Mamici de mai-iunie 2005 (4)
Raspunsuri - Pagina 10

Maruta spune:
vin si io ca moaca ...
voi de ce va faceti Hcg ???
eu am facut doar atunci cand vroiau sa vada daca intr-adevar sarcina s-a oprit in evolutie ...
Maruta 7 sapt.
DPN 19 iunie 2005; UM 12.09.04

NewMami spune:
hey, salutare burticute.
Sunt super fericita:din cat am reusit sa o trag de limba pe doamna de la ecograf, bataile inimii s-au intensificat si au ajuns la 144/min. Aici nu prea iti spun mai nimic de la ecograf, ca sa nu te legi de ei daca e vre-o eroare.Doctorul este cel care iti spune. Dar eu am incercat sa o trag de limba pe doamna care mi-a facut ecograful si din cate spune ea este in regula. Oricum am intrebat-o de rata batailor inimii ptr. ca stiam ca asta este problema ptr. care am repetat ecograful si mi-a spus ca este :144 (habulos caci ultima data era 73, adica DUBLU dupa 10 zile). Dimensiune 1.02 cm (la 7 saptamani si 5 zile - asa spue ea). Doar luni merg la doctorul meu si o sa aflu mai multe detalii. Dar pe moment m-am linistit si mi s-a luat o piatra de pe inima.
Am primit chiar si o poza (nu se prea vede mare lucru dar eu sunt super incantata de ea - prima poza a lui bebe).
Eu vad ca voi in Ro faceti o gramada de analize. Mie mi-au luat sange, dar habar nu am ce fel de analize mi-au facut. Ultima data doctorul mi-a spus ceva de 35,000 , iar cand am intrebat ce este - raspunsul a fost: foarte bine. Asa ca am incetat sa mai intreb ptr. ca daca e ceva inneregula iti spune ei imediat.
Doctorul meu ne-a spus sa ocolim pe cat posibil sa facem dragoste pana la 12 saptamani, mai ales ca la mine pericolul de pierdere a sarcinii e destul de ridicat. Tinand cont ca intru in saptamana a 8 a mai este putin. Mai rezistam noi cumva, bebe este foarte important ptr. noi. Eu zic ca acolo unde exista dragoste suficienta intre parteneri se poate ocoli ptr. o perioada viata sexuala. Si sunt atatea alte metode prin care sa-ti innebunesti sotul incat nici nu mai stie ca n-a ajuns sa te aiba. Asta e parerea mea.
Ma bucur mult de tot Cornelia caci acum totul decurge bine si pentru tine. Ce sa-i facem unele sarcini sunt mai indaratnice si ne dau mai mult de furca, dar vom razbi noi cumva.
va doresc tuturor o sarcina cat mai usoara si fara probleme, cu bebei frumosi, sanatosi si destepti.
Mii de pupicuri

Maruta spune:
newmami - ma bucur ca nici una din temerile tale nu s-au adeverit ... se vede ca bebe vrea sa vina si nimic nu-l va opri ...
cat despre nici ca ma mai gandesc ... al meu mai in gluma mai in serios m-a intrebat daca tine 9 luni ? ... si eu foarte serioasa i-am spus "se pare ca da !" ... i se citea disperarea pe fata ... dar la un moment dat a spus "nu se poate ... ma pacalesti" si si-a revenit .... chestia e ca pacaleala sau nu, nici eu nu stiu ... in orice caz eu ma lipsesc ... numai bebe sa fie bine ...
de cand astept cu nerabdare ziua cu eco ... timpul se scurge asa de incet ...
Maruta 7 sapt.
DPN 19 iunie 2005; UM 12.09.04

Cornelia spune:
NewMami, ma bucur mult ca totul e bine.
Despre, daca nu v-a interzis dr-ul , nu cred ca trebuie dsa aveti retineri, doar sa nu exagerati
. Eu la prima sarcina, la inceput nu am avut nici un fel de interdictie, deci depinde de fiecare sarcina. Spor la treaba
!
Pana la urma mi-am facut triplul test azi. E adevarat, ca nu prea sunt impacata si l-am facut mai mult ca sa nu il refuz pe. dr. Sper ca rezultatele sa nu imi dea emotii din nou. Ma rog zilnic ca bb sa fie bine.
Va pup
Cornelia

at andreea spune:
Salut tuturor,
Sunt "programata" pentru inceputul lui mai 2005, acum mostenitorul ar avea 11 saptamani. Pana acum totul a fost bine, desi sarcina a fost indusa printr-un tratament de 6 luni.

Medeea76 spune:
Andreea, bine ai venit!
Maruta, eu am facut dozarea hcg imediat cum am aflat ca sunt insarcinata, dar abia ieri am primit rezultatul si eram curioasa sa vad daca e ok si sa vad si daca am calculat bine momentul conceptiei.
Ruxel si Laurici, multumesc pentru raspunsuri, m-am linistit.
Medeea

Ada_74 spune:
NewMami si Cornelia, ma bucur tare mult pentru voi si bebeii vostri. Andreea, bine ai venit!
Eu am fost la eco si l-am vazut pe bb, care are chef de sarituri
Si pentru ca era cu capul in jos, as putea spune ca sarea in cap, manca-l-ar mama de sportiv. Eram atat de fericita, ca imi venea sa pup ecranul monitorului.
Doctorita mi-a spus ca totul este bine, i-am vazut si bataile inimii, dar nu mi-a spus cate batai ar fi pe minut. Voi mergeti la un ecograf mai special de va spune asta?
V-am pupat.
BB 12 sapt

Androix spune:
Tiza mea bine ai venit in randul mamicilor de mai-iunie!
Cornelia, asa devreme pentru triplu test? Eu citisem pe aici ca intre saptamanile 14-16, sau tu esti deja acolo?
Ma bucur ca sunteti bine, sa dea Dumnezeu sa fim toate asa pana la termen si sa aducem pe lume bebei sanatosi!
Si eu mi-am luat azi rezultatele la toxo,CMV si rubeola. Chiar intrasem in panica duminica pentru ca am fost in vizita la sora mea si fetita ei cea mai mica tocami scapase de vreo doua zile de pojarel. Ceea ce m-a speriat tare dar s-a dovedit ca am avut in copilarie rubeola deci nu mai trebuie sa-mi fac griji. Doamne, ca sa vedeti cat de speriata am fost, am si citit in Mama si copilul malformatiile la fatul afectat de rubeola. Doamne fereste! Si restul analizelor au iesit bine adica toxo nu am si nu am avut iar CMV se pare ca l-am avut dar nu-l mai am.
Pupicei la toate gravidutele, sa fiti sanatoase!
Andreea
Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get!

mstroie spune:
Bine ai venit andreea.
Nici mie nu mi-a spus doctorul la ecograf cate batai pe minut are inima, dar daca el a mi-a spus ca totul e bine, nici nu mai conteaza. In afara de analizele de sange si urina pe care i le-am aratat cand am fost la el nu mi-a mai dat nici o analiza de facut. Urmatoarea ecografie pe care o sa o fac va fi ecografia morfologica pe 7 ianuarie, atunci cred ca voi afla si sexul lui bb, numai la asta ma gandesc, ca tare curioasa sunt ce o fi.
Va pup si multa sanatate.
Mari12 sapt.

Aurasa spune:
Eu am fost la echo la Diagnosis la Dr. Iosup si mi-a zis ca inimioara lui bb bate cu 101 batai/minut. Asta era vinerea trecuta cand bb avea 6 sapt. si 5 zile.
Pentru burticile mai mari : Voi ati facut echo morfologica fix la 12 saptamani cum scrie in Caietelul gravidei sau mai devreme? Ma gandeam sa o fac pe la 10 saptamani. De fapt, cam cat timp poate trece intre 2 echo?
Aurasa
Aurasa si bb 7 sapt.+
UM 3.09.2004 DPN 10.06.2005