Pe scut sau sub scut?
Raspunsuri - Pagina 7
xenocid spune:
Aia cu "a intarcat mutu iapa" e foarte recenta.
Cand l'au prins pe A. Mutu cu praf alb in buzunar a zis ca e lapte praf ca i'a intarcat tac'so iapa si'i trebuie.
alin
*Ex astris, Scientia*
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by Kehleyr
Nu ati lamurit-o pe aia cu unde a intarcat mutu iapa. De unde vine?
Si caini cu covrigi in coada??
asta cu mutu si cu iapa: pai... se foloseste atunci cand zici ceva ca e cine-stie-pe-unde... si unde (exact) a intarcat mutu iapa nu stie nimeni, ca daca e mut, n-a avut cui povesti
parerea mea!
si caini cu covrigi in coada stiam ca vine de la faptul ca, in general, cainii vagabonzi au coada rotunda, azvarlita pe spate, ca un covrig (hahaha ce exprimare!)
unde umbla cainii cu covrigi in coada de asta e o gluma, ca toti cainii vagabonzi au covrigi, dar cineva mai prost ar putea crede ca au chiar covrigi adevarati si s-a lasat dus de nas, mai exact s-a dus bou si s-a intors vaca
arboria spune:
'Neata, glumetilor!
Uite ce zice DEX online '98
POTCOÁVĂ, potcoave, s.f. Piesă din otel, aproximativ în formă de semicerc, care se fixează cu caiele pe copitele animalelor de tractiune, pentru protejarea lor la mers. Loc. adv. În potcoavă = în formă de semicerc. Expr. Căută (sau umblă după) potcoave de cai morti ori caută (sau umblă) după cai morti, să le ia potcoavele = umblă după lucruri imposibil de obtinut sau de găsit. A-si lepăda (sau a sta să-i pice) potcoavele = a muri sau a fi pe moarte.Din bg. podkova, scr. potkova.
Buna aia cu Mutu.
Julia
Salmida spune:
quote:
Originally posted by arboria
'Neata, glumetilor!
Uite ce zice DEX online '98
POTCOÁVĂ, potcoave, s.f. Piesă din otel, aproximativ în formă de semicerc, care se fixează cu caiele pe copitele animalelor de tractiune, pentru protejarea lor la mers. Loc. adv. În potcoavă = în formă de semicerc. Expr. Căută (sau umblă după) potcoave de cai morti ori caută (sau umblă) după cai morti, să le ia potcoavele = umblă după lucruri imposibil de obtinut sau de găsit. A-si lepăda (sau a sta să-i pice) potcoavele = a muri sau a fi pe moarte.Din bg. podkova, scr. potkova.
Buna aia cu Mutu.
Julia
Asta stiam si eu cä inseamnä "a umbla dupä potcoave de cai morti" ... ca si "a umbla dupä cai verzi pe pereti" ... tot ceva imposibil
Inima are ratiuni pe care ratiunea nu le cunoaste.(Blaise Pascal)
xenocid spune:
dap! am dat cu bata in balta la potcoavele de cai morti.
Stiti cum se spune surdu' n'aude da' le potriveste
Alin
*Ex astris, Scientia*
Adela99 spune:
eu nu vreau sa calc in strachini sau pe bec... da’ imi var si eu coada pe aici si zic ca e destul de greu sa stii de unde vin expresiile astea cu toate ca le folosim si stim ce inseamna -dar ne putem imagina situatiile in care au aparut...
De pilda asta cu mutu si cu iapa imi scoate peri albi (taica-meu zicea (nu mie ): dute unde si-a dus mutu iapa, adica cat mai departe sau in loc de "dispari" deci cred ca gandacelu are dreptate ca e undeva unde nimeni nu stie ca mutu n-a putut povesti? )
Ortansa spune:
quote:
Originally posted by xenocid
Alin
*Ex astris, Scientia*
dap,da' nu-i problema ca are balta peshte:-)
~flying without wings~
Adela99 spune:
a trage mata de coada... e ce fac eu acum... si nu la propriu
oare de ce se spune asa?
xenocid spune:
quote:
Originally posted by Ortansaquote:
Originally posted by xenocid
Alin
*Ex astris, Scientia*
dap,da' nu-i problema ca are balta peshte:-)
~flying without wings~
si oricum lac sa fie ca broaste's destule
*Ex astris, Scientia*