Mamici de martie-aprilie 2005 (6)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns erix spune:

Fetelor, sa stiti ca si eu ma confrunt cu aceeasi problema. Mie mi-au crescut un pic sanii in prima luna si de atunci, nimic. Nici de sutien nu am nevoie. de fapt imi vin toate sutienele de dinainte de a ramane insarcinata. Nu le prea pot suferi ca ma mananca sanii de mor dupa ce le port. Si asa ca am preferat sa renunt la ele,cel putin pt o perioada.
In rest, greturile s-au terminat de mult, pofta de mancare nu prea am, m-am ingrasat vreo 3-4 kg si am o burta imensa! Deja au inceput sa se vada vergeturile, desi ma dau mereu cu un ulei contra lor, pielea pe burtica e cam uscata mereu si imi creeaza o senzatie de mancarime si de disconfort.
Bebe al meu misca tot timpul, mai ales seara si dimineata. Seara e agitat de tot, ca imi misca burta de colo-colo. L-a simtit si sotul meu care e tare incantat de fiul-sau.
Deja am facut o lista cu ce ne trebuie pt bebe si ne-am cam facut cruce ce preturi au! Dar, cum pt el se va renunta la orice altceva...
Va pupa pe toate bebe al meu de 21 sapt! Multa sanatate si bebei cuminti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns an-k spune:

buna buna, voua v-a aparut vreo linie inchisa pe burtica? ca mie nu si am citit eu ca asa e normal, cat despre buri in loc sa dea semne ca vrea sa iasa afara e si mai inauntru, in rest, sanii au crescut la fel si mameloanele, care sau si inchis la culoare
bb e bine, si cred ca asteapta si el ca si noi ziua de10noiembrie, sa il vedem si sa ne spuna pe ce culori incepem sa amenajam
la mamici si la burtici

anca DNP21martie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geta_sava spune:

Buna fetele! Nu am reusit sa citesc ce ati scris si vad ca e destul de multisor..... Noi avem probleme si nu imi place asta am fost la iasi la spital si mi-a gasit un chist placentar. Stie cineva ceva de asta as putea afla ceva...dr mi-a zis ca imi face punctie si as fi curioasa daca poate dauna cu ceva copilului.Daca ar putea sa imi raspunda cineva ar insemna foarte mult pt mine.....
Va multumesc si va pup si sanatate multa la toate...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sibip spune:

Getulici, ma bucur ca ai revenit si ma bucur ca in sfirsit esti pe mina unui medic! (si bineinteles din mindria mea de ieseanca ratacita printre bucuresteni, ma bucur ca ai ales Iasiul!). Nu stiu ce e punctia, eventual posteaza un subiect pe tema asta. Important este ca te vede cineva si se pare ca are grija de tine! Si noi sintem toate alaturi de tine si de cel mic, pumnii strinsi, mult succes! Sint sigura ca o sa se termine totul cu bine!
Cu drag,
Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coral spune:

Geta, o idee ar fi sa creezi un subiect separat si sa il postezi la clubul scutecelor, acolo sunt mai multe mamici si te pot lamuri mai usor prin prisma experientei traite.
Am cautat pe internet, dar nu am gasit prea mare lucru, ai un rezumat.
Chisturile placentare pot aparea pe cordonul ombilical sau pe suprafata interioara sau exterioara a placentei. Sunt un rezultat al degenerarii celulelor trophoblastice. Cele de pe cordonul ombilical prezinta un risc, iar sarcina va trebui urmarita.
Chistul poate fi confundat cu o umflatura a unui vas de singe care in timp se resoarbe. Mai jos am gasit un articol: Sometimes an ultrasound examination will show bulging in a cord blood vessel. This may be a “false cyst,” which is actually a varicose vein, or a “true cyst,” a fluid-filled sac. Neither form of cyst is proven to pose a risk to the pregnancy. However, some studies suggest true cysts may be associated with birth defects, including chromosomal abnormalities, so the health care provider may recommend some additional tests to diagnose or rule out these problems.
www.marchofdimes.com/professionals/681_4546.asp " target="_blank">articolul
Si dintr-un forum
forum, din ultima postare reiese ca daca e sub 45cm nu ar trebui sa-ti faci probleme
Daca nu te descurci cu traducerea da-mi un PM.
Eu cred ca l-as suna pe doctor sau m-as duce la el sa ma lamureasca ce si cum, nu e bine sa stai in nesiguranta. De ce nu incerci sa mergi la o ecografie la alt doctor, o alta parere de cele mai multe ori clarifica situatia. Iar daca doctorul e mai ciufut, nu trebuie sa-i spui; nu stie stinga de ce face dreapta.
te pup si sa fie numai lucruri bune si doar o sperietura.

There is a difference between knowing the path and walking the path.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coral spune:

Punctia aminiotica se face pentru a prevala lichid amniotic. Testele efectuate pe proba de lichid stabilesc daca exista anomalii ale fatului. Riscul de a pierde sarcina este mic si apare in primele 48h.
Sunt pe site citiva doctori ginecologi, oricum sunt in masura sa-ti dea un raspuns documentat.

There is a difference between knowing the path and walking the path.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

BUNA gravidutzelor,
eu nu am noutati ,suntem bine, si eu si bebe, burtica a crescut, inca n-am apucat sa fac poze, greturile sunt si ele pe sfarsite, si am o pofta nebuna de mancare, si dulciuri nu mai zic, sanii nici mie nu mi-au crescut in prima luna am simtit si eu ca s-au mai marit dar de atunci nimik, vergituri vad ca inca n-am ,ma dau in fiecare seara cu crema, sper sa fie de folos, cam atat, abia astept sa-l simt pe bebe ,

ieri cautam un subiect pe forum si am dat peste asta, videoclipuri 4d , din pacate eu nu pot sa le vad, imi trebuie nu stiu ce codec, dar poate voi puteti, este incredibil, se vede bebe cum rade, unul chiar a scos limba, nu-mi vine sa cred, abia astept sa fac si eu o eco 4D , am inteles ca la Sanador au un aparat bun
http://www.layyous.com/ultasound/ultrasound_video.htm - asta e pagina de care va spuneam

va pup si aveti grija de voi si bebelusi
Adriana

http://community.webshots.com/user/adrianafedorca

Daca vrei cu adevarat gaseste o cale, daca nu vrei gaseste o scuza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

buna fetelor,

nici noi nu avem noutati. am fost azi la doctor, totul pare ok. urmatoarea eco va fi peste 2 saptamini. intre timp ma lupt cu arsurile la stomac. apar la orice ora din zi indiferent de ce maninc. azi mi-am cumparat TUMS (dicarbocalm) ca nu mai tine.

bebelacii misca din ce in ce mai mult, mai tare una (tata-sau zice ca seamana cu mine) si mai usor cealalta. cred ca au meci acolo in burta la mine.

mie mi-au crescut sinii foarte mult in primele luni in schimb nu am avut nici un fel de discomfort. nu m-au durut deloc, parca nici nu as fi fost insarcinata. sutienele a trebuit sa le schimb in primul rind pt ca ma stringea bareta.

getulici, nu stiu nimic despre punctie dar iti tin pumnii sa fie bine. poate alte mamici de pe forum sa te ajute cu info.

an_k, mie liniuta nu mi-a aparut desi burta mi-a crescut foarte tare. poate mai incolo sau poate nu mai apare deloc. ma dau zilnic cu crema si vad ca sint ok deocamdata.

kathywsha, nu te speria. eu am 20 sapt si abia de vreo saptamina am inceput sa ii simt. si nu lovesc tare, uneori cred ca sint chiar gaze in burtica si nu bebeii.

pupici,
Lorelai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geta_sava spune:

Buna iubitelor ati fost super dragalase ca mi-ati raspuns am sa incerc sa intreb si pe la dr. Oricum m-am hotarat deja pana vineri sa fac alt eco poate la is poate aici. Dragelor voi cum va intelegeti cu dr vostri?? Eu inca nu am gasit unul care sa imi explice tot ce vreau eu sa stiu sau poate nu stiu eu ce sa cer de la el:((( si am o stare ca as plange mereu
ufff stiu ca tre sa fiu optimista dar eu inca nu pot sa ma vad cu sarcina asta la termen...
sper sa fie doar o iluzie idioata de a mea dar experienta trecuta inca ma urmareste....
Va multumesc la toatele si va pup si sper sa fiti toate sanatoase si voi si bb vostrii....
Am fost ieri la o fetita de 1 luna am inceput sa plang ce dulceata este.....
Doamne ce minuni poate face pe lumea asta!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sibip spune:

Getulici, cine te vede la Iasi? Daca ai nevoie de o recomandare la un medic care sa te ia mai mult in seama, spune-mi! Poti sa-mi trimiti PM sau email, iti promit ca-ti raspund! Sper sa fie totul bine dar ca sa ai incredere trebuie si sa te sustina cineva!
Cu drag,
Ioana

Mergi la inceput