preparate din fasole

preparate din fasole | Autor: an-k

Link direct la acest mesaj

vreau sa fac mancare si ciorba de fasole, ma poate ajuta cineva?
sau:
ce altceva se mai poate face cu fasole?

anca

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

quote:
Initial creeata de an-k

vreau sa fac mancare si ciorba de fasole, ma poate ajuta cineva?
sau:
ce altceva se mai poate face cu fasole?
anca
anca, ce fasole vrei sa gatesti? uscata boabe sau verde?
am citeva idei dar scrie-mi exact ce cauti.

Lorelai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne-marry spune:

daca faci BOABE

mancarica : FASOLE CU CIOALAN AFUMAT
eu una spal ibne carnea, daca e prea afumata o las i apa de seara si cand gatesc fac asa: pun carnea la prajit umpikut si dupa 5 minute pun peste ea la calit ceapa, morcovi rasi si eventaul un ardei gras, apoi cand sunt rumenite legumele, pun fasolea care am fiert-o intr-o oala seaparat, schimband apele la juma de ora, sau dca faci in oala minune nu mai e cazul. apoi las umpik a fiert pana se patrund toate si se fierbe carnea bine, adaug bulion si delikat, si ingros cu putina faina diluata cu apa rece ca sa fie ca o apsta, sau cu putin amidon special pt asa ceva. o papam de fel cu muratur, sau salata de varzqa. este super.
carnea se mia poate fierbe separat iar cand e gata o dezosezi. in cazul asta,poti pastra o pare din carnea dezosata si sa o ciorbita cu zeama in care a fiert.

anne-marry 32 sapt DPN 21 Dec.
pozele mele
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne-marry spune:

la ciorbita pui la fel fasolea la fiert, si schimbi apele etc si cand estte gata, pui legumele, umpik de ulei, si bulion si tarhon, vara si niscai loboda taiata fasii mici, sau iarna niste sunculita afumata taiata finut si prajita umpik ianinte , delikat si lasai la fiert.
pofta bunaaaaa

anne-marry 32 sapt DPN 21 Dec.
pozele mele
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne-marry spune:

mancarica de fasole pastai:

se curata pastaile, se taie capetel, se scot atele daca are, se taie sau rupe bucati potrivite ca marime, dupa cum iti place, se aspala bine/ se calesc in ulei 2 cepe, rosii, ardei si cand sunt gata, se adauga fasolea pregatitia anterior si se lasa la innabusit amestecand sa nu se prinda. se pune bulion daca nu ai pus rosii, se adaug apa si se lasa la fiert pana fasolea este gata. apoi sosul iol poti lega ca la mcarica de mai sus, sau daca iti place mai zemos, o poti lasa asa. la alegere! bineinteles ca poti pune si carnita, de pasare ar fi super la asta, si o adaugi ca la fasolea boabe.

alta chestie: poti facea asa (valabil la ambele mancaruri fie ca sunt cu fasole boabe sau pastai)...poti pune carnea la fert, apoi adaugi leguemel necalite , daca vrei sa papi mia fara prajeli..restul este la fel ca mai sus.

anne-marry 32 sapt DPN 21 Dec.
pozele mele
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne-marry spune:

cirobita de fasole ca la mama soacra DE TE LNGI PE DEGETE: faza este ca e putin mai grasa, dar mancata ara..este un adevarat deliciu......

curata pastaile ca mai sus, si le pune la fiert cu ceapa si ardei si rosii sau buion dar nu f mult. numai cat sa ii dea gust mai mult decat culoare..... asa, cand sunt aproape gata, pune carne de la garnitza cum se zice pe aici, pe care in prealabil a topit-o de untura intr-o cratita separat, si lasa iar la fiert. carena fiind deja prajita, cea de la oala, nu este nevoie sa o fierbi prea mult. la final ii adauga lapte covasit (un iaurt de casa care nu ese acru) sau smantana si oua batute, cu verdeata in ploaie.
va zic eu..merita sa incercati. nu stiu daca, virgula ,carnea de la garnitza, sau pikul acela de untura care ramne pe ea, sau oul cu smantan..chiar nus care ii da gustul asta demential, ca eu am acant mereu ca sparta, cand a facut.



anne-marry 32 sapt DPN 21 Dec.
pozele mele
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne-marry spune:

cu fasole boabe:

o fierib bine bine, si o dai racita de juma, prin masna de tocat. o pui pe foc fffff mic si o maesteci cu lingura de lemn continuu cu ulei pe care il tonrni cate putin pana devnie ca o crema. sa nu fie mult, cam ala o farfurie cu varf de fasole pasta, cam 5-6 linguri de ulei. apoi, o iei de pe foc, si o asezi cu lingura frumos pe platou, sau farfurie, si torni peste urmatorul sos: calesti ceapa tocata marunt cu umpik de usutroi..asta ii da tot farmecul, si cu bulion sua rosii si sare. a pui si in ea sare, dar eu care nu gatesc aproape deloc, sarat...uit mereu sa va zic sa puneti..dar fiecare face dupa gust.

e super si cu muraturi, rosii sau slalata de varza.

anne-marry 32 sapt DPN 21 Dec.
pozele mele
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne-marry spune:

salta de fasole verde

fasolea pastai curatata ca mai sus, o fierbi bine, o scurgi de apa si lassi sa se raceasca. apoi, amesteci umpik de ulei, otet si ustori dar cate puint din fiecare si o servesti rece. este superba.

anne-marry 32 sapt DPN 21 Dec.
pozele mele
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

Buna Anca,
Fiindca locuiesti in Belgia si probabil fasole uscata gasesti mai rar, la turci, in orice caz nu chiar la fel ca cea de acasa, poti sa faci foarte rapid si simplu ciorba de fasole sau iahnie folosind fasole din borcan direct fiarta.

Rapid de tot: dai un morcov mare pe razatoare, toci o ceapa marunt, impreuna le dai la calit numai putin putin in putin ulei sa iasa putin aroma, apoi adaugi fasolea din borcan, apa cat pentru oala de supa si lasi putin sa dea un clocot scurt.Atunci pui o cutiutza rotunda de pasta de rosii, vegeta , sare, si lasi putin la fiert, nu trebuie mult pt ca faasolea e deja fiarta.
Daca doresti cu afumatura poti sa pui si cateva cotitze afumate si fierte bine iainte in supa.Daca faci cu fasole din borcan e gata foarte repede si nici nu mai trebuie sa stai sa fierbi fasolea care in mod normal cand o fierbi tu trebuie sa o fierbi mult, sa arunci cateva ape de pe, etc.
Daca ai poti pune si putin tarhon in ciorba, ii da un gust bun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns an-k spune:

multumesc pt retete
eu am luat fasole uscata de la turci, si as vrea sa fac o mancarica(cu ciorba m-am cam razgandit), si din ce ramane batuta(am gasit la pachete de 1/2kg, si suntem doar doua pers, de aceea vreau sa fac doua feluri),
slakje am vazut fasolea la borcan dar deja luasem(fac data viitoare)
oricum mie imi place fasolea uscata mai mult decat cea verde
cea verde eu mai folosesc la salate si cand si cand in supe-ciorbe(putina ca si zarzavat)
voi ce fel de carne folositi la mancare?
puneti si carnati?
anne-marry multumesc pt retete, dar sper sa nu mai fac cum am facut si cu tortul diplomat citesc retetele dar nu le analizez, si cand m-am apucat de facut tortul am inceput sa si intreb pe forum ce si cum, daca fac si acum la fel sper sa fiti pe aici sa imi dati cateva sfaturi(secrete)
dulci dulci

anca DNP21martie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vulpea Bucatar spune:

Uite ce am facut eu saptamana trecuta si a iesit neasteptat de bun. Merge adaugata si ceva branza/cascaval in iaurt sau servita cu parmezan.

http://www.vulpeabucatar.com/retete/mancaruri/mancarevinetesipui/index-ro.html

Mergi la inceput