Mi se intareste burtica si ma doare. De ce???

Buna mamicilor,
De 2 zile am o problema: desi stau foarte mult in pat a inceput sa mi se intareasca burtica si mai mult decat atat ma doare. Asa ca la menstruatie. Eu sunt insarcinata in 33 de saptamani si 4 zile iar la ultimul coontrol din urma cu o saptamana doctorul mi-a spus ca mi s-a scurtat f mult colul si ca e aproape deschis. De-asta mi-a recomandat repaos la pat ca sa reusesc sa o duc pe bebita mea cat mai aproape de termen. Acum insa nu inteleg ce e cu durerile astea si sunt un pic cam ingrijorata. Iau NO-SPA dar la cateva ore durerea revine. Chiar si in timpul noptii ma trezesc ca am burtica ca o bombita.
Voi ce ziceti? S-a mai confruntat cineva cu treaba asta?
Raspunsuri

Lali spune:
Dupa cum descrii tu, ar fi vorba de contractii. Si pentru ca ai si colul "foarte scurtat" cred ca ar trebui sa iei legatura cat mai repede cu doctorul, macar telefonic. El iti va spune daca este cazul de tratament sau altceva.
Parerea mea inca o data: vorbeste cu medicul tau, nu amana.
Sanatate si nastere usoara !

DianaP spune:
Si eu sunt de acord cu Lali. Asa se manifesta contractiile. De obicei la NO-SPA ar trebui sa cedeze ,dar este vorba si de colul tau care a inceput sa se deschida.
Si eu zic sa te duci neaparat la control. Medicul este singurul care iti poate spune cei mai bine pentru tine.
Multa sanatate, nastere usoara si copil sanatos...
Diana29 sapt&Alexa

corneliaa spune:
Subscriu si eu. Am avut contractii si asa se manifestau. Am avut nevoie de repaus total la pat 2 saptamani, No-spa si Sulfat de magneziu injectabil. Acum au ramas doar o amintire neplacuta, dar la fel ca si fetele, te sfatuiesc sa mergi la doctotr pentru ca eu am avut colul inchis. Colul deschis e o problema!Si mai ales la varsta sarcinii tale. Poate duce la o nastere prematura. Nu e grav dar de preferat sa o eviti.
Succes si un bebel sanatos!!!!
(27 sapt.)
Cornelia si bebe-strumf
http://community.webshots.com/user/corneliaa100

roandre spune:
Nu vreau sa te sperii dar trebuie sa vorbesti cu medicul tau. Eu tot la fel am patit. Inainte sa nasc cu o saptamana aveam aceleasi dureri de care vorbesti si tu. Ma durea si cans stateam in pat, si pe scaun si in picioare. Medicul imi recomandase repaos la pat pt ca aveam colul deschis si scurtat mult. Luam No Spa si gynipral dar durerile nu au cedat. Din cauza asta am nascut la 35 sapt si 4 zile pt ca intre timp mi s-au fisurat si membranele si am inceput sa pierd lichid. Deci vorbeste cu medicul si poate iti mai recomanda si altceva sau te interneaza pt oprirea contractiilor, caci astea sunt.
Iti doresc sa duci sarcina pana la termen si sa ai un bebe sanatos si mancacios!
Mihaela si papusica mica Alexia Maria
http://community.webshots.com/user/roandre

Anculina spune:
Suna-ti medicul.
Pe langa Nos-pa iti mai poate da ceva, nu-mi mai amintesc exact ce!
Oricum, sunt contractii.

gandacelu spune:
ciupica, te invit pe topicul www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34369" target="_blank">mamici noiembrie-decembrie (in care te incadrezi si matale
) sa discutam impreuna de aceste probleme - suntem cateva in aceeasi situatie: repaos la pat, no-spa si supozitoare scopnatil in cazuri mai grave... personal, trec prin aceleasi lucruri de care ai pomenit (dureri care treceau cu no-spa si acuma nu mai trec) burtica tare (contractii, mai pe romaneste) care da dureri variabile ca intensitate (dar asta patesc numai daca nu stau cumintica numai la pat... intelegi?!)
diagnosticul e tot "col scurt si intredeschis" si remediile ti le-am zis mai sus
stai la pat si nu te juca, e vorba nu de tine, ci de copil!
durerile sunt normale, e bine sa-ti suni dr, dar sa stii ca suntem mai multe in aceeasi situatie ca sa nu te ingrijorezi!

georgiana.david spune:
Si eu subscriu, am patit la fel, cam toata sarcina. Am stat in pat si am luat no-spa (3/zi la nevoie chiar 4). Sunt contractii!!!!
Geo si Damian (nascut pe 01.10.2004)
http://photos.yahoo.com/giorgios72

mihacele spune:
Si eu sunt cam in aceeasi situatie.Am colul scurt( 2cm), deschis si uterul contractil.Cel putin asa mi-au spus cand mi-au facut cerclajul.
Acum sunt in 30 de saptamani si 5 zile si am contractii ( care cedeaza cu No Spa) 1/2 ori pe saptamana; mai sunt si zile cand am numai dureri de burta ( ca la menstruatie) dara fara ca burtica sa mi se contracte. Dl. dr mi-a spus ca aceste dureri sunt insa normale; problema apare atunci cand se contracta si burtica.Mi s-a recomandat repaos la pat( 23 din 24 h) si No Spa dimineata si seara, indiferent daca am sau nu contractii.
Si mie mi se intampla acelasi lucru ( si inainte si dupa cerclaj), inclusiv noaptea.Acum sunt mai bine datorita repaosului total si lunilor intregi de No Spa.
Mergi repejor la dr. si vezi ce-ti spune !
Bafta multa si sanatate tie si lui BB!
Asteptam vesti.
Mihacele si iubi ei

oana_mm spune:
Esti sigura - sigura ca varsta sarcinii tale este de 33 saptamani????
Ai facut vreo ecografie de cand a inceput problema??
Teoretic vorbind, contractiile tale se numesc "Contractii False" sau Braxton Hicks. Sunt neregulate, dispar daca iti schimbi pozitia sau activitatea sau daca mananci ceva. Daca indeplinesc aceste conditii nu te speria prea tare!! Fa EXACT ce iti spune doctorul sa faci si incearca sa nu intri in panica.
Sper sa fie totul ffff bine pentru tine si bb-le tau!!
Oana
Oana Melinte-Moraru
http://www.lamaze.ro
http://community.webshots.com/user/oana_mm