Voi cum o calmati copilul cand il doare urechea?
Raspunsuri - Pagina 2
ulisernic spune:
Buna fetelor, vreau sa va multumesc tuturor pentru raspunsuri, sfaturile voastre mi-au fost de un mare si real ajutor, va multumesc si va doresc toate cele bune.
Cu drag,
Mihaela
Loredana spune:
Buna, acum am citit mesajul tau si iti raspund cu intirziere. Si eu am aceeasi problema cu Diana, are aproape 6 ani. La 2 luni face otita, a ramas sensibila de la 3 ani cind a facut prima data. Eu ii pun otocalm si sare intr-un ciorap incalzita. Si apoi medicul trebuie sa-ti dea antibiotic foarte puternic altfel nu ii trece. Nu stiu ce se intimpla dar vad foarte multe mamici care se pling de otita copiilor. Te rog daca poti sa-mi spui si mie, tu i-ai scos polipii de 2 ori din cauza urechii. Eu nu i-am scos niciodata si acum am inteles ca este ultima solutie sa nu mai imi faca otita atit de des. Multumesc si iti doresc multa, multa sanatate pentru puiul tau. Iar tie multa sanatate si putere, te inteleg prin ce treci.
bia spune:
Mihaela,nu neglija problema auzului,e foarte importanta,dupa ce termini tratamentul, mergi sa-i faci o audiograma copilului.Iti vorbesc in cunostinta de cauza,altfel nu mi-as permite sa-ti dau sfaturi,am avut si eu probleme cu Bianca din cauza polipilor,racea foarte des si totul a culminat cu afectare auzului la una din urechi.Avea 3 ani si jumatate cand am realizat ca noi vorbeam cu ea si ea nu ne auzea,am innebunit cred ca-ti imaginezi.Ne-am dus de urgenta la spitalul Grigore Alehandrescu la dr.Tudor,care are si un cabinet(in cadrul spitalului)de audiometrie,i-a facut toate testele si a reiesit ca la ambele urechi era afectat auzul,dar la una,in proportie mai mare.Ne-a linistit spunandu-ne ca totul se va rezolva dupa operatia de polipi.Ce se intampase de fapt?Polipii inflamati,au obstructionat canalul care face legatura dintre nas si ureche si de aceea a fost afectat auzul.Dupa opeartie si tratament desigur,i-am facut doua audiograme la intervale mai mari de timp si auzul i-a revenit 100%.Insa au fost cazuri in care din neglijenta sau nestiinta parintilor,copii si-au pierdut auzul la una din urechi,asta mi-a spus-o medicul.Nu ramane cu sechele,daca se respecta intocmai tratamenul,asa ca ai grija.Docorul Tudor e tare dragut,are rabdare si asculta tot ceea ce-i spui,e atent cu copilul si nu este nici genul ciubucar,nu pretinde si nici nu pare sa astpte sa-i dai bani.Daca te intereseaza,caut datele lui si ti le spun.Multa sanatate va doresc.
ulisernic spune:
Loredana, faptul ca baietelul meu a avut ghinion nu trebuie sa te sperie, mai ales daca ai un ORL-ist bun. Nici macar nu pot spune cu siguranta ca medicii care l-au operat au gresit, poate a fost doar ghinion, nu stiu ce sa zic. Prima operatie a fost facuta de dr.Marin, la spitalul Emilia Erzea, iar a doua oara a fost operat la spitalul Gr.Alexandrescu, imi scapa numele medicului acum, desi l-am vizitat cu putin timp in urma. Acum mergem la dr Piturlea Violeta care are un cabinet privat in aceeasi cladire cu medicul nostru de familie. Parerea dumneaei a fost ca ambele interventii au fost prost facute si ca polipii sunt cauza acestor dese si puternice infectii si, prin urmare, trebuie scosi. Mai multe aflam dupa tratament si va dau si voua de stire.
Dori, chiar imi pare rau ca nu am deschis mesajul mai devreme, as fi aflat si eu de dr Tudor si n-as mai fi ajuns la cabinet privat. Acum nu pot sa nu ma mai duc la dr Piturlea, care a fost foarte draguta, ne-a facut si reducere, ne-a dat un tratament bun (Augmentin, nu Eritromicina sau Cefalexin care nu mai aveau nici un efect) si a tratat problema, in general, cu toata seriozitatea. Ma gandesc, totusi, ca daca imi va cere pentru operatie o suma pe care nu mi-o permit, as putea sa-i spun sincer ca nu-mi permit o asemenea suma si ca vom merge la un spital de stat, n-as minti cu nimic, chiar nu-mi permit operatii efectuate in clinici private. Te rog mult, trimite-mi si mie datele dr Tudor, prin PM sau prin e-mail (ulisernic@yahoo.com), cum iti este tie la indemana.
Fetelor, va multumesc din inima.
Loredana, multa sanatate Dianei, sa ne tii si pe noi la curent cu situatia ei.
Dori, multa sanatate Biancai si ma bucur ca ati scapat de probleme, sper sa scapam si noi curand.
Sanatate multa va doresc tuturor si toate cele bune!
Cu drag,
Mihaela