Ana,
Daca depui pe partea engleza trebuie sa astepti mult mai mult cam in jur de 3 ani si sa dai testul de limba IELTS (numai aplicantului principal i se cere testul, nu si celui secundar) pe cand pe partea franceza astepti mult mai putin, nu trebuie sa dai testul de limba, ci numai sa treci de interview unde ti se testeaza cunostintele de limba. Multa bafta,
Cristina
http://community.webshots.com/user/khristin107
Ana,
eu sunt in Quebec de 1an si 3 luni.Cind am aterizat aici nu stiam nici sa numaram in franceza.Interviul l-am dat in engleza cu traducator pentru franceza.Poate pare ciudat dar asa s-a intimplat la noi.
Am avut punstaj maxim din studii, bani si cred ca a contat faptul ca in momentul cind am dat interviul traiam in alta tara decit Ro si zic eu ca a tras in balanta puterea noastra de adaptabilitate.
Apoi am intrat la cursuri de franceza pe care le-am facut foarte putin pentru ca eu am nascut si sotul si-a gasit job in limba engleza.
Acum el rupe ceva franceza eu nimic...deci in continuare eu ma descurc peste tot in engleza, ne-am mutat in partea engleza a Montrealului si ne e bine.Peste tot se saluta cu bonjour hi dupa care eu normal raspund cu hi si din start isi dau seama ca sunt vorbitor de engleza.
Ca sa nu o mai lungesc concluzia e ca nu se moare fara franceza in Quebec.Abia acum ma gindesc ca in vara cind o mai creste gaza sa ma duc la cursuri timp plin de franceza.
Pupici si bafta si puneti actele ca aveti timp apoi de gindire si rezolvat tot ce acum vi se pare dificil.
Emilly si
Ilinca web 1 web 2