Mamici de mai-iunie 2005 (4)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monu spune:

tora cum ai scapat de dureri/crampe? ca pe mine inca ma mai doare burta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roisin spune:

Cornelia, sper din toata inima sa fie ok bebe, stau cu inima cat un purice pana la noi vesti.
Nu-mi vine sa cred cat de usor este sa pierzi o sarcina, am citit istoria Marutei si m-a luat cu furnicaturi pe sira spinarii.

Eu deocamdata nu par sa am probleme, desi saptamana trecuta am experimentat o senzatie atat de naspa ca era sa chem salvarea: nu reusesc sa pricep ce a fost, dar a semanat tare bine cu o criza de apendicita. Mai am doua saptamani pana la urmatorul control si incep sa-mi doresc sa treaca mai repede timpul...

http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Medeea76 spune:

Buna fetele, mai apar si eu, c-am avut mult de lucru...
Si ca orice incepatoare, iar am intrebari...
In primul rand, BB are 5 saptamani.
Deci,cand apar greturile, ca eu nu simt nimic?
Apoi, avem sau nu voie sa , ca Dr. mi-a spus ca e totul ok, avem voie pana in luna a 7-a... Dar din ce am inteles, nu prea e voie. Spuneti-mi cand nu mai e voie...
Si ultima intrebare: cand trebuie sa incep sa iau prenatalele, ca Dr. abia m-a trimis la analize, nu mi-a spus nimic de prenatale...
Si, daca se paote, dati-mi un link cu analizele pe care trebuie sa le fac...
Mersi mult de tot!

Medeea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Neatza burticutze.

Medeea, nu-i o regula de aparitie a greturilor, pot sa apara la 4-5 saptamani, pot sa apara la 8-9 sau poti sa nu ai deloc. Depinde de organismul tau, cat de repede se acomodeaza cu noua situatie.
Da, in general e voie, sunt rare cazurile in care e interzis (si atunci medicul e cel care iti spune NU). Iar cum tie ti-a zis ca-i totul ok, da-i bataie linistita , nu-l afecteaza pe bebe. Si e voie pana in ultima zi de sarcina....ba chiar se zice ca declanseaza nasterea. Dar cu cat avansezi si iti creste burtica e posibil sa nu mai vrea sotiorul (cazul meu) sau sa nu mai ai chef tu.
Prenatalele nu sunt obligatorii, se iau doar daca in urma analizelor se constata ca ai deficiente de CA, FE, Mg, etc. Si atunci iti recomanda doctorul tau. Daca ai o alimentatie echilibrata si variata (cu alimente din toate cele 4 grupe) nu e nevoie de prenatale, poti lua doar acid folic. Plus ca in general prenatalele ingrasa.
Cu analizele nu te pot ajuta...eu nu mi le-am facut deocamdata.

Cornelia, iti tinem pumnii sa fie totul OK cu bebe .

Mickyyy si Malina Ioana (31.03.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NewMami spune:

Va multumesc din suflet Aurasa si Maruta ptr. raspunsurile prompte si incurajarile date. Conteaza mult de tot pentru mine.
Sper din tot sufletul sa fie bine, dar asa cum spuneti voi numai Dumnezeu poate hotara.
Maine merg la ecograf (dupa 10 zile dupa primul ecograf)si sper sa fie totul in regula. O sa va tin la curent.
Multa sanatate tuturor si vesti cat mai bune de la toate burticile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurasa spune:

Monu: eu iau pentru durerile de burta No-Spa (ieri am batut recordul am luat 4 tablete) si supozitoare Scopantil (mi le-a recomandat dr. ginecolog si cu reteta de la medicul de familie le-am luat gratuit). La mine au efect. Si .... las-o mai usor cu scuturatul si maturatul. BB e inca mic pentru a face treaba multa dintr-o data.

Medeea: lista mea de analize arata astfel : hemograma, glicemia, TGO, TGP, AgHBs, Test HIV, RBW, Anticorpi Listeria, examen sumar urina, examen secretie, cultura col, anticorpi anti D (am Rh negativ), anticorpi anti B (sotul are grupa B pozitiv). De asemenea, am mai facut : IgG si IgM citomegalovirus, Anti Rubella, IgG si IgM Toxoplasmoza, Antigen Chlamidia, Mycoplasma si ureaplasma. Nu stiu daca mai sunt altele, dar eu pe astea le am deocamdata, in parte facute.

Pupici ,
Aurasa si BB 7 sapt.+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

buna seara,
am avut probleme tehnice cu calculatorul si am citit in seara acesta ultimele mele mesaje...

stiu de la cealalta sarcina ca dpn se calculează prin adunarea lui 7 la prima zi a ultimului ciclu si se scad 3 luni.In cazul meu um=30 iulie + 7-3 luni= 5 mai 2005.Pana la urma dpn se stabileste de doctor in functie de evolutia copilului. Pe primul l-am nascut la 39 de saptamani prin nastere provocata si a durat nu mai mult de 2 1/2 cu tot cu internare, ruperea membranelor si travaliu. Poate a fost de vina varsta (22 atunci fata de 30 acum), cine stie. Si de data aceasta va fi la fel, mai ales ca medicul meu are garzile numai marti si prefera sa ma cheme atunci pentru a avea timp destul,in cazul in care apar complicatii...

eu am o singura probleme mai majora pana acum si daca ati trecut careva dintre voi prin asa ceva, m-ar ajuta mult niste sfaturi. De la debutul sarcinii fac tratament cu alilestrenol, no-spa si gravibinon si binenteles nelipsitele pastile Materna( pe care nu le sufar),si m-am ales cu o constipatie de zile mari. Am renuntat la no-spa in speranta ca situatia se va ameliora, insa nimic. La restul nu pot renunta pentru a nu pune bebelusul in pericol.Am fost la medic mi-a dat niste prafuri homeopate(forlax), nimic, beau apa multa, mananc fructe destule, paine si alte cereale.Nu prea fac miscare din cauza oboselii acumulate pe timpul zilei la birou, cand ajung acasa vad doar patul in fata ochilor,desii am 13 saptamani si trec cu brio in trimestrul 2 al sarcinii...

nu am retinut numele tuturor , dar am observat ca prezentarea la medic o faceti numai cu planificare.In cazul in care apar probleme neprevazute, chiar presimtiri (eu am destul chiar mai multe decat la prima)nu puteti apela la doctor?! Eu am facut pana acum 5 ecografii,si vreo 6 vizite doctorului.Practic la cca 2 saptamani.Sotul meu spunea ca exagerez, iar eu consider ca sunt doar mai grijulie, tinand cont de sarcinii pierdute (2)...Oricum ma simt mai bine cand aud ca bate inimioara, ca s-a format in intregime.Poate am dat eu peste un medic ginecolog cu o fata mai umana decat a celorlalti ...
Noapte buna, sarcini usoare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tora97 spune:

na, ca facusi o boacana...
aseara, in urma unei "zbenguieli" () am avut o supriza ff neplacuta... am singerat.. nici f mult, insa nici putin adicatelea vreo 2,3 picaturele...Fara dureri, doar o presiune in burtica Peste noapte nu a mai curs, sa vad ce se intimpla in cursul zilei Nu ni s a mai intimplat pina acum si m a cam luat ingrijorarea si teama...
Sotul mai da vina si pe faptul ca le cam trebaluiesc de vreo 2 zile

Voi ce parere aveti?

http://community.webshots.com/user/tora97

"da aripi unui copil, dar lasa l sa invete singur sa zboare" Marquez
"Sunt doua feluri de a-ti trai viata...
Unul - de a crede ca nu exista miracole
Altul - de a crede ca totul este un miracol" Albert Einstein

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Buna dimineata!

Va multumesc pt. gandurile bune. bb e bine, un pic mai mititel (cu vreo 2-3 zile), dar mi-a zis ca e ok. Se pare ca s-a eliminat mare parte din hematom. Medicul mi-a recomandat triplul test. M-a pus putin pe ganduri pt. ca eu stiam ca se face peste 35 de ani, iar eu sunt tinerica, fac 30 peste doua luni. Ce stiti despre triplul test?

Tora, am citit ca se poate intampla sa sangerezi usor dupa un act sexual si ca nu ar fi o problema. Totusi, ar fi bine sa mergi la medic. Mie dr-ul mi-a interzis de la inceput, asa ca ... am scapat de o grija.

Loreen, pt. ca la sarcina asta sunt campioana problemelor, ma confrunt si eu cu o constipatie urata de tot. Eu de obicei mananc mult iaurt, dar acum nu mai pot, in schimb mananc multa paine si e dezastru. Nuam luat nimic pt. asta, am avut alte probleme la care sa ma gandesc, dar acum mi-am rascolit si hemoroizii (mostenire de dupa prima sarcina) si si lucrusile s-au complicat.

Teoretic, la medic ma duc numai cu programare. Practic, am respectat f. putine programari si m-am dus saptamanal, pt. ca am tot avut probleme.

New mamy, tinem pumnii. Asteptam sa ne spui cum a fost la eco.

Roisin, poate ar trebui sa te duci la medic sa afli ce a insemnat durerea pe care ai avut-o.

Va pup!
Multa sanatate burticilor!

Cornelia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maruta spune:

salutare la burtici ...

cornelia - imi pare bine ca totul a fost OK ... mult succes in continuare ...

ce e ala triplu test ? intreb si eu ca tuta ... ca nu am auzit de asa ceva ...

azi dimineata am fost de mi-au luat sange pt analize; eu am facut setul de analize pt gravide, toxo si CMVirus ... listeria nu se face la Filantropia ... dar deocamdata nu-i urgenta cu aceasta analiza ... o s-o fac mai incolo ... ce mi-a placut a fost faptul ca in 10 min am terminat tot ..... super

... ce nu mi-a placut a fost faptul ca m-a costat 1.000.000 lei in cap ! si mi se pare incredibil ... la ce mai platesc asigurarile sociale ??????

in rest sunt bine .... am mici perioade cand ma simt rau ... dar imi trece ... aaaaaa si imi curge nasul mai nou .... apa chioara ...

tota97 - poate sa nu insemne nimic sau ... trebuie sa-i spui doctorului ... asa e cel mai bine ...

Maruta 7 sapt.
DPN 19 iunie 2005; UM 12.09.04

Mergi la inceput