refuzul laptelui la 3 luni
serios o iau razna...
are 3 luni si o personalitate de 7 ani...
vine ora mesei. maraie de foame. ii dau lapte praf. il gusta, trage odata, il scuipa si incepe sa urle. rapatam. la fel. incercam alt lapte. la fel. incercam din nou alt lapte. la fel. ii dau ceai. il bea ca nebunu. ooochei. raspiram adinc si o luam de la capat. suc de morcovi. mmmm nu-i innebunit..il bea cind are chef. mere rase. tocmai mi le-a scuipat prin toata casa.
end of story.
ce dracu sa ma mai fac???
ii sanatos tun ca l-am cautat. aveti ceva idei?
anda & bb edi
Raspunsuri
oanaesn spune:
Desi e cam mititel poti incerca sa-i pui in lapte niste faina de orez. Are o usoara aroma de vanilie si asa am pacalit-o pe Iulia. Eu am alaptat-o exclusiv la sin pana la 4 luni jumate si cand a fost vorba de completare nu a acceptat formula. Daca e constipat cred ca poti incerca faina de porumb. In loc de mere incearca banane. Stiu ca e usor de dat din gura (scris pe forum) dar... poate te ajuta. Cred ca toti bebei au perioade dificile. Rabdare si lucrurile se mai aranjeaza.
Luizax spune:
pfffff....nasol ca e si mikutz. Alex a facut exact la 3 luni. Numai ca el bea sucurile de morcovi. Si io am zis ca o iau razna atunci, mai ales ca el la 3 luni avea 4 kile 200 g. Nici nu stiu ce sa-ti zic. Noua pediatrul ne-a dat atunci fier hausmann sirop si vitamina C natural (5 pic pe zi). Cica ar face pofta de mancare......AIUREA!
Oricum mi-a zis ca daca nu vrea si nu vrea sa manance...sa NU IL OBLIG! Cam o luna l-a tinut figura asta timp in care i-am dat fier, calciu, vit. C si sanasol. Faza nasoala e ca nu a luat in greutate luna aia decat 200 de grame.......
Zici ca ceai bea? inseamna ca nu-l doare gatul cand inghite..are ceva doar cu laptele (io i-am schimbat fro 5 feluri de lapte doar doar i-o place ceva). I-am pus si cereale in el ca sa-l fac mai atractiv (au la nutricare cereale de grau care se dau de la 3 luni...scrie pe cutie). Ba i-am dat si banana (ceea ce nu te sfatuiesc sa faci) pe care o devora..in schimb cand dadea de lapte urla de ziceai ca vreu sa-l tai!
Inarmeaza-te cu rabdare...vorbeshte cu pediatrul.....
Daca bebele e sanatos.....e doar o faza asta...care o sa treaca :)
Luizax - karkotash shef!
anda spune:
da mah luizo...si asta ia fier hausman si vita c. vitamine sirop nu reusesc sa i le bag pe git nicicum. acu o sapt. mi le-a scuipat direct in oki de am lacrimat toata ziua (nasoale rau!)
o sa incerc cu cerealele alea de la nutricare daca ziceti ca-s de la 3 luni.
mercic
anda & bb edi
Raluca spune:
Acelasi lucru l-am patit cu Ilinca la 4 luni jumate, am schimbat toate tipurile de lapte praf intr-o saptamana si a acceptat:...LACTOVIT-ul romanesc. Am lasat-o cu el 2 saptamani apoi am trecut-o pe NAN...
Raluca si Ilinca
Pufinas spune:
Draga mea,
stiu ca este greu dar nu iti pierde rabdarea. Gandeste-te cum arata cum doarme :nu-i asa ca este un ingeras ?
Cat despre faptul ca nu mananca - ai incercat sa ii dai la ore fixe sau daca nu mananca sa nu ii dai NIMIC pana la masa urmatoare ? Lui Andrei i-a placut f mult laptele praf MILUMIL - era foarte aromat si i-a mers foarte bine cu el.
Sper sa fie de ajutor si RABDARE MULTA -
Va pupam pe amandoi,
Andra & Andrei (bb)
Andrada spune:
Incearca sa-i dai apa intre mese, nu multa, putina, citeva lingurite. Pe la virsta asta incep sa aiba nevoie de apa poate de aceea prefera ceaiul.
Sa-ti traiasca bebelusul si pofta de mincare!
Andrada
alycia spune:
Si eu am patit la fel la 3,5 luni si i-am pus cereale Knoor...a mers bine dar s-a constipat...poate cu cereale de porumb sa nu constipe...dar nu am prea vazut pe aici!este o marca anume?
Multă sănătate și toate cele bune.Să creșteți mari!Dacă dragoste nu e nimic nu e!
http://community.webshots.com/user/penciu
anda spune:
aloooo, subiectu-i expirat rau. ii de pe vremea lui mos craciun...nushtiu di ce rasarit asa brusc :))
anda & bb edi
http://users.pcnet.ro/scpcnet/