PRAJITURA ALBA CA ZAPADA
Raspunsuri - Pagina 2
katy spune:
Scuze Milia abia acum am citit a doua reteta data de tine.Si io care credeam ca sunt originala!
Katy
Fabya spune:
Buna ,am revenit cu vesti despre prajitura >Alba ca Zapada< E super buna si foile foarte usor de intins incomparatzie cu alte foi de prajitura,incercatzi cu incredere reteta ,merita .Va pup ,merci mult de reteta Vulpita
Fabya
" Dragostea inseamna suferinta, si cum multi fug de suferinta, putini sunt cei care iubesc cu adevarat.''
http://f1.pg.photos.yahoo.com/ph/sella1be/my_photos
Vulpea Bucatar spune:
Fabya,
Ma bucur ca ti-a iesit. E ceva de munca la ea. Acum poti sa incerci si alte creme
P.S. Cum arata rata aia chinezeasca? Ca sa stiu dupa ce ma uit.. ai idee ce contine?
arboria spune:
quote:
Originally posted by Vulpea Bucatar
E ceva de munca la ea. Acum poti sa incerci si alte creme
Alba ca zapada rulz . Nu e chiar mult de munca, in comparatie cu ce iese. Multam de reteta. eu o stiam cu alte ingrediente, poate de-aia nu-mi iesea.
Mai ai retete de prajituri cu citrice?
Julia
Vulpea Bucatar spune:
Tort diplomat cu pRotocale... Din nefericire nu stiu pe unde e mailul cu reteta. E tortul facut de soacra-mea, foarte aspectuos si gustos. L-am facut o data si mi-a iesit binisor. Am lasat prea mult crema la rece..
Cand voi veni din vacanta, peste 1 luna, o sa posetez ce si cum sau iti dau link.
Rog nu dati cu pietre. Promit ca o sa vin cu reteta.. numai ca mult mai tarzior.
arboria spune:
quote:
Originally posted by Vulpea Bucatar
Tort diplomat cu pRotocale... Cand voi veni din vacanta, peste 1 luna, o sa posetez ce si cum sau iti dau link.Rog nu dati cu pietre. Promit ca o sa vin cu reteta.. numai ca mult mai tarzior.
Vacanta placuta, vulpito! Nu e nici o graba, ma gandeam sa il fac de Craciun. Oricum, suna promitator reteta.
Julia
BDana spune:
M-am gandit sa trimit si eu o reteta de Tort cu portocale, care mie mi-a iesit f. buna. Pofta buna celor care o incearca:
Tort cu portocale
Durata
1 min
Ingredinte:
6 oua, 350 g zahar, 4 plicuri de zahar vanilat, 1 l lapte, 8 portocale, 500 ml. frisca lichida 1 pumn de stafide, 24 piscoturi de sampanie (2 portii)
Mod de preparare
6 galbenusuri sunt amestecate cu 350 g zahar, cu 3 plicuri zahar vanilat si 1/2 l lapte, amestecate pe foc intr-un vas cu apa. 3 pliculete de gelatina se amesteca si ele cu 5-6 linguri de apa pe foc intr-un vas cu apa pana ce se omogenizeaza. Apoi se toarna gelatina peste cealalta compozitie si se amesteca tot timpul pana se face o crema plus un pumn de stafide si un pumnisor de coaja de portocala rasa . Se lasa la rece. Se bate frisca 500 ml. Si albusurile sa fie tari. Dupa ce se raceste crema se amesteca cate o lingura intr-un castron mai mare din fiecare (frisca, albusuri, crema) Portocalele se curata si se taie rondele. Racesti o cratita si lasi putina apa pe fundul oalei. Tapetezi peretii cu feli de portocale si apoi inbibi piscoturile in lapte cu un plic de zahar vanilat (doar le bagi si le scoti). Peste portocale pui incet 1/2 din compozitie si asezi 12 piscoturi peste ea, se pune si cealalta parte de compozitie cu alte 12 piscoturi.
Mod de servire
Se lasa 12 ore la frigider
Milia spune:
quote:
Originally posted by papadie
Te vaz cunoscatoare de prajturi din vremea copilariei mele, ai cumva reteta de la "Snagov"?
Dupa nume n-o stiu, da-ne mai multe amanunte. Poate o stie cineva...
arboria spune:
quote:
Originally posted by BDana
M-am gandit sa trimit si eu o reteta de Tort cu portocale, care mie mi-a iesit f. buna. Pofta buna celor care o incearca:
Tort cu portocale
.....
Peste portocale pui incet 1/2 din compozitie si asezi 12 piscoturi peste ea, se pune si cealalta parte de compozitie cu alte 12 piscoturi.
Mod de servire
Se lasa 12 ore la frigider
Si dup'aia se rastoarna, sau cum?
E buna reteta asta, o uitasem. Eu o faceam fara piscoturi si o numeam sarlota cu portocale.
Multumesc, o sa incerc in curand.
Julia
an-k spune:
a, si eu imi aduc aminte ...din copilarie
mama facea un chec de cacao, ca si blat, punea gem, facea glazura si deasupra glazurii radea ciocolata cu rom
dar o mai intreb si va zic concret, oricum ce iesea era super(nu rezista o zi)
anca DNP21martie