jocul cu cartea (9)
Raspunsuri - Pagina 4
misty spune:
Da, da, Andrada, aminteste-ti tu, sa-mi iau o piatra de pe inima. Mai bine aparea la filme, dar acolo nu ma mai bag ca merge prea repede pt mine.
Oricum, cartea mi s-a parut mult mai buna (de obicei se intampla asa..).
Andrada spune:
Pai n-am citit-o, am vazut numai filmul, as apela la google, asa poate mai raspunde cineva care a citit totusi cartea,
A
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelalte stele
misty spune:
Ce fac?
Mai povestesc din ea sa va vina gustul, dam cu google, zic direct sau spune Andrada altceva?
E adevarat ca nu e cel mai cunoscut roman al lui, chiar nu-l stie nimeni?
misty spune:
Pai.. sper sa nu va suparati pe mine ca v-am trimis la raftul cu postmodernisti. Sau fiindca nu va dau si alte hinturi, cred ca n-ati citit-o.
Ma gandisem la Billy Bathgate, de E.L. Doctorow, merita sa va uitati dupa ea, chiar daca prezentarea mea n-a fost prea atractiva. Poate The Book of Daniel, cu trimitere la cazul Rosenberg, sa fi avut mai multa audienta.
Bine ca n-am ramas la Pynchon, cum mi se nazarise initial.
Andrada, continui tu "ostilitatile", please?
Andrada spune:
Misty mai incearca odata!!
A
PS Daca nu ghiceste nimeni in decurs de o zi, mai trebuie sa pui o alta ghicitoare
misty spune:
M-am gandit sa nu mai stau cu Billy pana maine la amiaza, oricum se cam inchisese jocul.
Iar acum mi-e cam somn, va dau direct din lista de bucate (ce mi-ar fi placut mie):
tort chabela
prepelite pe petale de trandafir
champandongo
friganele cu caimac
fasole boabe cu chile a la tezcucana
ardei in sos de nuca.
Ei?
lilanda spune:
Asta e "Ca apa pentru ciocolata" a Laurei Esquivel, nu??? ce chestie, domne!!! Ieri si eu si mara 03 vorbeam despre filmul facut dupa cartea asta!!
pozulici
lilanda spune:
"Mama, ai murit si ma simt fericit" - asa incepe cartea care pe mine m-a socat tare acum vreo citiva ani buni, cind am citit-o. Este vorba despre adolscenta unui baiat, perioada strasnic controlata de mama sa.
Dau si un hint pentru ca nu am auzit foarte multa lume sa fi citit aceasta carte. Autorul este rus, stabilit mai intii in Belgia si apoi in Franta. Cartea este autobiografica si a primit premiul Academiei Franceze
pozulici
lilanda spune:
E clar, cred ca nu mai io am citit-o!!! :-(( Era "Infernul trandretei" de Alain Bosquet (in franceza e "Une mere russe").
Alta:
Un tinar, piinea lui Dumnezeu, bolnav de epilepsie, se trezeste deodata intr-o lume necunoscuta lui: meschina, corupta, murdara. Din noblete se implica intr-o relatie sentimentala care devine apoi, un triunghi amoros si care sfirseste tragic!!!
pozulici