...eram atenta la alte probleme:).
Si as mai avea o intrebare...pe toate prospectele pe care le-am citit scrie ca pot aparea infectii vaginale (ex. candida) . Apar asa, din senin? Ce favorizeaza aparitia lor si cum as putea preveni "vizita" , in afara igienei locale care e de la sine inteleasa?
Si..inca una, daca nu va suparati...Analgezicele, antiinflamatoarele si antipireticele(algocalmin, aulin, antinevralgic, aspirina, paracetamol etc) luate in timp ce iau anticonceptionale pot duce la aparitia unor efecte adverse sau influentza efectul contraceptiv ? Dar anestezia locala (intreb pentru ca va trebui sa merg la stomatolog)?
Va multumesc mult pentru rabdarea de a citi tot ce am scris. Imi cer scuze daca a fost prea mult si prea stufos si va rog daca puteti sa-mi raspundeti si mie.
Cu stima,
Maria

P.S. E prea mult daca va spun ca astept cu nerabdare si cat de repede se poate raspunsul dumneavoastra? Va multumesc inca o data.
Maria

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CryssUK spune:

Draga Odado...,
Deoarece stiu ca o sa astepti mult si bine pana o sa primesti un raspuns avizat, incerc sa iti raspund eu pe cat pot .
Ceea ce poate fi numita perioada de acomodare sau efecte secundare se poate manifeste (printre altele) si prin sangerari intermenstruale , care au caracter intampltor si sunt f mici cantitativ. Doctorita ta ar fi tb sa iti faca niste analize inainte sa iti dea anticocept. si ar fi tb sa iti spuna sa iei vitamina C in caz de sanger intermenstr.
Ceea ce descrii tu se numeste mai degraba hemoragie si tb sa mergi neaparat la doctor sa stabileasca de ce se produce si sa iti dea hemostatice. Cu asa ceva nu e de glumit!!!!
Sincer, in cazul tau mi-as schimba doctorita.
Am avut si eu hemoragie ptr ca uitasem 2 pastile dar dr era mai alarmata decat mine si sangerarea era ca la o menstruatie usoara!
Intai ,intreaba-te daca ai luat pastilele corect, din 1 zi a mentruatiei prima folie si la a 2-a folie imediat dupa pauza de 7 zile.Iei pastilele la ora fixa?Ai luat antibiotice sau pastile de genul dicarbocalm sau carbune medicinal?Astea alaturi de unele antib impiedica absorbtia anticonceptionaluilui si pe langa faptul ca nu esti protejata contraceptiv ,poti avea si sangerari.
Din cate stiu eu :paracetamolul, aspirina in cantitati moderate, nu influenteaza anticoncept....
Parerea mea e sa mergi la un alt dr la un control si sa rezolvi cumva, pt ca ceva nu e in regula cu organismul tau sau cu anticoncept.
Pup si sanatate multa!
Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romeostanescu spune:

Draga Maria,
Pentru "curatarea" tenului se pot lua Diane35(cel mai eficient)sau Jeanine.Da, produsele Schering sunt foarte bune.Trebuie incercate o luna Diane 35 si daca sangerezi trebuie sa faci un consult(pentru eliminarea bolii inflamatorii pelvine) si o ecografie vaginala.Daca nu , poti sa le utilizezi 6 luni.
Se poate preveni "vizita" candidei cu o pastila de Flucoric 150.
Medicamentele enumerate nu modifica efectul contraceptiv.
Cu stima,
Dr.Romeo Stanescu
www.obgin.4t.com

Mergi la inceput