alimentatie lauze
Fetelor am o mare rugaminte la voi.Cumnata mea a nascut si se pare ca o sa stea destul de mult timp in spital.Si trebuie sa-i gatesc si nu prea stiu ce?Ca sint foarte multe lucruri care sint intrzise:conopida,fasolea,mazarea,varza,condimentele,muraturile si nu vreau sa-i fac ceva de maincare care o sa-i afecteze pe bebelusi!Ca am uitat sa va spun sint matusa de gemeni!Am facut supa dulce si multe variatii cu cartofi si orez da se pare ca mai avem ceva mai mult de o luna si o sa se sature de atita supa si cartofi.
Va multumesc.
"Nu exista culmi de neatins ci numai aripe prea scurte"
sheherezada
Raspunsuri
Mik spune:
Nu uita sa-i duci produse lactate si lichide multe.
Gateste normal, ca pentru tine, fare alimentele care le ai pe lista plus usturoiul care intirzie si diminueaza laptele. Incearca fasolea verde, morcovi, paste fainoase, spanac daca gasesti si ii place,sarmalute, tocanita de ardei, de gogonele verzi, ciuperci.
Felicitari mamei si bun venit copilasilor !
(cum ii cheama ? sunt curiosa din fire )
Mik.
sheherezada spune:
Pot sa-i gatesc fasole verde?Da tocanita de ardei cum este sau de gogonele?
Pe gemeni ii cheama Laura si Alexandru si au azi 4 zile!!!
sheherezada
geut spune:
Sa-ti traiasca nepoteii!
Poti sa-i faci orice nu fermenteaza. Fa-i friptura, ciorbe, multe ceaiuri, compot...
sheherezada spune:
Carnea e voie sa o fac pe gratar?
Multumesc pentru urari sint foarte mandra de ei.Saptamana viitoare o sa am si poze cu ei.
sheherezada
ana-oana spune:
carnea poti sa o faci oricum.
daca alapteaza, nu uita sa-i duci fffffff multe lichide, eu beam si 2 L de apa plata o data, parca scapasem din sahara. fara lichide acidulate. mie mi-a dat voie dr si un pahar de bere pe sapt.
SA FIE SANATOSI BEBUSHII !!!
O.
Om intr-adevar bun e numai acela care ar fi putut fi rau si n-a fost.
Nicolae IORGA
sheherezada spune:
Acum e putin anemica si doctorii vor sa-i faca o transfuzie.Am inteles ca ar trebui sa manince ficat si carne de vita.Si eu am citeva retete da sint cu ceapa si (la ficat si la vitel) am inteles ca ceapa nu e buna.Ce sa fac?
Multumesc.
sheherezada
Dana P spune:
Fa-le la gratar. Noi avem o tigaie speciala pe post de gratar si sunt inebunita dupa ficatul de vita la gratar. Sau le prajesti in foarte putin unt (atata cat sa nu se arda tigaia).
dana
sheherezada spune:
Deci numai la gratar?Si ceapa in nici un fel?Ca ma gindeam ca daca e calita si fiarta nu e chiar asa de grav.
Multumesc.
sheherezada
Dana P spune:
Eu zic fara ceapa. Chiar daca vrei sa il faci inabusit intr-un pic de unt sau ulei de masline, ca sa isi lase el un pic de zeama.
Dar ficatul la gratar are un gust aparte, e foarte dulce, dar vezi sa nu il lasi perea mult ca se face opinca, fa-l mai in sange.
sheherezada spune:
Va multumesc pentru sfaturi.
sheherezada