Cheese cake - vreau vreau

sefa mea e americanca si ne-a adus acum citeva zile un cheese cake facut de ea. Vreau si eu reteta ca a fost super grozava.
Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
Raspunsuri

Veve spune:
Mirela,uite reteta cea mai simpla.Mai sunt o groaza de combinatii cu caramel,ciocolata,cirese,cocos,bostan...Daca vrei si alta varianta,cu placere!
-1130g cream cheese la temperatura camerei
-795g zahar tos
-3 linguri faina
-coaja rasa de la o lamaie
-coaja rasa de la o portocala
-esenta de vanilie
-5 oua + 2 galbenusuri
-4 linguri frisca
-o tava rotunda (cu margini detasabile) unsa cu mult unt si tapetata cu pesmet din biscuiti graham (optional se pot amesteca cu nuci prajite/alune/migdale macinate)
Incalziti cuptorul la 260 grade si pregatiti tava.
Cu un mixer amestecati branza,zaharul,faina,coaja de lamaie si portocala, si vanilia pana se omogenizeaza bine.Adaugati ouala si cele 2 galbenusuri,unul cate unul amestecand continuu la final punand si frisca.
Turnati amestecul in tava si coaceti pentru 10 minute,sau pana cand capata o nuanta aurie deasupra.Reduceti temepratura cuptorului la 100 grade C si mai coaceti 1 ora.
Se scoate din cuptor si se lasa la racit la temperatura camerei.Apoi indepartati dor marginile tavii si asezati pe un platou.
Il puteti servi simplu sau ornat.(cu fructe confiate,sos de ciocolata,etc)
PS cantitatile par cam ciudate pentru ca-s transformate din lb
Irina,veve & croko
pozici


Julie spune:
Hai sa-ti zic repede cum o fac eu, desi cam dupa ureche si okiologic:)
Amesteci in blender branza de vaca grasa (eventual adaugi si smantana sau pui numai smantana grasa), vreo 4 oua, zahar, zeama si coaja rasa de lamaie. Pui compozitia intr-un vas uns si tapetat cu faina, presari stafide si dai la cuptor. Cam asta :)
J.


Vulpea Bucatar spune:
Eu am facut crusta din biscuiti cu unt. 2 pahare de 225 ml + 50 ml unt topit. Se da la cuptor cam 10 minute. Se scoate, se lasa sa se raceasca.
(biscuitii trebuie sa fie gen "digestive" ,nu din faina alba. (in toate retetele se pune zahar, eu n-am pus ca mi s-au parut si asa foarte dulci)
Umplutura:
2 pachete de cheese cream (450g), 200 ml frisca nebatuta, 1/3 pahar zahar, 3 oua, esenta de vanilie. Trebuie sa fie la temperatura camerei ca sa le poti amesteca usor. Se pune umplutura in crusta si se da la cuptor. Cam 30 min la 275 F si 10-15 la 350F. Se recomanda ca in mijloc sa fie inca moale cand o scoti ca nu fie "uscata" cand se raceste.
Eu una am lasat-o pana s-a rumenit bine. Am mancat-o toti cu placere.
P.S. Se poate servi cu fructe proaspete sau din conserva


roxanaz spune:
eu fac o reteta ff rapida, fara cuptor, care este foarte racoroasa si potrivita mai ales vara.
Blat: 200g biscuiti normali se zdrobesfc si se amesteca cu 3 linguri de zahar, 100g unt topit si ceva esente daca va plac (eu pun de migdale). acest amestec se preseaza pe fundul unei forme cu bordul detasabil si se pune la frigider.
Crema: 500g brinza de vaci sau 2 cutii brinza fagaras (din cea cu smintina) se amesteca cu 3-4 linguri de zahar, un plic zahar vanilat, 400 g fructe moi (este excelenta cu piersici, caise, capsuni si mai ales cu fructe de padure, inclusiv cele congelate). la acest amestec se mai adauga un plic gelatina dizolvata in 3 linguri de suc sau apa. crema se toarna peste stratul de biscuiti si se lasa 4-5 ore la frigider pina se intareste. se orneaza cu fructe intregi.


noni930 spune:
Eu prefer cheese cake cu ricotta, nu cu cream cheese.
Ai aici doua retete in engleza, una la cuptor si una la frigider.
Pofta buna!
http://www.nationalcheese.com/web_renewal/cgi/engine.pl?com=showrecipe&id=309&tm=0
http://www.nationalcheese.com/web_renewal/cgi/engine.pl?com=showrecipe&id=228&tm=0



korinna spune:
Eu fac ceva similar cu ceea ce spuneti voi.Numai ca la mine se numeste"pasca de pasti cu branza"
Pun 1 kg de branza de vaci mai cremoasa,400 grame smantana,10 oua,2 cani zahar,200 grame stafide,2 linguri faina.Bat cu mixerul albusul spuma..apoi incorporez resttul.
Tapetez o tava de teflon rotunda cu margarina si faina...apoi torn treaba asta in ea.Numai ca eu facand-o de pasti..o ornez deasupra cu o cruce din mac.
Insa e foarte asemanator cu ceea ce faceti voi.Eu o fac numai de Pasti..in loc de pasca obisnuita cu coca de cozonac
Corina mamika de 2 baietzi
http://community.webshots.com/user/korinnay


khristin spune:
Nu e pasca....are cu totul alta consistenta, si e tare buna.....yam yam...
Cristina
http://community.webshots.com/user/khristin107


desprecopii spune:
fetelor va anunt cu mandrie ca mi-a iesit cheesecake-ul si sunt fericita.
aici e poza: http://www.desprecopii.com/userphoto/desprecopii/cheesecake1.jpg
va multumesc - fug sa maninc.
Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.


an-k spune:
desprecopii, ce fel de crema de branza ai folosit? mie mi se par asa multe sortimente si nu stiu ce sa aleg?
Cred ca sunt si in olanda cam aceeasi producatori
multumesc
anca DNP21martie
