oare am un barbat zgarcit?

oare am un barbat zgarcit? | Autor: astrid

Link direct la acest mesaj

Astazi m-am pus pe scris e deja al 3lea subiect deschis.
Sotul meu este un barbat de casa, tine la mine si la fii-su, nu se codeste sa ma ajute, aduce banii acasa (adica nu-i bea), nu umbla cu femei, are distractii simple (face ehipe fantastice cu gazeta sporturilor, ne mai jucam heroes 4 pe calc, prostii). Are insa idei de mosneag:
noi nu trebuie sa cheltuim pe bunastarea proprie ca sa strangem pt copil,
de ce sa dam banii pe cresa, de ce mama adica soacra-sa(care e medic si mai lucreaza inca fiindca pensia e f mica) lucreaza si nu sta cu copilul,
de ce ea isi consuma banii ca sa-si ia obiecte in casa si ca sa faca excursii,
de ce mama nu traieste ca maica-sa din dobanda unui cont (fie vorba intre noi nici nu e adevarat pt ca eu nu cred ca maica-sa are un cont de 200 de mil ca sa poata trai din dobanda)
de ce sa facem zugraveala, e bine si asa
de ce sa luam mobila noua
de ce sa circulam cu masina, sa platim benzina mai mult decat abonamentul itb

La batranete o sa fie unul de-ala de nu o pot sa arunc nici un capat de ata la gunoi ca costa. Pastreaza toate rahaturile.

Ce sa fac fetelor? Eu daca imi cumpar ceva nu zice nimic (cred ca l-as ) dar n-o poate suferi pe mama deloc fiindca nu corespunde standardelor lui pentru categoria bunica. Adevarul ca nici maica-sa nu e mai breaza (ea doar ne inchide usa in nas cand o apuca sau telefonul, ne ajuta doar cat e bine dispusa si el recunoaste lucrul asta).
Eu de obicei ma enervez si ma cert. Poate ar trebui sa fac asa: cainii latra, caravana trece?
Oricum zugraveala tot o sa fac!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns boo lina spune:

astrid nu prea mi-e clar pe ce e de acord el sa dea banii in afara de stransul pentru copil?
eu zic sa zici ca el si sa faci ca tine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danna spune:

Astrid, din ce ai scris tu se pare ca sotul tau nu este dispus sa cheltuie bani pe nimic, mai putin partea cu stransul pentru copil.
Atunci nu inteleg pentru ce mai traieste ? E normal sa se gandeasca ca puiul vostru sa aiba asigurat viitorul, dar asta nu inseamna ca trebuie sa-ti impuna ce ai voie si ce nu ai voie in materie de cheltuieli.
Cat despre faptul ca mama lui traieste din dobanda rezultata dintr-un cont de 200 de mil., (daca il are) eu una refuz sa cred acest lucru pentru ca suma rezultata luna din dobanda este foarte mica - in jur de 2 mil.
Parerea mea este sa aplici proverbul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinat spune:

Unele dintre lucrurile pe care le-ai descris le cunosc si eu foarte bine si mi-am pus si eu aceeasi intrebare. Dar mi-am dat seama ca de fapt nu este vorba de zgarcenie. Daca ar fi asa s-ar manifesta in orice lucru. Dar eu pot sa-mi cumpar orice si pentru copil pot sa cumpar orice. Problema este cand cumpar ceva pentru el, sau vreau sa fac ceva pentru casa. Toate le fac pana la urma, dar dupa interminabile discutii.
Cred ca este vorba de un anumit sentiment de siguranta pe care ti-l ofera o anumita suma pe care o ai depozitata sau o ai in cont. Este ceva pe care te poti baza si in Ro nici o zi nu seamana cu alta. Cine stie ce iti aduce ziua de maine?! In calitate de cap al familiei trebuie sa ai grija de ai tai. Cand cheltui scade contul, si apare un oarecare sentiment de nesiguranta.
Cred ca asa gandeste sotul meu, desi mie mi se pare ca greseste. Eu nu am pretentia sa ne intretina, dar nu pot sa nu recunosc ca ma simt oarecum usurata cand stiu ca el se gandeste la ziua de maine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

buna, vreau sa te intreb ce inseamna "bunastarea proprie" pentru voi?

la 2 vreau sa zic ca sunt de acord cu el... eu gandesc cam la fel
la 3 nu, fiecare face ce vrea cu banii lui
cu zugraveala sunt de acord.... dar bine eu ma chinui sa ma mut
cu mobila idem...
cu auto sunt de acord cand cheltuielile sunt foarte mari... ca de ex drumuri foarte dese in afara localitatii...ajung sa muncesc numai pentru benzina!

nu cred ca e zgarcit...
poate e doar comod si de asta nu vrea sa schimbe in casa!

4 ani - februarie 2004
http://community.webshots.com/user/cristinat7

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

Astrid,

Eu de firea mea is mai “econoama” sa nu zic mai zgarcita, deci intelege-i si pe cei care au “defectul” asta. Am pus in ghilimele deoarece a fi zgarcit este intr-adevar un defect (vezi Hagi Tudose...), insa a fi econom cand situatia o impune este o calitate. Nu-mi plac persoanele care arunca banii pe tot felul de nimicuri, numai de dragul de a face cumparaturi, cand de fapt nu au nevoie de lucrul respectiv.
Chestia cu zugraveala sau cu mobila noua mi se pare totusi cam exagerata. Nu poti duce zgarcenia asa de departe incat sa ajungi la neglijenta, la mizerie in casa….
Totusi, voi aveti bani destui sa va permiteti mobile noua etc?, deoarece stiu ca a avea mobila noua e considerat de unii un lux in zilele noastre. Daca aveti bani, foarte bine, trebuie sa-i explici si sa-l convingi. Totusi, daca tu iti cumperi ce vrei si nu-ti zice nimic, inseamna ca poti lua tu initiativa cu zugraveala, mobila si altele, si sa-l pui in fata faptului implinit, asta bineinteles daca ai certitudinea ca nu se enerveaza. La fel cu „rahaturile” pe care le pastreaza. Arunca-le!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns astrid spune:

Cristina si eu sunt de acord sa stea mama cu al mic, dar daca inca lucreaza... ce sa faca sa se pensioneze? Iar cu masina, ai dreptate nici eu nu sunt de acord. Dar nu vroia sa o scoatem din garaj nici pt a-l duce 2 statii de tramvai pe al mic la cresa, si iarna pe frig ce faci? Bunastarea proprie erau zugraveala si mobila. Si eu m-as muta zau, ca stam in acelasi bloc si cu mama si cu soacra-mea, de mi-au scos peri albi.

AlinaT, si tu ai dreptate, nu se manifesta in orice lucru pt mine si copil pot sa cumpar orice, mai dam petreceri cu invitati, mai iesim (a se citi ieseam cand nu aveam copil) isi cumpara pantofi cand e cazul, pantaloni...Ma gandesc ca ar fi zgarcit la toate.

Asa ca, cum zice si Danna, am sa aplic proverbul, mai ales ca eu tin banii. Problema cu zugraveala si mobila e mai complicata.

Sunteti tare dragute ca ma ajutati sa-mi limpezesc gandurile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geut spune:

Astrid, ne luam de mana si dansam.
Cati ani are sotul tau?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns astrid spune:

"Astrid, ne luam de mana si dansam.
Cati ani are sotul tau?"

34 (iti dai seama cum o sa fie la 70)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Hai sa-ti eu ce fac eu.... in legatura cu zugravitul....

Suntem casatoriti de 13 ani si el nu prea sta acasa, asa ca atunci cand venea niciodata nu avea chef de zugravitul meu, de schimbatul mobilei... etc. asa ca am zis gata pana ma mut zugravesc si gata asta e.
Ii dau telefon sotului si-i spun ca vine zugravul luni sapt viitoare urmeaza doar sa stabilim alte alea, gata am luat o hotarare si am sa ma chinui pana vine el acasa sa termin.
Si ce credeti surpriza, luni era acasa m-a anuntat ca el este in concediu cateva zile si ca o sa vorbesca el cu zugravul. Bineinteles ca nu vorbit, dar si mie mi-a pierit cheful!

4 ani - februarie 2004
http://community.webshots.com/user/cristinat7

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geut spune:

Imi dau seama cum o sa fie la 40.
Si daca faci "gresala" sa-i mai faci un copil, viata ta o sa capete noi sensuri.

Mergi la inceput