Apropo de vise...
De ce visez unele vise de multe ori, ba chiar revin dupa multi ani? Azi noapte am visat un vis pe care il visam in copilarie, si mai am un vis din copilarie pe care nici acum nu l-am uitat. Nu sunt cosmaruri, sunt doar ciudate, in cel mai frecvent e o mare involburata, noaptea si eu sunt pe o faleza singurica si copil. Marea se repede furioasa la mine dar parca nu mi-e foarte frica, sunt doar impresionata de maretia ei. Parca la un moment dat apare mamica si ma simt in siguranta, pot sa privesc marea cu alti ochi.
Visul "revisat" azi noapte e chiar frumos, linistitor, nu m-as mai fi sculat. Culmea e ca acum nu mi-l mai amintesc desi l-am visat de multe ori cand eram copil. Era iarna, ningea frumos... iarna e anotimpul meu preferat.
http://www.babiesonline.com/babies/i/ilincuta
http://community.webshots.com/user/danaf123
Raspunsuri
craluca spune:
visele repetate nu sunt un lucru neobisnuit si in principiu trebuiesc tratate ca orice alt vis; in cazul tau, daca visul se repeta inca de pe vremea cand erai copil, probabil ca se refera la un anumit aspect al personalitatii tale, ceva care te-a macinat de-a lungul intregii vieti. Totusi, acest aspect s-ar putea sa fie greu de gasit prin simpla interpretare a tematicii visului.
Am putea spune ca atunci cand vei putea descoperi care este problema si vei fi in stare sa te confrunti cu ea, aceste vise vor disparea.
Mama Raluca, baiat Alex si bebita mica Ioana
http://community.webshots.com/user/craluca100
LindaG spune:
Dana,vise din astea care se repeta am avut si eu.Unul pe care l-am visat de foarte multe ori cind locuiam inca in Ro. mi-a ramas in minte.Ma duc pe o strada,care nu ii asfaltata.La un moment dat intru intr-un bazar,oameni sunt imbracati ca pe vremea lui Hercules sau Xena(ma refer la filme) si toata lumea se inchina cind trec pe linga ei.Stiu ca sunt femeie si am rochii lungi si frumoase dar niciodata nu imi vad fata.Ma opresc intotdeauna la o femeie in virsta care vinde vaze mari(ca cele chinezesti,ce imi plac si acuma) si atunci ma trezesc.Usa bazarului este din lemn sculptat,foarte frumos.Culmea este ca in Arad,am vazut aceea poarta si strada este tot aceea doar neasfaltata.Acest vis m-a facut intotdeauna sa cred in reincarnare.
LindaG
dana d spune:
Nici nu as vrea sa nu le mai visez. Mi-ar lipsi. Sunt legatura mea cu copilaria. Si nu sunt urate, sau cel putin eu nu le percep asa.
Linda, si eu am de multe ori un sentiment de "deja voo"(daca nu se scrie asa, scuze),parca am mai trecut printr-un anume loc, am mai trait o anume situatie... dar nu cred in reincarnare. Ce pacat ca nu stiu si cum continua situatia respectiva . Nu am gasit inca explicatia fenomenului asta si imi da multa bataie de cap. Asta ar putea fi un subiect separat.
http://www.babiesonline.com/babies/i/ilincuta
http://community.webshots.com/user/danaf123
karmen spune:
Visele sunt imagini, scene, impresii cu rol semnificativ, traite la momentul respectiv. Cu timpul sunt "uitate" adica trec din constient in sfera subconstient/inconstient. Dar raman active, ies la iveala doar in timpul somnului cand legatuta cu realitatea se rupe pentru un timp. Nu se stie ce anume la declanseaza, poate o senzatie, o amintire, in fine...ceva care face legatuta cu experienta relatata in vis.
Visele mai pot fi expresia unor dorinte nesatisfacute in mod real, cand de exemplu ne dorim foarte mult o familie fericita, un sot iubitor, copiii, etc si seara chiar visam o astfel de scena. Sigur ati avut de nenumarate ori aceste vise.
Despre visele cu rol prevestitor, ma abtin sa spun ceva. Eu personal nu prea cred (sunt mai sceptica din fire), oricum nu fac tema discutiei noastre.
Carmen Ghilescu
aalexia spune:
MyX, de ce vrei sa bagi fetele in ceata
Suntem totusi la Cabinetul Psi.Dar daca tu ai vise din astea povesteste-ne si noua
craluca spune:
myX, te referi la visul lucid... interesant ... esti constient ca visezi si cu toate astea nu te trezesti astfel incat iti poti continua visul; este un tip mai rar de visare si exista cateva tehnici da a-ti mentine luciditatea in timpul visarii.
se fac chiar asemanari intre visul lucid si tehnica de dedublare, dar intra deja pe alt taram ...
totusi, pentru cine vrea detalii ... www.lucidity.com
Mama Raluca, baiat Alex si bebita mica Ioana
http://community.webshots.com/user/craluca100
casandra spune:
Eu, vise din astea lucide, am aproape tot timpul. Mi se intampla sa visez ceva dureros, dar imi zic, tot in vis, bine ca visez, ca nu-i adevarat. Sau la inceput nu imi dau seama ca visez, apoi ma intreb, oare nu visez si imi dau seama ca visez.
Si cand visez intamplari obisnuite, adica nu lucruri care sa ma sperie sau sa ma faca sa sufar, imi dau seama ca visez. Dar nu stiu cu ce ma ajuta faptul asta. Ma gandesc daca nu e mai sanatos sa nu stii ca visezi, poate creierul se odihneste mai bine.
aida_o spune:
eu am un vis care se tot repeta, cum ca as fi pe undeva prin antichitate, cred, pentru ca sunt undeva pe o alee pe ale carei margini sunt statui in genul lui Venus din Millo, distruse, una chiar seamana mult cu ea... pare ca ar fi avut loc vreun fenomen natural nasol, cataclism, habar n-am ce, dar chestia e ca eu par a fi singura persoana de pe-acolo, de zici ca ori sunt singura supravietuitoare ori ceilalti au fugit cu totii. ce e si mai ciudat, este ca cunosc foarte bine ce vad daca fac stinga sau dreapta pe alee, de zici ca am fost acolo dintotdeauna.
nu mai zic cind visez ca zbor... phuai ce bine e...
myX spune:
quote:
Originally posted by myX
[quote]Originally posted by craluca
myX, te referi la visul lucid... interesant ... esti constient ca visezi si cu toate astea nu te trezesti astfel incat iti poti continua visul; este un tip mai rar de visare si exista cateva tehnici da a-ti mentine luciditatea in timpul visarii.
se fac chiar asemanari intre visul lucid si tehnica de dedublare, dar intra deja pe alt taram ...
ai raspuns perfect.
da, ma refeream la visul lucid ... nu vreau sa ma laud ... dar chiar am experimentat citeva tehnici, si a fost foarte interesant.
creierul trebuie sa invete ca: corpul poate sa se odihneasca, iar starea de trezie a mintii este independenta de acest lucru.
odata trecuta acesta etapa se petrece urmatorul fenomen: corpul doarme, poti gindii liber la orice problema, dar iti poti "vedea" si visele, care se deruleaza parca pe un "cinema intern"; se poate intimpla sa visezi precognitiv, adica sa visezi anumite evenimente iar ulterior chiar sa le traiesti asa cum ai visat.
... intradevar se poate ajunge de la visul lucid si la dedublare, dar exista tehnici mai simple de dedublare, spre exemplu tehnica vibratiilor ... dar asta e alt subiect de topic :)