Bebelusi de oct-nov-dec 2003 (38)
Raspunsuri - Pagina 5
adameasca spune:
neatza!
Se vede treaba ca Luca s-a facut baiat mare, ca nu a mai facut febra de la vaccin si a mai si dormit binisor. Si unde io ma pregatisem de o noapte alba. Sper ca am scapat de reactiile vaccinului, sa nu-l apuce maine poimanine vreo febra ceva. Da' tot fonfaie pe nas si stranuta. Azi nu pupa afara, ne mancam nervii in casa.
Alexandra, mortala faza cu pozele fara film in aparat. Ma-m tavalit de ras. Si io-s dusa cu capu', da' p-asta n-am facut-o. Poate de acum incolo.
Va dorim o zi buna si copii cuminti.
Ileana si Luca (2 octombrie 2003)
http://community.webshots.com/user/adamestii
vikinga spune:
La multi ani Stefan care tocmai a facut anisorul!Claudia felicitari! Sa-ti traiasca nasturica! Normal ca voua v-a fost predestinata inca din momentul conceperii! Cind este ziua ei de nastere sa stim cind sa o sarbatorim! Te cred ca ai emotii, stai linistita, toate am trecut prin asta, e absolut normal. Dar sunt convinsa ca totul va fi bine, inceputul e mai greutz. Curind o sa simti ca asa e de o viata! Daca ai ceva nelamuriri sa ne intrebi ORICE, sa vezi ce intrebari puneam noi la vremea respectiva. In orice caz iti spun ce mi-a zis si mie o mamica cu experienta: e normal sa nu fim perfecte, ca nu-i asa suntem oameni, dar invatam, ce e cel mai important lucru e ca bb-ul sa simta iubire si protectie, in rest totul va fi ok. Eheiiii mai e tare putin pina pe 26 oct!!! Si da terbuie sa-i scoti zaharul. Nu ceda daca vezi ca nu vrea sa manince fara zahar, foamea e cel mai bun bucatar! Ai rabdare si nervi tari! Si deja la 11 luni, ai grija ca-s niste banditi, ohoo! Stiu excat cum sa obtina ce doresc.Mara imi pare rau ca v-a ajuns raceala...Adriana eu sunt sigura ca azi maxim miine tre sa ajunga pachetul.Adameasca bine ca ati trecut usor peste vaccin! Mare usurare!Fetelor fug ca Aldo demonteaza o telecomanda si cred ca inca ceva ca se aud niste zgomote tare ciudate.Las ca ajunge tarcul ala de 2m pe 2m e deja comandat. Hmmmm la gardut cu plimbaretul asta mic!Vikinga& bb Aldo http://community.webshots.com/user/vikinga109
Ven spune:
Long time no see!
Deci, asadar si prin urmare:
Noi inca suntem bolnavi, adica eu si Markus. Eu am descoperit cauza durerilor de cap apropape zilnice din ultimele luni: o sinuzita nasoala, care acuma, cu raceala asta, a "explodat", de n-am fost buna de nimic vreo 3 zile, numai in pat imi venea sa stau... Dar iau tratament si deja ma simt mai bine, cred ca am suflat cam o tona jumate de muci , Markus vreo tona, si inca mai avem amandoi. Inca o data sanatate la Vikinga pentru pompita!
Copilu a avut numai muci vreo 4 zile si a mancat bine, asa ca nu-i dadeam decat picaturi de nas. Dar de 2 zile a incept iar sa bea numai lapte, si la noi asta e clar semn de rosu-n gat. Fost-am la dr. si s-a confirmat. Asa ca luam Cexyl si Vibrocil pt. nas. Iar luni mergem la control si sa ne trmita la niste analize ca i s-a parut la dr. ca e rahitic si anemic , sa vedem...
In rest, am gasit bona, tanti care a fost pana acum mi-a prezentat azi o doamna la vreo 50 de ani, pensionata de boala, mi s-a parut ok si femeie la locul ei, va veni deja de luni, Doamne ajuta, sa-mi tineti pumnii sa fie bine cu ea.
Markus face tai-tai si alte smecherii, si se trezeste in continuare noaptea, dar azi-noapte am adoptat metoda "maso-" : adica am avut nervii sa nu ma duc la el, ca plansul lui imi spunea ca nu are nimic, ci vrea doar sa il plimb in brate si sa ma traga de par (btw, nu stiu ce sa mai fac cu el cu trasul asta de par, si ziua cand se culca in carucior tot smotoceste prin par papusa pe care i-am luat-o pana la urma , ca risc sa devin cheala curand ) Asaaaaaa, si a tot miorlait copilu cu pauze mici si dese 1h, (ambitios baiat, nu gluma!), dupa care am adormit cu totii fain frumos pana la 8 dimineata! Cred ca o sa mai folosesc metoda asta cand stiu sigur ca nu-l doare ceva, ca sa-l "pun putin la punct", ca nu stiu unde ajungem altfel...........
Pai e un mamos ce n-am putut vedea! Toata ziua vrea la mine in brate, si daca sta cu tanti si apar cumva prin zona incepe sa urle ca din gura de sarpe si nu mai poate sa-l impace cu nimic daca nu-l iau eu in brate Pe undeva ma unge la suflet, dar cand e sa plec la scoala si urla copilu dupa mine de-mi vine sa ma-ntorc inapoi, nu mai e asa placut
Adameasco, bine-ai revenit, mama, ca n-am fost pe-aci sa iti zic!
Andreeacc, ce fain de voi ca ati umblat prin tari exotice cu piticu!
Vikinga, pai nu degeaba are sange latin in el Aldito, e latin-lover 100%! Spor la folosit tarcul , eu una sunt cam sceptica , dar iti tin pumnii
Claudia si Ioana, bine ati venit, intreaba-ne orice, ne bucuram nespus sa povestim cu voi si sa ne ajutam reciproc cu sfaturi. Cat despre zahar, subscriu la ce au spus fetele! Fara, pe cat posibil...
Super-mami, esti de coma, ca de obicei! Dar cum si eu am facut niste superbe poze fara film in aparat, nu indraznesc sa rad prea tare, doar asaaaaaaaaa, in coltul gurii!
Andreea, sorry ca sunteti bolnaviori! Unde v-ati facut exudatele?
No, hai c-am scris romane. We placut la toate lumile!
Va
Venera, mama lui Markus (10 dec.2003)
si
onutza spune:
Buna mamici si bebici ,
N-am mai scris nici eu de multishor ...Sean a fost in spital , a avut probleme respiratorii - o bronsiolita grava , a stat saracutul cu perfuzii, cu furtune in nasuc pt, oxigen ...a fost cumplit pentru mine ca mama sa il vad cum se chinuie...Acum e bine, e vesel si vioi ca de obicei ...sper din tot sufletul sa nu mai aiba probleme , dioctorii spun ca s-ar putea sa fie astmatic dar eu sper din toata inima ca nu e si ca a fost doar un episod urit din viatza lui. In rest, sta singur in picioare, face 2-3 pasi timizi dupa care cade in fund si ride ...sta toata ziua gramada pe mine si ma musca si ma trage de par ...i-am dat o papusha pe care sa o jumuleasca ...m-am gindit la Ven si markus ...dar se pare ca nu ii place papusha ...tot pe mine vrea sa ma jumuleasca ...cind vine bryan de la gradinitza e gramada pe el ..stau si se joaca impreuna , mai chitaie ba unul ba altul dar in general se impaca bine ...de dormit i-am mutat pe amindoi in aceiasi camera, fiecare in patul lui , e un mare circ , seara stau si vorbesc , Bryan ii arata jucarii lui Sean iar sean spune de zor pe limba lui de toate si face "bravo" la Bryan ...aseara m-am stricat de ris, bryan are un joc cu o ferma de animale si ii punea lui Sean in pat calutzi si ii spunea "Uite ca vine calul la tine in vizita" si ii mai spunea ca vaca pleca la servici sa ne dea lapte si ca oaia merge in vizita la porc sa ii dea tort ca e ziua lui ...noi stateam si acultam la usa si rideam pe infundate ....iar bebe mic se uita ca hipnotizat la ce ii spunea bryan in timp ce rodea cu spor piciorul calutzului ...la un moment dat s-a plictisit si a aruncat cu calutzul in Bryan , la care Bryan s-a uitat urit si i-a spus : esti mechant (rau pe franceza),nani imediat ca daca nu chem politia sa te ia (asa il amenintam noi ca daca nu doarme vine politia si il ia ). Ei ...si uite asa trece timpul; si ei cresc ...si noi ne obisnuim incet incet cu circoteca din casa... De mincat Sean suge in continuare de 5-6 ori pe zi si odata in timpul noptii si maninca bine orice iar daca te vede ca maninci ceva se infiinteaza rapid la milogeala si plescaie de pofta, oricit de satul ar fi.
Fetelor cred ca am mai intrebat o data dar nu sint sigura,voi le dati la puiutii vostri mincare cu usturoi ca al meu cel mic cind ii dau mincarica cu usturoi masi ales ostropel de puiutz maninca de rupe.
LILIANA felicitari pentru micul crestinutz , David se face din ce in ce mai frumos iar Laura e o scumpa ca de obicei si o eleganta in plus, sint mindra sa am asa o nora :-). Sa fiti sanatosi si sa fiti in continuare o familie fericita.
VEN imi pare rau ca sinteti bolnaviori in continuare ...nu se poate sa ii dai ceva pastilutze lui markus pentru intarirea sistemului imunitar ca sa nu se mai imbolnaveasca mititelul asa ushor? Mie mi-a trimis tata acum niste pastile care spune ca sint foarte bune - Bronho-vaxom , intreaba si tu doctorul poate iti sugereaza ceva. Sanatate multa si tie si lui Markus.
VIKINGA bravo lui ALdito ca se uita de mic dupa fetitze ...o sa fie un mare crai ...o sa iti vina fetele la usa dupa el :-) ...cit despre demontatul telecomenzilor, Sean e cel mai fericit cind pune mina pe vreo telecomanda si cind da cu ea de pamint...daca ii pui 10 jucarii in fatza si telecomanda in vreun colt el nici nu se uita la jucarii ...se repede la telecomanda, o baga in gura dupa care o arunca si se uita la noi si ride ...i-am zis lui tati sa cumparam o telecomanda pe care sa i-o dam lui sa faca ce vrea cu ea, sa o arunce sa o dea de pamint ca sa nu le mai distruga pe cel d care avem nevoie.
CLAUDIA SI NASTURICA bine ati venit. Claudia curaj , ai sa vezi ca din primul moment in care ioana va intra la voi in casa iti va pieri teama si ti se va parea totul firesc ...pe noi ne poti intreba oricind ai nevoie sa stii ceva ...cu zaharul deja ti-au raspuns fetele ca trebuie sa il scoti pe cit putinta din alimentatia ei ...in rest ai sa vezi ca dragostea pentru ea te va ghida intotdeauna pe drumul cel bun.
Gata fetelor ca mi s-a crizat maimutzelul ...daca nu ma ved 10 minute linga el incepe sa miorlaie ...sa vedem ca trebuie sa inceapa gradinitza din noiembrie si trebuie obisnuit.
Pupam cu mare drag mamici si bebici frumosi, insanatosire grabnica la bolnaviori, "la multi ani" si numai bucurii si fericire la sarbatoriti.
Cu drag Onutza
Onuta,Bryan Alexandru(26feb. 2001) si Sean Raphael (29 dec. 2003)
http://community.webshots.com/user/onutza_mamicutza ; http://community.webshots.com/user/onutza_mamicutza_1
adameasca spune:
Vikinga, ce tarc, mama de 2 pe 2? Adeca i-ai luat camera lui de voiaj? Daca il convingi sa se joace acolo mai mult de jam de ora ai toate respectele mele. Si nu se pune prima zi cand o sa se bucure de el. Dar las', mai viseaza tu in continuare pana cand vine tarcul.
Onutza, lui Luca nu-i place usturoiul, l-am testat si nu l-a vrut. Asta e... Cred ca baietii tai sunt minunati. Si io mai vreau un baiat.
Ven, chiar intrasem cu gandul sa intreb de voi. Da' bine ca ati mai apuarut. Insanatosire grabnica va doresc la amandoi si va pupam pe nasucuri. Bravo ca ai avut puterea sa-l lasi sa bazaie noaptea pe tanarul miorlaicios. :)) Io am incercat si pana la urma m-am convins ca nu se trezeste NICIODATA fara motiv. Chiar ma mir ca dupa iaca un an de trezit noaptea el tot nu s-a facut alintatura. Il simt io ca se mai alinta asa ziua, la somnul de dupa amiaza si atunci il mai iau langa mine, dar peste zi nu ma deranjeaza ca-l tin in patul nostru.
Ca tot va vaitati: si pe mine a reinceput sa ma traga maimutza de par, de vreo 2 zile. Oare de ce, habar n-am. Si ati fost de belea sa le dati papsile sa le paruiasca. Are si Luca un papusoi, e baiat, na, deci e chel. Asa ca ocupatia principala e sa-i scoata ochii.
Azi mandrul meu a tipat toata ziua. Nu tipete de suparare, doar tipete. Inca imi mai riuie urechile, cu toate ca doarme de vreo ora. Si toata ziua a mers in picioare, azi a renuntat la deplasatul tarash. S mers in 4 labe doar daca a avut nevoie sa ajunga la ceva sa se sprijine pt a se ridica in picioare.
pentru Sanra, Maia si Isabel!!!
vikinga spune:
La multi ani SANDRA!!!Looool Adameasco cum sa-l tin numa juma de ora. No,no,no trebe sa ne fortam un pic mai mult sa ne si placa. Deja a ajuns astazi tarcul, tati la montat, s-au jucat impreuna in el. L-am pus in fata computerului, are si covorul dedesubt asa ca mi se pare mie o treaba buna. Ok...pina acum. Dar cum se zice perseverenta e mama invataturii, am sa aplic si la el. Deocamdata sunt intre sceptica si optimista. Cum tati a fost harnic azi si ne-a montat si noul computador, un XP professional, tastaura merge bine, tot o sa ma avezi pe cap. Miine am sa fac niste poze la tarc sa-mi adimrati banditul inauntru, singur cu fete e treaba lui, numa inauntru sa stea!!!Onutza cred ca a fost groaznic sa-l vezi in spital intre fire si alea alea... Ai doi baieti superrrr, m-am amuzat tare mult cu discutiile lor. M-a luat asa dorinta de a avea un alt bb. Hotarisem cu sotzu sa-mi scot steriletul la inceputul anului viitor si sa vedem poate poate. Dar m-am mai gindit si m-am hotarit asa: cind ajung sa slabesc inca 10kg si sa ma mentin asa citeva luni abia atunci voi fi pregatita si psihic pentru o nouaVen sa dea Dumnezeu sa fie totul ok cu noua bona! O sa-ti prinda bine un pic de independenta sa iesi in lume. Insanatosire grabnica lui Markus. Iar cu plinsul noaptea eu zic ca ai facut bine asa. Aldo doarme de pe la 7-8 seara pina la 8-9 dimineata, dar in timpul asta se trezeste de 4-5 ori pe noapte si tot asa mai plinge. Eu merg fuga fuga la el sa nu apuce sa se trezeasca si cum lui ii plac "ritualurile" lui, intotdeauna fara sa-l misca prea mult si nici nu vb cu el doara asa un shsshs sa-l linistesc , ei intotdeauna intii ii dau sa bea apa, apoi gel de dinti daca e cazul si apoi suzeta si tiptil ma furisez. daca l-am scos din pat s-a terminat! Ii stric tot somnul. Are dreptate Ileana ca nu se trezsec degeaba, dar sa stii ca am observat ca uneori e doar un pirtz mai cu personalitate, ori vrea apa, ori viseaza urit, anyway nu ceva ce necesita neaprat leganatul in brate cu orele sau culcatul in pat. Zic si io! Mey fetelor, va aud vb de trasul de par, am si eu parul lung dar mi-l tin numa in coc sau ceva improvizatii sa nu-l ajunga. Dar am si eu o mare buba... Mai cind il schimb pe masa aia de infasat, mai ma loveste cu piciorele in stomac si piept de ma dispera!!!! Vai ma termina psihic pt ca uneori chiar ma prinde cu "garda jos" si-mi da cite un picior cu putere de chiar numai pot! Si plus ca se trage de putza ceva de speriat! Am o mare durere de cap cind tre sa-l schimb, ooooohhhhh. PLEASE dati-mi si mie niste idei cum sa ma descurc mai bine cu el, poate nu oi fi eu indeminateca sau cum?!Vikinga& bb Aldo http://community.webshots.com/user/vikinga109
carmen77 spune:
Vikinga, sorry, eu nu am solutii, Matei face exact ca Aldo, adica imi baga cate un picior in coaste cand mi-e lumea mai draga . Eu mai ridic tonul la el si ii zic: Matei, NU! Si mai sta cuminte cate un minut, dar cel mai bine totusi merge sa il faci sa perceapa totul ca pe o joaca. Adica eu il iau de picioare si ii fac bicicleta, si chestii din astea, si atunci sta mai cuminte. Iar Matei mai are si alt obicei prost: tre sa stau cu ochii pe el, ca se invarte si ia cate un nas de pamant.
In rest, Matei al meu merge spre bine, adica nu mai are febra, am fost cu el la doctor si ne-a dat un antibiotic, dar ne-a zis sa nu i-l dam decat daca febra trece de 39.5, ceea ce nu a fost cazul, Thank God! Acum nu mai are febra, numai muci si toane mai rele ... da trec si astea si pana luni o sa fie ca nou , ca sa o luam de la capat cu alta raceala ... fac si eu haz de necaz, ca altceva nu pot.
A-propos de pozne, si Matei are aceleasi indeletniciri ca ceilalti poznasi, numai ca acuma in ultima vreme cu racelile lui, nu mi-a mai venit sa scriu de pozne. Deci, preferata fara discutie e Peria de WC , pe care o captureaza de cate ori prinde ocazia, dar macar nu o baga in gura, ci numai o plimba prin casa. Alt obiect favorit e dusul din baie, pe care daca il uitam lasat in jos si nu il punem in suport, il apuca si se uda tot si e cel mai fericit. Dar acum 2 zile cand avea febra destul de mare, s-a dus in baie si cat am trebaluit eu prin casa 10 minute, evident ca s-a udat cu apa rece, si si-a scazut febra singur , l-am schimbat si nu a mai trebuit sa ii dau nici un antitermic vreo cateva ore. Stie Matei ce stie! . Alte prostii: trage de tot ce inseamna cablu, era sa imi dea calculatorul de pamant , de cate ori prinde mouse-ul e cel mai fericit, il ia si il plimba prin toata casa , ca avem mouse optical si wireless si e numai bun de plimbat pe mocheta, imi schimba programele la TV cand mi-e lumea mai draga, rupe servetelele in bucatele mici-mici, si dupa aia stau jumate de ora sa fac curat in urma lui, si nu le mai insir, ca stau aici pana dimineata .
Mai intru maine si mai semnez condica.
http://community.webshots.com/user/carmen77102
http://community.webshots.com/user/carmen77104
Carmen si Matei Gabriel - 27.10.2003
vilma spune:
Vikinga, impartasim aceeasi soarta, ca sa-i schimb un scutec lui Tudor trebuie sa chem vecinii sa-l tina . Iar la faza cu datul cu picioarele, eu ma mai prostesc si fac cate un "iihhh", si dupa aia cad lata peste el, pentru Tudor e un amuzament pe cinste! Asa ii mai distrag atentia si cate putin reusesc sa-i prind aricii.
La noi se anunta 2 dintisori de sus. Iar de 3 zile, se scoala dimineata pe la 4 si scartzaie si nu tace pana nu-l iau in pat langa mine, lipici curat.
La multi ani pentru Sandra, sa creasca mare si sa fie iubita si fericita!!
Vilma, Anca (3 ani) si Tudor (11.12.2003)
vikinga spune:
Am pus pozele de la tarc, am facut numai in forma patrata sau de octagon. Dar merge de ex si facut ca un semicerc si fixat de perete ca sa izolezi de ex o jumate din camera, 8m tot e deajuns. Astazi a stat bine in el, dar mai avem rabdare sa ne pronuntam defintiv daca ii place sau nu. Am pus poze si cu domnisoricele nemtoaice de care va spuneam. Mai m-ati mai linistit ca sa zic asa cu schimbatul scutecelor. Eu credeam ca numa la noi e asa teroare . Dar daca va plingeati mai mult de trasul de par inseamna ca e mai rea treaba asta?!Vilma felicitari de dintisori!! Ehei bucara-te cit mai ai timp ca dup'aia ai sa vezi cum e muscatul. dar ok, ai experienta de la printesa!Carmen chiar ca dura faza cu temperatura si dusul rece. Bun ca numai are temperatura acum.Vikinga& bb Aldo http://community.webshots.com/user/vikinga109
adameasca spune:
Aoleu, Vikinga, ce zane se invart in jurul lu' fi-tu'! . Am vazut pozele, bestiale. Si misto si tarcul. Acomodare placute si la cat mai multe ore petrecute in el!
Citesc din urma si revin